Min julklapp till Maxime är att sova över en natt på hotellet Villa Dagmar i Stockholm. Den perfekta julklappen, tycker jag, eftersom den också inkluderar mig själv! Vi får hänga tillsammans i ett helt dygn, i fina omgivningar och med hotellfrukost. Bättre kan det inte bli.

Vi har både annat i kalendern, samtidigt som vi inte vill vänta för länge, så vi enas om en söndag till måndag i mitten av januari.

Jag bokar ett superiorrum och lägger till i bokningen om att vi önskar mönstrad tapet. På Instagram ser jag att många av rummen är vita, vilket är elegant men också lite tråkigt.

Villa Dagmar

Jag är lite tidigt till incheckningen. Jag har tänkt att ta en runda på Östermalms saluhall; som för övrigt har en passage direkt till hotellet, men har glömt att de har söndagsstängt. Jag får därför sitta ned och vänta i Villa Dagmars lounge bredvid receptionen.

Precis bakom mig och ute i atriet ligger baren, som går under namnet Trädgården, men eftersom jag har varit där otaliga gånger tidigare och vi också ska dit senare på kvällen, så väljer jag loungen. Inredningen är klassisk, med moderna inslag, och på väggarna hänger konst med prislapp, mao som är till salu.

Rummet på Villa Dagmar

Vårt superiorrum ligger på andra våningen, med stort fönster in mot atriet. Som utlovat är väggarna klädda med en mönstrad tapet i diskreta pastellfärger. Den svarta sängen har både en huvudgavel och fyra vertikala stolpar i hörnen. Framför sängen är två små fåtöljer i sammet placerade och längs ena väggen står det obligatoriska skrivbordet.

Det är sällan jag talar om hallen när jag recenserar ett hotellrum, men Villa Dagmars hall förtjänar ett omnämnande. Utmed ena väggen står två platsbyggda garderober i färgen greige med profilerade dörrar, och mellan dessa en spegel och två lampetter. Längsmed andra väggen ligger ingången till badrummet, med dubbeldörrar och med likande inbyggda känsla som garderoberna. Väldigt snyggt och med en riktigt exklusiv känsla.

Och badrummet! Vi pratar marmor, vi pratar rymligt och vi pratar både dusch och badkar. Dusch och toa göms bakom varsin frostade glasdörr, med Villa Dagmars logga på. Badkaret är av den stilrena raka modellen som står direkt på golvet, och bredvid hänger två morgonrockar.

Jag hinner precis att ta alla bilder på rummet samt att svida om till morgonrock innan Maxime knackar på dörren. Efter att ha synat rummet är Maxime om möjligt ännu nöjdare än vad jag är och vi är överens om att vi verkligen gillar Villa Dagmar.

Maxime hoppar in i den andra morgonrocken. Jag dukar upp med kanelbullesemlan som Maxime har med från Ritorno, som vi delar på, tillsammans med Ramlösas nya smak av hallon och rabarber. Efter detta förflyttar vi oss till sängen där vi kikar på TV, surfar och läser bok.

By the way så kan denna semla rekommenderas, jag är inte mycket för varken semlor eller kanelbullar, men denna är mumsigt.

Middag i baren Trädgården

Strax innan 19 börjar vi bli hungriga och går ned till atriet, i baren Trädgården för att äta. Såhär en söndag kväll är bara ett par andra bord upptagna, vilket är ungefär som vi förväntade oss.

Vi har båda besökt Trädgården flertal gånger tidigare och vi enas snabbt om att dela på bådas två favoriter; en pizza Margherita och en club sandwich. Särskild club sandwichen är helt fantastisk; två stora pitalikande bröd fylld med massor av, avokado, tomat, aioli, bacon, gröna blad, serverad med krispig pommes med godaste kryddblandningen. Om man inte är väldigt hungrig så går den perfekt att dela för två personer.

Vi observerar att de har bytt ut några soffor mot riktiga bord och det är också nytt att man numera kan boka bord i Trädgården, tidigare var det bara drop-in. Jag gillar att gå hit lördagseftermiddagar men det har alltid tidigare varit en risk att inte få bord.

Läs mer: Villa Dagmars bar Trädgården

Tillbaka på rummet är det direkt in i morgonrocken och upp i sängen igen för min del, Maxime tappar upp ett bad och glider ned i badkaret.

Frukost på Villa Dagmar

Efter en god natts sömn i den underbara sängen går vi ned till frukost strax innan klockan nio. Vi visas till ett perfekt bord med stoppade fåtöljer, i samma rum som buffén.

Hos Villa Dagmar serveras den kalla maten som buffé medan den varma maten beställs från à la cartemenyn vid bordet. Vi börjar med buffén, som innehåller flera sorters varmt bröd, portionsförpackat franskt smör, små glasburkar med marmelad och chokladpålägg, olika skinkor, ett varierat utbud ostar, uppskuren frukt samt yoghurt med bär och en himmelsk granola. Allt snyggt uppdukat och känslan är fräsch, lyxig och ombonad.

Jag väljer en surdegsfralla, som jag toppar med rökt kalkon, brie och fikonmarmelad. Brödet är så fluffigt, välsmakande och gott att jag äter båda halvorna och avslutar frukosten med att ta ännu en halva, fast jag redan är mätt.

Jag tar också en skål yoghurt, som jag toppar med hallon, blåbär, honung och granola; bara för att det ser så gott ut, och jag brukar vanligen prioritera bort yoghurt vid hotellfrukostar.

À la cartemenyn innehåller sju-åtta rätter, plus extra ingredienser, och det är fritt fram att beställa så många man önskar. Detta uppskattas; jag tycker alltid att det är lite snålt när man bara får beställa en rätt, känns lite som ett nedköp från att prova så många olika jag önskar vid buffén.

Maxime väljer äggröra och jag en avokadotoast, båda beställer också extra bacon. Ägget och baconet serveras i små kopparpannor; mycket snyggt.

Efter frukosten drar vi oss tillbaka till rummet, på Villa Dagmar är tiden för utcheckning klockan 12 och vi vill maxa tiden i det fina rummet.

Sammanfattningsvis om Villa Dagmar

Sammantaget så var både Maxime och jag väldigt nöjda med vår staycation på Villa Dagmar. Rummet var stilrent och elegant, sängen god och frukosten välsmakande och lyxig. Jag rekommenderar verkligen hotellet och skulle gärna bo här igen.

Ett standard dubbelrum kostar från 2300 kr, ett superior dubbelrum från 2500 kr och dito med balkong från 3500 kr, ett de luxe dubbelrum från 4000 kr och en svit från 6000 kr. Frukost kommer alltid i tillägg, även när man bokar på hotellets hemsida, och kostar ca 225 kr per person. Detta är inget man är van vid i Stockholm, och känns lite udda. Dock är frukosten fantastisk, så den vill du absolut lägga till.

Villa Dagmars adress är Nybrogatan 25-27, vid Östermalmstorg.

Liknande hotell i Stockholm

Sparrow hotell
Ellery Beach Club
Hotell Frantz


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelOstrononsdag på Riche i Stockholm
Nästa artikelLucy´s Flower Shop – Speak Easy-bar i Stockholm

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here