Hotellet Marina Tower ägs av Elite-guppen och ligger på Kvarnholmen i Nacka, en båttur från centrala Stockholm och mittemot Djurgården och Gröna lund. Det fyrstjärniga hotellet är inhyst i en gammal och ombyggd kvarnbyggnad och har ett SPA i regi av kända Sturebadet. 

Jag har sett byggnaden på håll otaliga gånger, både från promenader på Djurgården och när jag har åkt förbi med SL-båten. 

På black friday-rean bestämmer min väninna och jag att nu är det dags att testa Marina Tower. Vi köper var sitt paket med övernattning, tillträde till SPA och trerätters middag och checkar in mellan jul och nyår.

Rummen på Marina Tower

Vi har valt var sitt de luxe-rum med sjöutsikt, båda känner att utsikten är viktig på detta hotell. Utöver dubbelsängen innehåller respektive rum också en sittgrupp.

Flertalet rum är olika på Marina Tower, bland annat beroende på att tidigare takhöjd i kvarnen har anpassats till dagens krav på takhöjd. Vilket resulterar i att fönstren kan vara lite udda placerade. I mitt rum har jag stora fönster, som dock sitter i golvhöjd. Står jag upp framför fönstren så får jag böja mig för att se ut.

Viveca får först ett rum där fönstren är så små och sitter så högt att det inte går att se ut utan att stå på en stol. När hon ber om att få byta rum får hon ett rum där hon nätt och jämt kan se ut när hon står upprest.

Enligt hemsidan är rummen nyrenoverande, men de är ärligt talat inte tilltalande. Hur tänkte de med sänggavlarna? Det känns som ett försök till modern inredning, som ifs kan vara ett kul komplement till den gamla kvarnbyggnaden, men framstår mest plastigt och billigt.

Viveca har soffa och fåtölj i sitt rum, men beroende på att vi inte ser ut från sittande position, så tar vi med oss vår flaska bubbel till mitt rum och vänder fåtöljerna så att vi ser utöver Gröna Lund.

Lobbyn

Marina Tower har tyvärr inte mjuka soffor och stora fåtöljer som inbjuder till häng i de gemensamma ytorna, något jag annars uppskattar på hotell. Det finns några bänkar och bord av picknickmodell och utan dynor eller stoppning, i övrigt består lobbyn mest av tavlor och ifs en fint renoverat gammal bil.

Lobbyn är mest ett ställe för incheckning, där man kan sitta på en hård bänk och vänta på att en person checkar in sällskapet.

Middag på Marina Towers restaurang

Det ingår trerätters middag i vårt paket. Restaurangen ligger på bottenvåningen, och är vackert inredd med vita blanka snickerier mot det gamla teglet. På marmorborden ligger linneservetter, glasen är stora och tunna och porslinet är Ostindia från Rörstrand.

Vi kan välja mellan tre förrätter och tre huvudrätter. Till förrätt tar vi båda jordärtskockssoppa, som servitören häller upp på tallriken vid bordet; ett roligt sätt att servera soppa på och som höjer festlighetsfaktorn.

Som varmrätt väljer Viveca pasta med tryffel och jag fisk med fänkål och sparris. Till detta delar vi på en flaska chardonnay. Desserten består av hallonsorbet på chokladmousse med blåbär och krispigs kaksmulor. Maten är både snyggt presenterat och välsmakande.

Kvällspromenad

Innan det är dags för att bege oss till SPA-et så tar vi en kort kvällspromenad, så maten kan sjunka ner lite innan vi ska bada. Ni vet den gamla skrönan om att inte bada första timman efter att man hade ätit. I alla fall är hotellet vackert upplyst på kvällen och man ser tydligt hur pampig fasaden är.

Sturebadet SPA Marina Tower

Sturebadet avdelning Marina Tower består av en större pool, med några sängar runt och en jacuzzi vid ena änden, och en bastu. Utöver detta finns en turkisk hamam, där det går att köpa till ett hamamkit för att själv utföra ritualen.

Hamamet

Vi tycker båda att SPA-et är en massiv besvikelse. Dels är det ganska litet och utbudet är begränsat, dels har det inte den lyxiga och avkopplande SPA-känslan vi uppskattar. Jag har varit på Sturebadets huvudanläggning vid Stureplan, som inte heller är jättestort men där känslan är en helt annan, och hade trott att upplevelserna skulle vara likande.

Läs mer: Sköna söndag på Sturebadet

Poolen och jacuzzin

Frukost

Vi kommer ned till frukosten ganska sent, så värta rusningen har gett sig. Buffen är fräsch och snyggt upplagt, men saknar definitivt det lilla extra. Helt OK; varken mer eller mindre. Eftersom jag kvällen innan tyckte middagen var god så hade jag kanske lite höga förväntningar.

Sammantaget om Marina Tower by Elite

Summan av kardemumman är att Marina Tower levde inte helt upp till våra förväntningar, och jag kan inte riktigt rekommendera hotellet för en staycation i Stockholm. Jag vet inte heller om jag skulle rekommendera det för turister; båtturen in till Nybrokajen är visserligen inte mer än 20 minuter och båt är ett trevligt framkomstmedel, men det finns verkligen inget annat i området runt hotellet. Jag hörde en turist fråga i receptionen vid incheckning efter en bankomat, där han blev hänvisad till att ta båten tillbaka till stan. Turisten blev givetvis ganska matt.

Jag förstår att rummen som heter med sjöutsikt ligger mot vattnet och de som inte heter så vetter mot baksidan. Dock blir det lite magstarkt för mig när fönstren är placerade så att det inte går att se sjöutsikten genom fönstren för en vuxen person som står upp.

När det gäller Sturebadet så rekommenderar jag alla gånger deras originalställe på Stureplan framför SPA-et på hotellet. Det bästa på Marina Tower var definitivt middagen, som var god men inte så att jag kommer åka tillbaka enkom för denna. För det är utbudet bland Stockholm krogar för stort.

Läs mer: Andra hotell i Stockholm

Jag var verkligen osäker på om detta hotellbesök ens förtjänade bli en artikel. Jag tycker absolut att det är roligare att skriva om ställen jag gillar och där jag kan visa upp fina bilder, men eftersom vi här på Ladies Abroad ofta skriver om hotellupplevelser i Stockholm så är det ju naturligt att ta med de vi inte gillade också.

Inte bara de fina och lyxiga ställen, men också de som inte levde upp till förväntningarna.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelFantastisk mat på restaurang Lejontornet i Gamla stan
Nästa artikelAlla spritz jag drack under mina fem dagar i Taormina

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here