Jag gillar ju detta med små breaks i vardagen och bästa sättet, enligt mig, att göra detta är att checka in på hotell i hemstaden. En så kallad staycation. Denna gång har turen kommit till Scandic Victoria Tower. Du vet den där spegelpelaren du ser på väg till Arlanda.

Spegelpelaren till ett hotell har i alla fall alltid fascinerat mig och nu var det dags att ta sig dit. Jag är inte helt lokal i området kring Kista, så det kom som en liten överraskning att jag skulle åka pendeltåg i stället för tunnelbana. Men jag tar mig till nya penderltågstationen på Odenplan och efter exakt tio minuter går jag av på Helenelunds station. Efter ytterligare fem minuters promenad är jag inne i Scandic Victoria Towers lobby.

Hotellets lobby är tudelad, på ena sidan ingången finns soffor och på andra sidan en uppsjö av Eames plastic chairs i olika färger vid baren. Precis som jag har hemma och jag känner omedelbart att detta kan bli bra. Jag kommer också få lära att det är här frukosten serveras.

Rummet

Jag frågar snällt efter ett rumt högt upp och det får jag. Utsikt gör mig alltid glad, även om det är mot hyreshus och motorväg. Sängen är skön och rummet modernt men det är faktiskt lite väl avskalat även för mig. Och jag gillar det enkla.

Läs mer: Scandic Haymarket vid Hötorget

Som vanligt i skyskraparhotell går det inte att öppna fönstret. För mig som älskar att sova med öppet fönster, oavsett årstid, och alltid blir förkyld av AC är detta en klar nackdel. Men inget ovanligt.

Baren

Jag vill ju se utsikten, så efter att ha gjort mig hemmastadd på rummet beger jag mig upp i baren på 34 våningen. Det är fortfarande tidigt och inte så många andra besökande.

Direkt när jag kommer ut av hissen dras blicken till den gigantiska installationen i taket; en cykel med änglavingar. Det går liksom inte att fokusera på annat. Och det är inte bara jag, för vi är fler som går omkring med blicken uppåt och nackspärrsvarning.

Baren är ganska stor, med olika avdelningar och stilar. Ena avdelningen är fylld med vita Panton Chair stolar, vilket är en stol jag alltid sneglar efter i affären. Känner mig igen hemma. Jag beställer en öl, alltid Hof, men i bland får jag nöja mig med någon annan blaskig mellanöl. Blaskig öl är absolut godast. Jag sätter mig vid ett litet bord framför baren och vid fönstret. Utsiktsbilden nedan är tagen från stolen. När jag börjar känna mig lite ensam plockar jag fram boken från väskan.

Läs mer: Scandic Continental vid centralstationen i Stockholm

Senare på kvällen går jag upp igen en sväng och då är det fullt vid nästan vid alla bord. Jag frågar bartändaren om det alltid är så på helgerna och svaret är att det kan vara både knökfullt och nästan tomt. Det vet man aldrig innan man går till jobb.

Frukosten på Scandic Victoria Tower

Jag sover som en sten men det gör jag nästan alltid, så det säger egentligen inget om rummet och sängen. Jag går ner till frukost strax innan klockan nio. Det är fullt vid nästan alla bord i frukostmatsalen, som består av två stora ytor avdelade av soffgruppsbås och en tunn lamellvägg. De stora ytorna ger lite skolmatsalskänsla och tyvärr försvinner alla snygga stolar och design lite när det är fullt vid alla bord.

Utbudet är stort och maten är god men det är många att dela utrymmet med när jag hämtar maten vid buffébordet. Jag går in i både en och två personer när jag vänder mig. Alla gäster gör också att personalen hänger aningen efter med att fylla på maten och att det finns lite yoghurt, sylt och sill vid sidan om sina skålar. Den lyxiga hotellfrukostkänslan uteblir totalt.

Scandic Victoria Tower är inte ett cityhotell mitt i smeten och det ska inte heller jämföras med dessa. Detta är ett hotell i förorten, som givetvis är billigare än de i city. Målgruppen är en annan och i detta tillfället är det läget precis bredvid Kistamässan och deras utställare och besökare som är målgruppen.

Jag har alltid fascinerats av hotellet när jag har passerat på E4-an och nu när jag fick möjligheten att testa det för en billig peng så slog jag till. Men det känns lite som been there, done that, och jag kommer nog inte att återvända.


Följ oss på Facebook och Bloglovin för att inte missa någon ny artikel!

Föregående artikelArmeniens finaste kyrkor och kloster – Hur du maxar din resa och våra 5 bästa tips
Nästa artikelMaxime gästar Nordeas sparpepp-podd

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here