Vem gillar inte fantastisk utsikt från sitt hotell? Alla, skulle jag svara på den frågan. Hur kan man inte gilla vackra vyer? Nej, precis. Här har jag samlat fem hotell där jag gillade utsikten extra mycket. Som godis för mina ögon.

Barcelona i Spanien – Motel One

Hotel Motel One ligger precis norr om parken Parc de la Ciutadella och på hotellets tak finns det en stor takterrass med utsikt över parken åt ena hållet och ståtliga kupoler åt andra hållet.

Borden är många och fåtöljerna och sofforna bekväma, det finns också några cabanas att sola i. Tyvärr ingen pool, så det är nog ganska outhärdligt här mitt i sommaren men i september var det perfekt.

Varför hotellet har ordet motel i namnet fattar jag inte, för detta är ett helt vanligt hotell och inget motell.

Läs mer: 11 bra tips till restauranger, barer och tapasställen
Läs mer: Gaudis hus Casa Batllo, Casa Mila/La Pedrera och Park Guell

Siena i Italien – Alma Domus

Alma Domus bokar jag enkom för utsikten. Hotellet i sig får blandade recessioner och det hela börjar med att jag får gå världens tråkigaste korridor och så en trappa ned. Rummen är mycket enkla och frukosten horribel, men utsikten från rummet är halleluja. Fantastisk både vid soluppgång, solnedgång och gassande sol mitt på dagen.

italien-toscana-siena
italien siena

Läs mer: Våra bästa tips till Siena
Läs mer: Bildbomb från Siena

Rom i Italien – Le Suite del Barone

Jag åkte på en rundtur i Italien under corona hösten 2020, på samma resa som Siena, där jag avslutade i Rom. Hotellet Le Suite del Barone har bara sex rum och nu är jag enda gästen. Hotellet ligger på översta våningen och alla rummen har kungsbalkong. Utsikten över hustaken är fantastisk och precis under ligger restauranger och pulserande nöjesliv, utan att störa nattsömnen en sekund.

italien rom
italien rom

Läs mer: Nytt favoritområde i Rom – Genuint ett stenkast från Piazza Navona

Neffies i Frankrike – B&B La Belle Vue

La belle vue är franska för ”den vackra utsikten” och redan där fattar man ju självklarheten i att inkluderas i denna artikel. Detta svenskägda boutiquehotell med fem rum ligger i lilla byn Neffies, som har två restauranger som turas om att ha öppet, och en liten butik som har öppet på förmiddagen. La Belle Vue har både en terrass, där frukosten serveras, och en pool under denna, båda med hissande utsikt. Från rummen, som alla är olika och har kvinnonamn, ser man ut över vinrankor och byns hustak.

Läs mer: Underbara boutiquehotellet La Belle Vue
Läs mer: Byn Neffies – På den franska landsbygden
Läs mer: Utflykter från La Belle Vue – Marseillan vid havet, stranden med alla snäckorna och borgen Carcassonne

Port de Soller på Mallorca – Bikini Island & Mountain Hotel

På Bikini är det klara färger samt lyxig och bohemisk känsla som gäller. Lägg till vällagad och innovativ mat, extremt goda drinkar, oklanderlig service och givetvis fantastisk utsikt. Detta är ett underbart hotell som har allt. Faktiskt har jag precis bokat en resa tillbaka under våren nästa år och jag längtar redan.

spanien mallorca soller bikini
spanien mallorca soller bikini

Läs mer: Bikini hotell på Mallorca


Läs mer: 4 hotell mitt i stan med takpool


Föregående artikelPalestinsk mat på Mazra’a i Stockholm
Nästa artikel2 dagsutflykter från Palma

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here