Jag har under flera år hållit ett öga på Hasselbacken hotell på Djurgården för en staycation. Jag har varit här en gång för julbord samt en gång på Soul Train, under klubbens barndom då de flyttade runt och eventen arrangerades bara några gångar per år.

Jag gillade det jag såg vid båda besöken; miljön och läget på Djurgården är oslagbart. Dock var Hasselbacken fram till nyligen ett Scandichotell och inte ett av hotellen kedjan satsade på, för att uttrycka det så. På bild var rummen ganska nergångna och omdömen på exempelvis TripAdvisor var genomgående dåliga. Men nu, med nya ägare och nyrenoverat är allt annorlunda.  

När jag letar lämpliga kandidater för staycations hösten 2020; viktigt att göra något roligt under denna extra trista höst, är det två som lockar både upplevelsemässigt och prismässigt. Pop House och Hasselbacken. Båda belägna på Djurgården, tjugo meter från varandra med bara en väg mellan. Jag bokade båda och då visste jag inte att de numera har samma ägare, men det är ju lite lustigt.

Läs mer: Staycation i Kristina från Duvemålarummet på Pop House

Hasselbacken hotells rum och trädgård

Det är en stålande söndag och den sista i september. Jag har bokat staycationen tillsammans med mina väninnor Marie och Viveca och vi har bokat var sitt rum. Ynka 568 kronor per person, via hotels.com.

När jag checkar in ganska prick 15 är Marie och Viveca redan på plats i sina rum. Beroende på lägre beläggning än vanligt får vi alla tre en uppgradering. Men jag drar längsta strået och får ett hörnrum, med sittgrupp och fin utsikt till anrika Cirkus åt ena hållet och Gröna Lund åt andra. Varav sistnämnda är stängd men i alla fall upplyst på kvällen.

Rummet är stilrent och snyggt men vädret är alldeles för fint för att vara inomhus. Vi går en promenad på Djurgården, sen tillbaka till hotellets trädgård. Här finns ett lusthus; för anledningen uthyrd till något firande men de har också dragit sig ut i trädgården i stället, en boulebana och ett pingisbord. Plus en massa bord; både på den stora terrassen vid huset och små cafébord utspridda i trädgården.

Vi tar ett litet bord; det bästa mitt i solen och med utsikt mot Söder, och en flaska rosévin. Livet är underbart och jag vill inte att det ska bli höst. Men det blev det ju; det vet vi alla nu i november. 

Jag drar mig tillbaka till rummet efter ett glas, vill ju njuta lite av det fina där också. Älskar hotellrum.

Middag på Hasselbacken hotell

Vi har bokat bord i restaurangen för middag klockan 19. Jag är sist ner och det visar sig att de två andra kommer direkt från trädgården.

Vi går alla tre för trerätters. Maten är god och miljön väldigt fin men servicen är tyvärr lite ojämn. Vi har svårt att få kontakt med servitören när vi vill beställa mer dricka och när vi har en fråga om efterrätterna svarar han genom att ta upp menyn och läsa innantill från den. Läsa kan vi faktiskt själv.

Jag drar mig tillbaka igen efter middagen; jag vill nämligen bada badkar på rummet! Marie och Viveca sitter kvar ett tag men slår sen till på erbjudandet hotellet har om att köpa med sig en flaska bubbel till rummet för det trevliga priset av 330 kr.

Frukosten

Det är cornaanpassningar som gäller och man bokar frukosttid. Jag har möten under förmiddagen och har bokat in mig klockan åtta för att hinna. Bröd och det kalla hämtas i ett rum medan ägg, bacon och annat varmt hämtas i ett angränsande rum. Om jag blev imponerad över maten vid middagen dagen innan så var frukosten en liten besvikelse. Maskinbakat bröd, ganska dåligt utbud av pålägg och det varma imponerade inte heller. Det var också flera grejer som var slut då jag hämtade, så att jag fick gå tillbaka.

Ingen lyxig och ombonad känsla, vilket är tråkigt då lokalerna är väldigt fina. Då vill jag att känslan ska vara det lilla extra också.

Café Skroten och jobba från trädgården

De två andra ramlar ner till frukost under tiden jag har mitt möte. Solen skiner fortfarande och vi går en promenad och fikar på trevliga café Skroten. Jag lämnar Marie och Viveca för ännu ett möte, vilket jag tar utomhus i hotellets trädgård. Mötet pågår i flera timmar men är en ren njutning där jag sitter bekvämt på terrassen i solen. Strax innan klockan fyra avslutar vi mötet och jag beger jag mot Strandvägen, där jag möter upp igen de två andra för en sen lunch/tidig middag.

Miljön i lounge och restaurang är inbjudande på Hasselbacken, rummen är fina och trädgården något utöver det vanliga. Maten i restaurangen är väldigt god men de skulle kunna jobba mer med servicen i restaurangen samt innehållet och presentationen vid frukosten. Kanske kika lite mot systerhotellet Pop House, som hade en trevlig och inbjudande frukost.

Men allt i allt så återvänder jag gärna till Hasselbacken i framtiden. Gärna under högsommaren när jag kan njuta ännu mer av den fina trädgården.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelNyöppnad – Goma gastropub i Stockholm
Nästa artikelBrunch på Jacqueline´s i Stockholm

2 KOMMENTARER

  1. Men oj vad fint det har blivit! Var jättelänge sedan jag var där sist, nu blev jag sugen på att ta en staycation där jag också! Dessutom måste väl de ypperligt snygga kuddarna med de franska bulldogarna betyda att jag kan ta med mig min lilla mops? 🙂

    • Ja! Rekommenderar, även om inte frullen och servicen vid middagen var toppen. Hasselbacken är ju såååå fint, både med trädgården och numera också rum, restaurang och lounge. Och billigt är det också, i alla fall just ju.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here