Maxime och jag kom hem från Paris i går. Detta var vår första semester med lägenhetsbyte via HemByte som är en site där man kan byta lägenhet med andra under semestern. HemByte förmedlar endast kontakt mellan två som är intresserade av att semesterbyta lägenhet, och garanterar inte om lägenheten förstörs eller något annat strul som kan uppstå. Men min erfarenhet är att man snabbt märker om personen man mailar med är seriös och ordentlig; på samma sätt som under anställningsintervju eller när lägenheten ska hyras ut i andra hand. Sen anger man i sin profin hur många tidigare byten man har gjort, och man kan läsa ”recensioner” från de som tidigare har gjort byten med personen man är intresserad av att byta med. Det finns tom de som byter bil under semesteruppehållet.
Jag kom hem till en lägenhet i tipptopp skick. Inget allvarligt förstört e.d. och allt nystädat och rent. Brigitte och Mark, som lånade min lägenhet, hade krossat et vinglas från IKEA (jag dricker inte vin så jag har Svalka-glasen till 39 kr för sex stycken), och då hade de åkt till iKEA och köpt ett nytt sex-pack vinglas och ett stort paket värmeljus. Jag hoppas de åkte dit för att de var sugna på att se IKEA i Sverige, och inte för att ersätta vinglasen som jag aldrig använder i alla fall. Jag tror det var så för Brigitte frågade om IKEA och skärgården innan de kom hit. 

Brigitte och Mark hade också tagit med ett kort från Paris där de tackade mig för bytet, vilket också var trevligt att få. Som tur var hade vi också lämnat ett kort till Brigitte i hennes lägenhet (dock ett vykort vi köpte som visade Notre Dame; inget från Stockholm), så vi behövde inte skämmas.

För oss fungerade lägenhetsbytet perfekt, och vi kommer garanterat att göra det igen. Utöver att ta reda på om personerna man tänker byta med verkar seriösa så är det också viktigt att innan komma överens om vilken nivå man ska ha på städningen, plats i garderober och badrum m.m. Vi avtalade att båda städar efter sig, men inte tvättar lakan och handdukar, och att städa undan i garderober och badrumsskåp så att man hade möjlighet att packa upp sina grejer och inte bo i resväskan/necessären under hela semestern.

Föregående artikelMoulin Rouge
Nästa artikelMaxime och djuren

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here