Artikel i samarbete med Travel2.se

Ett av mina första jobb var på norska Näringsdepartementet. Året var 2002 och min första dag på nya jobbet var 2 januari. Redan första dagen säger min chef just det; jag glömde berätta att vi i maj ska åka på konferensresa till Warszawa. Kan du vara med? Om jag kan vara med på en ”gratis” resa till Polen? Självklart och givetvis både kunde och ville jag.

Mot Warszawa och första resan till Östeuropa

Maj månad kom och hela gruppen åkte till Warszawa. Mitt första möte med Östeuropa och jag älskade det hela. Året efter hade min grupp slagits ihop med killarna på IT och vi åkte till Tallinn. Ekonomigruppen åkte samma år till Ljubljana, minns jag.

Zemun Belgrade Serbia
Zemun utanför Belgrad

Vi hade inte själv kommit på detta med konferensresor utomlands, utan detta var något alla grupper i vår avdelning gjorde varje år. Hur vi kunde göra detta? När vi räknade på det var kostnaden samma, eller lägre, för två nätter i ett Östeuropeiskt land jämfört med en vanlig skandinavisk konferensanläggning.

Att lägga konferensresan utomlands

Under de 18 år som har gått sen min första konferensresa utomlands har det blivit vanligare att förlägga dessa utanför Sveriges gränser. Privat är jag mycket för att själv planera och sätta ihop mina privata resor. Men när det rör sig om konferensresor utomlands för många personer vill man ofta göra det enkelt för sig och anlita hjälp.

Belgrad Serbien

Travel2.se är ett företag som hjälper till med planeringen och genomförandet av konferensresor utomlands. Mest lockande tycker jag personligen att Champagne och Grenada är, men det är för att jag inte har varit där än…. Om jag ska lyfta fram några riktigt prisvärda alternativ jag gillar så seglar Belgrad och Riga upp som favoriter. Riga för att jag gillar staden mycket och det bara är ett stenkast bort och kort resväg. Belgrad är en stad som jag tyckte jättemycket om då jag var där för några år sen. En vacker borg mitt i staden, mycket liv och rörelse samt det finns flera riktigt bra restauranger och caféer i staden.

Upptäckaren och udda-resenären i mig gillar mycket att de mer ovanliga destinationerna för utomlands konferensresor är de som har lägst prisbild hos Travel2.se. Tänker att alla är som jag och tycker det är roligt att testa något nytt… Nya impulser och intryck är också både roligt och nyttigt, enligt mig i alla fall. Och när kostnaden ofta är på samma nivå som en konferensresa i Sverige vill jag kalla konferensresor utomlands för ett vinnande koncept.

serbien-belgrad-kalemegdan
Borgen Kalemegdan i Belgrad

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelDroppstensgrottan Postonja och slottet Pradjama
Nästa artikelGrand Mosque – Muskats största sevärdhet

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here