Förra veckan var jag och en väninna i Taormina på Sicilien, där vi passade på ett dricka en och annan spritz. Aperol Spritz är ju en klassiker, som jag absolut gillar, men det finna ju ganska många andra att testa också.

Efter några soliga dagar hemmavid i Stockholm, vad passar bättre än en italiensk spritz-kavalkad? Nej, tänkte det. Så nu kör vi!

Dag 1 kl 16.54: Limoncello Spritz på Bam Bar. Bam Bar kom att bli något av ett stamställe under våra fem dagar, men det visste vi inte då.
Dag 1 kl 19.20: Aperol Spritz på Osteria del Rita, där vi också åt middag.
Dag 2 kl 19.14: Etna Spritz på Bam Bar. Otydligt innehåll i denna, vi frågade men fattade inte svaret. Ingen av oss tyckte den var fantastisk, så det blev med den ena.
Dag 3 kl 16.11: Sunset Spritz på terassen på femstjärninga Grand Hotel Timeo, bestående av ”Aperol infused with passion fruit and strawberries, maracuja
cordial, Sicilian rosé sparkling wine and ginger beer”. Priset per spritz var €26, men var himmelsk god i sig, och kombinerat med utsikten, servicen och snacksen var detta absolut värt investeringen.
Dag 3 kl 18:18: Ramazotti Spritz på Caffe Wunderbar, innehållande Amoro Ramazotti, limoncello, granita di limone och prosecco. Vi ger oss inte med dyra drinkar denna dag, utan går direkt från Timeos terrass till terrassen på torget IV april och dricker resans näst dyraste spritz.
Dag 4 kl 19.12: Raspberry Spritz och Aperol Spritz på Arkè. Mycket trevlig trappa i sitta i och väldigt fina cocktails.
Dag 4 kl 16.19 på Bam Bar: En tidig Aperol Spritz efterföljd av tidig middag innan avfärd mot flygplatsen. Hej då Taormina.

Läs mer: Noto – Siciliens vackraste stad
Läs mer: Syrakusa – Ett UNESCO världsarv


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelMarina Tower – Hotell i Stockholm

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here