Jag vill ta en AW en fredag i januari. Lotta och Niklas har vit månad och det är de som föreslår Lucy´s Flower Shop; eftersom de ska vara bra på alkoholfria cocktails. OK, tycker jag, och bokar bord utan att tänka mer över det hela.

Samma dag som vi ska dit får jag ett SMS med en portkod och en beskrivning som säger den icke-skyltade dörren bredvid Coquel Social. Jag fattar direkt att vi ska på en hemlig speak easy-bar och gör ett litet glädjeskutt där jag sitter bakom datorn och jobbar. Detta blir kul!

Vad är en speak easy-bar?

Speak easy-barerna uppstod i USA under förbudstiden, dvs 1920-talet, när det rådde ett generellt förbud mot alla rusdrycker. Trots förbudet festade man i alla fall på hemliga barer, som det talades tyst om, och som därför fick namnet speak easy. Ett svenskt namn på det hela är en lönnkrog.

Alkoholen serverades ofta i tekoppar, för att dölja vad som försiggick, och många ställen serverar än i dag sina drycker i dessa.

Lucy´s Flower Shop

Lotta, Niklas och jag träffas utanför vid utsatt tid. Det finns absolut inget som vittnar om att det ligger en bar innanför den anonyma dörren. Jag knäpper in koden och vi öppnar dörren. Vi kommer omedelbart till en trappa ned till källaren, där hela ena väggen består av snittblommor i vaser. Vi går nedför trappan och kommer direkt till hovmästaren och bakom honom ett mindre rum.

Det första rummet går i röda väggar med gröna och blåa accessoarer, och är lite lugnare. Till min glädje visas vi in till det större rummet där baren är. Det är fullt vid alla bord, och längsmed baren sitter det gäster på alla stolar.

Vi börjar med tre drinkar; en alkoholfri birch & rapspberry och dito cardamom & saffron samt en vanlig sea bucktorn & wornwood till mig. Alla är riktigt goda; detta är ett ställe som kan sina drinkar. Drinklistan för alkoholfria drinkar är samma som med, det är bara att de serveras utan alkohol.

Niklas och Lotta är också hungriga; som tur är har Lucy´s Flower Shop en liten meny med barrätter också. De beställer en portion nudlar, en kikärtsröra samt popcorn med miso. Jag smakar inte på maten, men vi tycker alla tre att misopopopcornen är riktigt smarriga, och beställer en till portion.

Sittningstiden är två timmar och vi hinner med ytterligare varsin drink. Nu tar jag en cardamom & saffron, och denna kan jag definitivt rekommendera. Lucy´s Flower Shop är i grunden en bar och det är drinkar man bokar bord för, vilket är vad de flesta också gör.

Jag älskar speak easy-barer och Lucy´s Flower Shop är min första i Sverige, sedan tidigare har jag varit på samma koncept i New York, Buenos Aires och i Hamburg.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelEn natt på Villa Dagmar – Stockholm
Nästa artikel24 timmar i Jordaniens huvudstad Amman

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here