Jag tycker mycket om kombinationen pulserande stad och att sola och bada. På en weekendresa gillar jag att vika några timmar eller en dag åt att vila i solen, och enligt mig är den optimala lösningen då att bo på ett hotell mitt i stan med takpool. Självklart går det att åka iväg till en strand för några timmar men finns det en pool på hotellet så är det lätt att bara slinka upp dit någon timme på väg in eller ut. 

Poolen behöver inte vara så stor, det viktigaste för mig är solsängen och ha möjligheten att kyla ner mig vid behov. Det jag alltid kollar upp är solförhållanden vid poolen, detta är särskilt viktigt om det är en pool på marknivå då det ofta är andra byggnader som skuggar vid något tillfälle under dagen. Jag brukar gå grundligt till verks genom att kika på alla bilder som finns i annonsen; ser det ut som andra byggnader kan skugga? Därefter läser jag alla recensioner; skriver någon något om poolen? Ibland kikar jag på Google Maps för att se åt vilket väderstreck poolen poolen ligger. Är jag fortfarande osäker har jag vid två-tre tillfällen mailat till hotellet och frågat om solförhållanden. Varje gång har jag fått seriösa och ärliga svar, men jag har också skrivit i mailat att solandet är viktigt för mig.

En annan viktig faktor är antalet solsängar; finns det bara ett fåtal är tyvärr risken stor att de är upptagna när jag kommer dit under eftermiddagen. Så nära men ändå ingenstans att ligga ner. 

spanien kanarieoarna gran canaria vegueta las palamas

Här har jag samlat fyra hotell jag har bott på som har haft mycket fina takpoolar, miljö och hotelläge.  

Las Palmas på Gran Canaria

Hotellet La Cordial de Vegueta ligger i Vegueta, dvs Las Palmas gamla stadsdel, på Gran Canaria. Vegueta ligger en kvarts bilresa från turiststranden Canteras, många turister kommer hit på dagstur men färre väljer att bo här.

Hotellet La Cordial valde jag just för takpoolen. Detta är ingen stor pool, mer för att doppa sig, men solsängarna är relativt många, vilket ofta är en bristvara vid små pooler. Utsikten från poolen är också stunning, nästgårds ligger det gamla biblioteket med sin fina fasad. På taket finns också en bar med många bord, som på kvällen fylls upp av glada kanarier. Läget är absolut mitt i stan.

spanien kanarieoarna gran canaria vegueta las palamas

Kyrenia på Norra Cypern

Detta hotell valde jag också för poolens skuld. The Arkin Colony Hotel är ett femstjärningt hotell med casino och har en stor pool på taket i Kyrenia. Utsikt åt ena hållet mot havet och borgen och åt andra hållet mot bergen på de centrala delar av Cypern.

Till torget och huvudgatan tar det två minuter att gå och fem minuter till hamnen.

norra cypern kyrenia
norra cypern kyrenia
norra cypern kyrenia

Florens i Italien

Igen ett hotell som jag valde enbart för poolens skuld. Hotel Kraft i sig är totalt o-charmigt och inget att skriva hem om. Men Florens är en stad utan stränder och jag ville ha möjlighet att sola och bada när jag var där. Att det sedan var för kallt för detta i oktober kom som en liten överrakning.

Krafts största behållning är absolut utsikten till katedralen Il Duomo från takpoolen och den stora terrassen en våning ner. På terrassen går det också att äta frukosten. Läget är tyvärr en kvarts promenad från city, vilket jag bokade med helt öppna ögon då jag hade varit i Florens tidigare. Det finns också andra hotell med takpool i staden men oftast till en betydligt högre kostnad.

Stockholm i Sverige

The Winery Hotel ligger vid Brunnsviken i Solna, en bit utanför Stockholm. Hotellet är relativt nyöppnat och producerar vin i sitt vineri på bottenvåningen. I restaurangen är det vinet som bestämmer vilken mat som serveras till.

På taket ligger en liten men knakande god takpool och det finns ett fåtal solsängar. Om det önskas att sola och vila gäller det att inte söla efter frukosten. Det finns också en bar och flera bord att sitta vid. På detta; finfin utsikt över Brunnsviken, det gäller bara att blicka över motorvägen som går precis utanför hotellet.

stockholm-staycation-winery
stockholm-staycation-winery

Bubblare – Marina Bay Sands i Singapore

Jag har varken bott på hotellet eller badat i den berömda infinitypoolen, men jag har besökt baren bredvid och avundsjukt sett över staketet och in på hotellgästerna i poolen. Jag ångrar fortfarande att vi inte kostade på oss att bo på Marina Bay Sands då jag var i Singapore med en väninna, nästa gång jag ska till staden ska jag definitivt bo där.

singapore marina bay sands
singapore marina bay sands

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelEn vecka i Jordanien
Nästa artikelVilla Dagmars bar och restaurang Trädgården

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here