När jag promenerar in till stan så går jag ofta förbi hotellet Miss Clara på Sveavägen. Jag brukar kika in genom förnstren och tänka att det ser väldigt trevligt ut, sen har det blivit med tanken.

När Lotta och jag skulle enas om brunchställe för några veckor sedan så var det hon som föreslog Miss Clara, jag var inte sen om att skicka tumme upp tillbaka.

Jag bokar till klockan 14 en lördag, Lotta och jag tilldelas ett mycket bra bord vid ett av de stora fönstren. Konstigt nog är det ganska glest vid borden, det fylls upp något under tiden vi sitter här men det blir inte fullt.

Jag börjar med en strawberry bellini (165 kr) och Lotta tar ett glas chardonnay. Bara några dagar tidigare har jag druckit en rasberry bellini, tydligen var bellini veckans drink för mig.

Lotta beställer en avocado toast med pocherad ägg (219 kr), och jag tar en club sandwich (285). Som tillbehör tar Lotta en tomatsallad (95 kr) och jag tar hemgjorda fries med chilimajo (95 kr).

Miss Claras version av club sandwich består av kycklingbröst från Knäred, bacon, sallad, tomat och rikligt med majonnäs, och kommer in i segt och fluffigt surdegsbröd; perfekt grillat. Bra förhållande mellan mängden bröd, fyllning och majonnäs, detta är en mycket god variant på den klassiska rätten. Portionen är väl tilltagen och jag hade mycket väl klarat mig på endast denna.

Pommes fritesen är underliga. Det är inte svårt att se att de är handskurna, i ganska tjocka bitar. De är pyttelitet krispiga på ytan men inuti är de mjuka, men på ett bra sätt. De påminner mer om bakad potatis, fast inte riktigt lika mjuka, eller grekiska klyftpotatisar som har stekts länge på låg värme i ugnen. Jag fascineras lite mot min vilja; det är inte det att de inte är goda, för det är de, men jag tycker inte att detta är pommes frites.

Läs mer: Jacqueline´s – Likande brunchställe i närheten
Läs mer: Brunch i Stockholm

Lottas smashed avokado toast kommer med hela två pocherade ägg, örtmarinerad tomat och rucola, också den på grillat surdegsbröd. Enligt Lotta är den god men hon tycker avokadon smakar fryst. Tomatsalladen är gjorda på knallröda små tomater och det ingår också lök, persilja och balsamvinäger.

Maten på Miss Clara är snyggt serverat och smakar gott, men är prisat ganska högt. Miljön är modern elegant och lokalerna fina; stora fönster mot gatan ger ger en särskild känsla.

Vi är dock överens om att vi inte riktigt tyckte upplevelsen var värt kostnaden. Servicen är det absolut inget att anmärka på, vi fick snabbt kontakt när vi önskade beställa eller behövde fråga något. När jag äter helgbrunch så vill jag också gärna ha lite festlig stämning, detta är svårt att få till när det bara är halvfullt i lokalen.

Läs mer: Brunch i Stockholm


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelSyrakusas gamla stadsdel Ortygia – UNESCO världsarv på Sicilien
Nästa artikelBildbomb från Steam Hotel 2023

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here