Jag gillar temarestauranger och ställen med en udda touch. Geronimo´s i Stockholm är en mexikansk restaurang som har tagit ut svängarna. När jag på hemsidan såg att menyn ser ut som en serietidning bokade jag snabbt ett bord.

Geronimo´s undertitel är FGT, som står för fucking good times, och de anger också music, margaritas and serious southwestern crub. Precis min stil.  

Precis innanför dörren finns en bar, som i coronatider var tom då vi kom. Men intuitionen säger mig av att detta kan vara en livat bar i vanliga fall. Vi fortsätter längs den långa och tomma korridoren, som slutar i en trappa ner i källaren.

Maten på Geronimo´s

Fast klockan är 18 en söndag är restaurangen fullsatt och servitörerna halvspringer mellan borden. Vi visas snabbt till ett bra bord mitt i rummet och vi beställer margaritas till väninnorna och öl till mig.

Det tar sin lilla tid att bestämma maten. Menyn, aka serietidningen, är både rolig att bläddra i och studera men det blir lite dålig fokus på att bestämma sig. Till slut går vi för två tacos per person, samt att vi delar på tortillachips med ostdip samt en chimchanga. Sistnämnda är från crub-delen av menyn och är en massa goda grejer i tortillabröd och tossed in the fryer. Vi har läst innan att portionerna på crub-menyn är enorma och japp; detta stämmer.

Det bra med tacosen är att det kommer två för 115 kr och att man får välja två olika. Jag tar räkor samt kyckling och båda kommer med väldigt goda tillbehör. Men räkorna, med salsa de arbol, pico de gallo, guacamole, cabbage relish samt jalapeñokräm, är överlägsen. Nästa gång blir det två av denna.

Queso, dvs tortillachipsen med ostdip, låter kanske lite tråkigt men dipen är ungefär den godaste jag har smakat, i Mexiko inkluderat. Och alla gånger värt de 2000 kalorierna som säkert är i den.

Dricka

Jag håller mig till öl hela kvällen, tequila är inte min grej; oavsett hur fin och dyr den är. Mina två väninnor börjar som sagt med var sin margarita, den klassiska. Som nästa drink tar ena en variant med persika och andra en spicy margarita med bland annat jalapeño. Båda ger samtliga drinkar på Geronimo´s höga betyg.

Läs mer: Rost – Pizza, motorcyklar och mekotek i en källare på Söder

Lokalen  

Lokalen har en stor bar på ena långväggen och en scen i ett hörn. Hemsidan skyltar med konserter men jag ser inget schema och får tro att de har paus nu. I övrigt är det neonkaktusar, sombrerohattar, skyltar, ljusspel och andra grejer på väggar och tak.  

Läs mer: Thaiboat – Att äta curry i en igloo

Jag skulle anta det är hög stämning här fredags- och lördagskvällar och återkommer gärna till Geronimo´s. Kvällstid och i ett coronafritt liv, ja tack.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelVad att se och göra på Färöarna – Våra 22 bästa tips
Nästa artikelAkershus fästning i Oslo – En medeltida borg mitt i staden

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here