Villa Dagmar ligger på Nybrogatan i Stockholm, ett stenkast från Östermalmstorg. Det kombinerade hotellet och restaurangen öppnade 2021 och på bottenvåningen finns en restaurang längst in i lokalen, vinbaren Dagges mot gatan samt atriet Trädgården som också dubblerar som cocktailbar.

Stället blev snabbt en favorit för många stockholmare, så också för mig och mina vänner, och det är särskilt Trädgården vi dras till. Här träffas vi for ett glas vin efter jobbet eller en lördag eftermiddag. Jag har också suttit här en och annan gång med datorn och jobbat dagtid. Lokalen är ljus och öppen och det finns både en stor bar att sitta runt eller en mängd soffor och mindre bord.

Deras drinkar är utomordentliga, med enorma isspjut i, som aldrig smälter och som inte gör drinkarna vattniga. Menyn i Trädgården är lagom stor och allt jag har ätit är väldigt gott. Det finns några varmrätter, som sallader, tartar och club sandwich, och en handfull pizzor att välja mellan. Utöver detta erbjudes det också desserter i form av glass eller mousse.

Jag har testat flera rätter; club sandwich, som serveras med pitabröd och separat sås vid sidan om kycklingen, kycklingsallad samt både den vita pizzan med chevre och den röda med svamp. Flera av rätterna som serveras är dekorerade till rena konstverken och att äta med ögonen är också något jag uppskattar.

Jag har sedan öppningen haft ögonen på Villa Dagmar för en staycation och bo över på hotellet också; än så länge har det tyvärr inte blivit av. Ännu mer sugen blev jag när mina norska vänner var i Stockholm över nyår, medan jag var i Poznan, och bodde i två olika rum; det ena hade badkar i rummet! Ja, tack. Jag får se när jag får till en staycation, det har länge varit högt på listan.

Kalvschnitzel a la mode — kalv, Gruyère, prosciutto cotto och örtsmör
Sallad Niçoise — grillad tonfisk, grönsallad, bönor, oliver, tomat, ägg och sardeller
Pizza Chevre — getost-Sainte Maure, lavendelhonung, pistage, n’duja salami och timutpeppar
Oxtartar Toscana — parmesan, sardeller, Chianti-kokt lök, svartpeppar och vitlök

Läs mer: Restauranger i Stockholm


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikel4 hotell mitt i stan med takpool
Nästa artikelBästa tips till Petra – Ett av världens sju nya underverk

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here