Varberg stadshotell är en anrik instution, uppförd 1902 och upptar hela ena sidan vid stadens stora torg. Under de senaste åren har rummen renoverats, det har öppnats ett stort och imponerande SPA och det har satsats på restaurangen.

Sommarklassikern Varberg, med sina långa och fina stränder! Hit vill självklart min väninna Viveca och jag åka. 

Rummet på Varberg stadshotell

Varberg stadshotell har tre olika rumstyper. Classic-rum i modern traditionell eller asiatisk stil, boutique-rum i modern stil där alla rum är olika och de luxe-rum återskapat från byggnadsåret 1902 och kombinerad med klassisk lyx.

Viveca och jag går för var sitt de luxe-rum; medaljongtapet, guld, fransar och tofsar i cerise, lila och grönt är precis min kopp te.

I rummet finns en stor säng med TV på stativ vid fotänden, två fåtöljer och ett skrivbord. Rummet är precis lika fint som på bilden jag såg när jag bokade, här trivs jag på en gång.

De luxe-rummen ligger i hotellets ursprungliga byggnad och jag har fått ett på översta våningen med paradutsikt över Varberg torg. Mycket nöjd. Vi har bokat tre nätter och jag får gott om tid att njuta av både det fina rummet, loungen och Varberg i sig.

Middag

Varberg stadshotells restaurang ligger ut mot Varberg torg, i en tillbyggnad med stors och luftiga fönster. Vi hade läst mycket gott om restaurangen innan, och så vi bokar ett paket där trerätters middag ingår ena kvällen.

På hotellets hemsida går att läsa detta om restaurangen Inspirationen till vår meny hämtas från de fyra årstiderna. Vår ambition är att våra rätter i möjligaste mån ska vara tillagade av de närproducerade råvaror som finns att tillgå för säsongen

Såhär i eftertid kommer jag inte längre ihåg exakt vad vi åt, men jag minns att förrätten var väldigt fräsch; jag tror den bland annat innehöll tärnad äpple. Till huvudrätt tog jag fisk, som var god och välsmakande men lite tråkig, medan Viveca var supernöjd med sitt kött.

Efterrätten, som för min del bestod av chokladmousse, yoghurtglass, hallon och chokladsmulor var så god att jag fortfarande kommer ihåg detaljerna!

Lobby och lounge

Utöver de fina rummen så har Varberg stadshotell också en väldigt vacker lobby och dito lounge, med kristallkronor, guld och mättade färger. Jag älskar att hänga i hotellounger och satt vid flera tillfällen i olika soffor och fåtöljer och surfade och läste.

Värt att nämna är också det anrika trapphuset med röd matta i trappan, mörkt snidat trä och blyinfattade glaspartier; märkta med byggnadsåret 1902. Så otroligt magnifikt och pampigt.

Frukost på Varberg stadshotell

Jag blev generellt väldigt imponerad över Varberg stadshotell, fina rum, snygg lounge, god middag, stort och fint SPA; vi hade tre finfina dagar här.

Hotellets svagare länk skulle jag påstå är frukosten. När allt annat var väldigt snyggt och väldigt gott, så var frukosten mer genomsnittlig. Den stack inte ut varken positivt eller negativt, den var bara vanlig. Jag uppskattar frukostar som bjuder på den extra lyxiga och exklusiva känslan, det kände jag inte här.

Inte så att jag förväntar mig bubbel till frukosten, de gånger jag har bott ställen där detta finns så dricker jag ändå inte detta, men jag uppskattar ett större utbud av ostar än hushållsost och västerbotten, samt lite goda skinkor och varmrökt lax.

Asia SPA

När Viveca och jag valde att checka in på Varberg stadshotell så var det lika delar maximalistiskt hotellrum och deras Asia SPA som lockade. Vi hade både hört talas väl om SPA-et och jag hade tidigare varit på Arken SPA i Göteborg, som har samma ägare, och som jag gillade.

Läs mer: Arken SPA i Göteborg

Jag känner absolut igen mig från Arken med vita terapirummet vid namnet Summer, mörka rummet vid namn Winter, kopparbadkaren med varma stenar och upplägget i sig. Både ställen har också fina infinitypoolar med utsikt; på Arken över trädgården och havet medan här på Asia SPA över Varbergs hustak. Ja tack till båda.

Överallt finns detaljer som ger den rätta asiatiska känslan, som buddhor, solfjädrar och orientaliska lyktor.

Asia SPA på Varberg stadshotell är ett stort SPA över två våningar, med flera stora pooler, vilo- och terapirum samt olika bastuar. På övervåningen ligger orangeriet med högt i tak, stora fönster, mycket dagsljus och en terrass med med underbar utsikt. Jag läser nu på hemsidan att det har tillkommit en terrass på taket med utomhuspool och bastu, vilket låter klart lockande.

I vårt paket på Varberg stadshotell har vi fri åtkomst till Asia SPA under hela vår vistelse, och vi är där alla tre dagar. Värt att märka sig är att vissa dagar och tidpunkt är det barntillåtet, då var det inte lika lugnt och skönt där, så värt att kolla upp och planera efter.

Läs mer: Svenska hotell


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelSolen restaurang i Slakthusområdet – Stockholm
Nästa artikelOstrononsdag på Riche i Stockholm

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here