JAg gillar teman på mina sevärdheter när jag är ute och reser. Hitta likheter mellan olika destinationer och kanske också samma sorts byggnader eller konstnärer. Nu har turen kommit till övertäckta broar och tunnlar, alltså med tak.

Kapellbrücke i Luzern – Schweiz

Schweizarna gillade detta med att bygga övertäckta träbroar under medeltiden och många av dessa är bevarade för att de är just övertäckta. Det bästa exemplet är Kapellbrücke i Luzern som byggdes 1333, som en del av stadens befästning. Den används fortfarande för gångtrafik och är ganska så häftig där den går i vinklar över älven.

Läs mer: Sju dagar med tåg i Schweiz

Gångtunnel i Sighisoara – Rumänien

Sighisoara är en pärla till en stad i Rumänien, knapp fem timmar norr om Bukarest. Färgglatt och pittoreskt med kullerstensgator och det ska vara här Vlad Tepes, mer känd som Dracula, föddes. Jag var där på en dagsutflykt med skulle mer än gärna åka tillbaka.

Staden består av en övre och en nedre del. Sighisoaras skola låg på stadens övre del och för att barnen alltid skulle kunna ta sig dit, oavsett snö och annat väder, så byggdes en överbyggd trappa. 172 trappsteg upp varje dag, så vi vågar anta att skolbarnen var ganska fit.

Läs mer: Sighisoara – Vackrast i Rumänien

Har du tips på flera liknade överbyggda broar eller tunnlar?
Mottages självklart med tack.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelAtt göra, äta och dricka på Gotland – Vår guide med 16 bästa tipsen
Nästa artikelOxford – En guide till staden med våra 18 bästa tips

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here