För någon månad sedan hade jag inte hört talas om vietnamesiska restaurangen Cong i Gamla stan. Men inom loppet av två dagar både läste jag om stället, samt att två väninnor nämnde det. Alla tre hade endast positivt att säga om Cong, och jag älskar vietnamesisk mat, så restaurangen tog sig direkt upp på min lista över restauranger att besöka omedelbums. 

Det går inte att boka bord på Cong, så det gäller att vara där i tid. De öppnar klockan 16 och utifrån vad jag hade läst och hört så borde man inte vara där så mycket senare om man inte vill köa. Vi är tre väninnor som kommer dit 17.30 en fredagskväll, vilket kunde ha varit en risksport, men vi kniper det näst sista bordet. Huh!

Congs meny ryms på en sida; här finns tio mellanrätter och två stora rätter att välja mellan. Mellanrätter är alla tres melodi och när det rekommenderas två per person så får vi smaka mycket av det som finns på menyn. Vi beställer:

  • Mangosallad med fisksås, chili och jordnötter
  • Grillade kycklingvingar marinerade i fisksås
  • Crispy duck med pannkakor, gurka, vårlök och hoisinsås
  • Grillat fläskkött med sallad, picklade rädisor och fisksås
  • Friterade vårrullar fyllda med kyckling, räkor och fisksås
  • Knaperstekt spicy tofuspett med vitlök och chili

Till detta dricker vi alla tre först drinken yellow sour lychee med passionsfrukt och sen varsitt glas vin.

Allt vi åt på Cong var så gott, slurp. Alla tre hade tofuspetten på sin topplista, de var helt otroliga. Om jag måste peka ut en annan favorit var det kycklingvingarna för min del, men som nummer två hade vi alla olika. Smaken är i klass med betydligt dyrare restauranger men inredningen, miljö och service vitnar om ett enklare ställe.

Varje mellanrätt ligger på mellan 128 och 198 kronor, och det rekommenderas två per person. Vi tog därför inn sex rätter, men flera av dem var ganska stora och vi hade klarat oss på bara fem.

Läs mer: Pat´s Place på Söder – Thailändska mellanrätter i repris
Läs mer: Mexikanska Geronimo´s i Gamla stan


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelBildbomb från Ostuni i södra Italien
Nästa artikelIlulissat på Grönland

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here