För nästan ett år sedan var jag på restaurang Pat´s Place på Söder i Stockholm med min väninna Viveca. När vi  lyckades med konststycket att bara två dagar innan knipa ett ledigt bord en fredagskväll, så kände jag direkt att ett återbesök får det bli.

Stort tack till den som säkert sekunderna innan hade avbokat sitt bord. Den stora frågan var självklart; skulle det vara lika gott igen?

Bohemian Rapsody i glaset

Jag är först på plats och visas till ett tvåmannabord precis bredvid dörren. Samtidigt plockar jag fram mobilen och ser att Viveca är några minuter sen, så jag passar på att beställa en drink samma sekund som servitören kommer med menyerna.

Jag minns fortfarande Bohemian Rapsody, med en gigantisk lila isbit gjord på Butterfly Peablommor som smälter tillsammans med gin och limejuice, som Viveca drack förra gången. Denna får det bli, utan att kika i menyn.

Några beprövade och några nya rätter

Vid förra besöket var de två favoriterna Donald Duck och Bading Duck, båda gjorde på anka men väldigt olika. Donald består av stekt anka med thailändska kryddor och Bading av grillad anka i curry med tropiska frukter.

Precis som förra gången är den stekta ankan umamig och smakrik, med en viss hetta. Den grillade ankköttet är mört och gott med krispigt skinn och curryn med ananas och vad som känns som lychee är en ypperlig kombination. Jag säger det igen; jag älskar frukt i mat. Dock, bananer besvära sig inte.

Vi passar också på att testa tre nya rätter. Valet faller på ET Go Home, Kungsträdgården och Hulken.

ET Go Home beskrivs som krispig jätteräka med mangosallad. Jag faller som en övermogen frukt för kombinationen räka och mango, jfr frukt i mat. Inn kommer två panerade räkor på en bädd av mango, morötter, lök och jordnötter. Såsen över salladen är mycket god men jag tycker att mangosmaken inte framkommer tydligt. Panerad mat är inte heller min favorit och jag borde frågat om räkorna var panerade eller tempurafriterade. Sistnämnda gillar jag nämligen mycket.

ET Go Home

Både Kungsträdgården och Hulken är vegetariska. Kungsträdgården består av bananblomma i rostad chilisås med kryddor och tofu. Mycket spännande och jag minns inte att jag har ätit bananblomma tidigare. Rätten är god men jag kan inte urskilja vad som är bananblommorna, varken utseendemässigt eller smakmässigt. Mest framträdande är kokosflingorna och den goda såsen.

Kungsträdgården

Hulken beskrivs i menyn som avokadoröra med thailändsk twist, serverad med rispapper. In kommer en rejäl skål med mycket god blandning på vad vi identifierar som avokado, hackad lök och rejält med cashewnötter, koriander och fisksås. Absolut godast av de nya rätterna vi provar.

Hulken

Var det lika gott på Pat´s Place denna gång?

Det korta och ändra riktiga svaret är ett stort rungande JA. Båda ankrätterna var precis som vi mindes dem, dvs lika goda. Avokadoröran seglade också upp som en ny favorit. Bananblomman gillade jag också, det var roligt att prova en helt ny ingrediens. Minst tyckte jag om räkan med mangosallad, men det beror på mig och att jag inte är så förtjust i varken panering eller omogen mango.

Jag bortser inte från att det kommer att bli ännu fler besök på Pat´s Place för mig.

Läs mer: Restaurang Pat´s Place – Thailändskt på Söder


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelVad jag åt och drack under en vecka på Sicilien
Nästa artikelNoto – Siciliens vackraste stad

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here