— Reklamsamarbete med Julbordsmäklarna —

Maxime och jag har tillsammans med Julbordsmäklarna landat vilka två julbord vi kommer att besöka genom vårt samarbete. Det kommer att bli ett klassiskt svenskt och ett med utländska delikatesser på menyn.  

Först ut – Klassiskt svenskt julbord på Hallwylska palatset

Det första julbordet är klassiskt svenskt och det ska vi äta på Hallwylska! Detta är ett fantastiskt museum som visar familjen Hallwyls paradvåning från tidigt 1900-tal, beläget mitt i centrala Stockholm. Konstintresserad som jag är har jag besökt museet flera gångar och jag har vid några tillfällen tagit en drink i lummiga bakgården på sommaren. Men jag har inte ätit där tidigare, så det ska bli kul. Både Maxime och jag har hört mycket gott om deras julbord från tidigare år, så då traditionellt julbord på Hallwylska dök upp som ett alternativ kände vi båda Yes!

Nästa ut – Italienskt julbord på Trattorian

Det andra julbordet vi ska testa är ett italienskt på restaurang Trattorian på Kungsholmen. Jag måste erkänna att jag ser lite extra fram emot detta, då jag för någon månad sen åt brunch här och jag var väldigt nöjd med maten. Är heligt övertygad om att italienskt julbord på Trattorian kommer att vara minst lika gott som brunchen. Brukar man äta turer på icke-svenska julbord också? Hmmm, ingen aning. Men jag tror jag ska göra det till min mission att äta sju italienska turer, ska redan börja fundera lite på hur jag ska gruppera de olika rätterna.

Åtgärder för att minska spridningen av Covid-19

Alla restaurangerna Julbordsmäklarna samarbetar med har gjort åtgärder för att minska spridningen av Covid-19. Dessa går att läsa under Vanliga frågor på sidan för respektive restaurang.

Hallwylska har bordsservering under första delen, dvs sillen och det kalla. Sedan får man en slot till buffén för att minska eventuell trängsel. Alla sällskap placeras med behörigt avstånd och det finns rutiner för desinficering av gemensamma ytor.

Trattorian tar in färre samtida gäster i lokalen och har anpassat så att det ska finnas gott om plats mellan borden. De har även fler bufféer för att minska köerna och vid varje buffé finns buffévärdar som till viss del serverar gästerna. Jag känner 100% igen åtgärderna från brunchen jag åt.

Vi återkommer med recensioner i början av december men det går självklart redan nu att boka ditt julbord.


Samtliga foton är från Julbordsmäklarens hemsida

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelHur jag lever mitt liv och mina rutiner coronaåret 2020
Nästa artikelPop House Hotel på Djurgården – Stockholm staycation

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here