Sista söndagen innan julafton, och innan solen vände, checkar Maxime och jag in på Sparrow hotell vid Stureplan i Stockholm. Dagarna är på sitt kortaste och nätterna på sitt längste, vi behöver något roligt i livet och vad är roligare än en staycation? Inte mycket enligt mig.

Givetvis utom en resa då men just då gick inte detta att få till. Då är en hotellnatt ett mycket bra substitut.

Jag hänger på låset och checkar in klockan 15, jag vill försöka fota rummet innan ljuset försvinner. Tyvärr hjälper det föga; det är redan nästan helt mörkt utomhus och innan Maxime dyker upp en timme senare är himlen ännu mörkare blå.

Hotellrummet på Sparrow

Vi har bokat en svit på Sparrow hotell, för det tyckte vi att vi förtjänade. Jag har kikat lite på hemsidan innan och frågar om vi kan få en med färgade väggar framför vita. Jag tycker alltid hotellrum känns pampigare med färg på väggarna. Vi får en rosa svit längst in på översta våningen, med balkong och buteljgrön sammetsgavel. Perfekt och helt i min smak!  

Efter att ha packat upp och utforskat balkongen sätter jag mig i en av fåtöljerna, jobbar lite och väntar in Maxime. Jag vet att hon kommer vilja hoppa in i morgonrocken så fort hon kommer in i rummet, så det första jag gör är att skicka henne ut på balkongen så att jag kan få en bild på denna. Sen mycket riktigt från Maximes sida; på med morgonrocken, upp på sängen, luta sig tillbaka och fram med boken. Jag låter mig inspireras och gör det samma.

Vi kollar på TV, läser och babblar från sängen. Bästa hänget! Efter några timmar börjar vi bli hungriga. Sparrow hotell har också en fransk bistro. Vi diskuterade fram och tillbaka om vi skulle boka bord för middag här men innan vi lyckas bestämma oss ser vi att den inte har öppet söndagar. Så då får det bli en annan gång, gärna till sommaren då de har en fin bakgård.

Efter att ha funderat lite kommer jag på att Tokyo Ramen vid Hötorget är ju jättegott. Så dit går vi. Sen tillbaka till rummet för ännu mer häng, och Maxime tar ett bad, innan vi somnar.

Läs mer: Tokyo Ramen och andra restauranger i city

Frukost på Sparrow

Nästa morgon ringer klockan 07 men vi är utvilade efter en natt i den sköna sängen. Maxime har ett tidigt möte och när vi kommer till frukost strax innan 07.30 är vi dagens första gäster.

Frukostbuffén är extremt delikat, med maten upplagd i mindre skålar och på mindre fat. Här känns det inte som att något är dussinvara eller lämnas ut slumpen. Skålarna fylls på hela tiden och inget är slut. Det finns några lite mer ovanliga rätter, som t ex den bakade tomat-tarten och en form med fläskpaté. Perfekt franskt.

De bästa frukostbufféerna är de som lyckas att ha ett utbud med precis allt jag gillar och vill ha, samtidigt som det känns litet och exklusivt. Och här ger jag Sparrows frukost 5+.

Efter frukosten cyklar Maxime till jobbet och jag går tillbaka till rummet och plockar fram min dator för att jobba därifrån. Perfekt miljö att jobba i, jag skulle gärna ha det såhär varje dag.

Lite mer om hotellet

Sparrow ligger i två sekelskifteshus på Birger Jarlsgatan. Alla rum på varje våningsplan är olika utformade och jag ser på planritningen på dörren att det finns ett rum med runt badrum. Här vill jag bo! De originala detaljerna i trapphusen, inklusive fönster och hissar, finna kvar.

På våningen under oss hittar vi ett jättefint turkost bibliotek med kakelugn och gyllene fåtöljer. Jättefint och mysigt.

Om vi ska ha något att utsätta på rummet är det att badrummet kändes lite daterat. Det är stort och rymligt, med dubbla handfat och både dusch och badkar, men jag känner igen glasmosaiken från runt senaste sekelskiftet.

Andra staycations i Stockholm


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelOch då åkte också jag på covid och är inte på Gran Canaria just nu
Nästa artikelNu blir det safari i Kenya i mars 🦁🦓🦒

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here