Pop House ligger på Djurgården, i samma byggnad som ABBA-museet och delar också ingång med detta. Hotellet har stått på min staycation wish list sen det öppnade och äntligen blev besöket av.

Mitt under coronarestriktioner, jobba hemifrån, höstmörker och annat trist är det viktigt att förgylla vardagen. Och eftersom att bo på fina hotell gör mig extra glad så är detta bara att göra så ofta det passar schemat och plånboken. Söndagar är prismässigt en bra dag att bo på hotell och på Pop House bokade jag via deras hemsida för ynka 663 for ett dubbelrum med frukost.

Läs mer: Mitt vardagsliv coronaåret 2020

stockholm sverige staycation pop house
stockholm sverige staycation pop house

Pop House Hotel

Det är Maxime och jag som checkar in denna söndag. Jag är tidig och innan incheckningen börjar, dvs beredd på att lämna weekendväskan i hotellets förvaringsrum och ta en promenad på Djurgården innan. Samtidigt som jag frågar om det går att checka in tidigt frågar jag också om en uppgradering. Vilket jag får och detta är en uppgradering som heter duga.

stockholm sverige staycation pop house

Kristina från Duvemåla-rummet

Pop House har tre temarum; ABBA Gold, Mamma Mia! The Party och Kristina från Duvemåla. I ABBA Gold har ABBA-medlemmarna lånat ut några av sina guld- och platinaskivor som hänger på väggen. Mamma Mia! The Party är ett rum med extra allt och grekisk stämning medan Duvemåla-rummet är inrett i allmogestil med scenkläder hängande på väggen.

Det är i sistnämnda, i hotellets översta våning, som vi får bo. Ett stort rymligt rum med en nästan lika stor terrass. Jag låter foton tala för sig själv; Duvemåla-rummet tyckte jag var ett ovanligt fint och har en massa karaktär. Och sängen var skön, det är också viktigt. Både Maxime och jag stortrivdes.

stockholm sverige staycation pop house
stockholm sverige staycation pop house
stockholm sverige staycation pop house
stockholm sverige staycation pop house
stockholm sverige staycation pop house
stockholm sverige staycation pop house

ABBA Gold är en juniorsvit medan de två andra är superiorrum. Temarummen går inte att boka direkt via onlinebokingen, så det bästa är att innan ringa eller mejla och höra när det önskade rummet är ledigt och sen boka. Eller bara lägga ett önskemål vid bokningen och bli glatt överraskat om det dyker upp ett temarum vid incheckningen.

Promenad i Djurgårdsstaden och glass från Kennys Gelato

Maxime ankommer lite senare än jag. Efter att vi har hängt lite på rummet bestämmer vi oss för att gå en kort promenad i finaste Djurgårdsstaden och sen köpa en pistaschglass från Kennys Gelato. Deras pistasch är stadens godaste och självklart vill jag ha denna när jag bor next door.

stockholm sverige staycation pop house

Ett bud!

Vi är överens om att spendera hela kvällen på hotellet och vi lägger oss i sängen och kollar på naturprogrammet på SVT2. Tradition när Maxime och jag har söndagsstaycation.

Plötsligt knackar det på dörren. Där står trevliga receptionisten med en hjärtformad ask i händerna och säger Maxime har fått et bud! Vad kan det vara? Från vem? Vem vet ens att vi är på Pop House?

stockholm sverige staycation pop house
stockholm sverige staycation pop house
stockholm sverige staycation pop house

I asken ligger en miniflaska Moët champagne, en påse NK-mint och ett kort där det står YES. Det är Maximes väninna som på världens trevligaste sätt frågar om hon vill vara hennes tärna när hon ska gifta sig nästa sommar. Och det ville hon, självklart.

Vilken rolig grej! 10+ av 10 att få bud till hotell, fast det inte ens var till mig.

stockholm sverige staycation pop house
stockholm sverige staycation pop house

Frukosten på Pop House

Efter att jag hade bokat rummet dök det upp en workshop på jobbet. Med dispens för att åka in till kontoret och allt. Så för mig var det bara snällt att gå upp extra tidigt, för att njuta av frukosten ville jag.

Pop House frukost innehåller vid vårt besök inga varma rätter men jag saknar inte detta alls. Precis allt vad jag vill ha finns och är väldigt inbjudande presenterad. Klockan 8 en måndagsmorgon är vi fem sällskap som äter frukost och jag sätter mig i restaurangens bardel med panoramafönster. Maxime tar sovmorgon och går ner till frukosten precis innan den avslutas.

stockholm sverige staycation pop house
stockholm sverige staycation pop house
stockholm sverige staycation pop house
stockholm sverige staycation pop house

Vi hade planerat att också äta middag i hotellrestaurangen men hade missat att den var stängt på grund av corona. Så då blev det i stället Foodora till rummet, vilket också är kul. Pop House visar till systerhotellet Hasselbackens restaurang för middag, belägen på andra sidan gatan. Men där skulle jag bo och äta söndagen efter, så det kändes inte nödvändigt att testa. Men maten på Hasselbacken är god och stämningen är trevlig, så jag rekommenderar denna lösning.

Jag ser att ett superiorrum kostar knappt 1200 kr att boka villkorlig söndag under hösten. Det kan hända jag också måste testa Mamma Mia! The Party-rummet.

stockholm sverige staycation pop house

Ett besök på ABBA-museet är en självklarhet när man ändå bor i bygganden, tycker jag. Men jag har redan varit där tre gångar och Maxime två, så vi valde att hoppa detta denna gång.

Läs mer: Alla våra artiklar om trevliga svenska staycationvänliga hotell


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

 

Föregående artikelNu har vi bokat våra julbord!
Nästa artikelHur jag upplevde att resa i Italien under Covid-19 med coronarestriktioner

2 KOMMENTARER

  1. Men åh så underbart med Kristina från Duvemåla-rummet. Älskar Wilhelm Mobergs utvandrarböcker, filmerna och musikalen. Nu måste jag nästan boka en hotellövernattning där. 🙂 Och håller med om att pistaschglassen från Kennys är i en klass för sig!

  2. Det är en given höst för staycations av alla slag, har SÅ många hotell på önskelistan. Nu ännu ett tack vare dig/er. 🙂 SÅ KUL grej att buda förfrågan om att vara brudtärna, gör hela grejen ännu mer speciell!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here