Jag har länge haft ett önskemål om att besöka alla världens länder. Men om jag ska vara helt ärlig har det inte känts helt realistiskt. Dels för att jag inte är en heltidsresenär; dvs att jag inte skulle hinna på min fritid och med de semesterdagar jag har, dels för att min riskapetit är inte så hög att jag skulle resa till länder som är farliga att vistas i.

Utöver detta finns också den delen att jag inte är 22 och gillar en viss standard på mina resor. Det blir mao ganska dyrt med allt resande och jag vill ju leva ett drägligt liv hemma också.

Men 100 länder då…

Japp, nu börjar vi närma oss ett relevant mål. Jag känner några personer (inte många) som har varit i mer än 100 länder. Detta känns som något som jag också skulle kunna uppnå.

Tänkte jag fram till mars 2020.

kanada niagara falls
Niagarafallen från kanadensiska sidan

Om jag skulle hålla samma tempo som jag hade gjort åren innan 2020 så var det inte långt kvar till 100 länder. Fram till världen stängdes ner i mars 2020 hade jag besökt 82 länder, varav Singapore och Indonesien i februari.

Under 2019 besökte jag fem nya länder, under 2018 blev det också fem och 2017 hela åtta stycken. Hade jag kunnat fortsätta resa på samma sätt under de senaste två-tre åren som jag tidigare gjorde så borde jag statiskt ha passerat 100-sträcket nu.

Så blev det ju inte, det vet vi ju alla.

Men hur många länder har det blivit då?

Jo tack som frågar. Förra veckan kom jag hem från Kanada, som blev mitt 85 land! Men det är viktigt att fokusera på det positiva. Jag var på Grönland i somras, och båda Grönland och Kanada visas som jätteländer på en platt karta. Så om vi räknar färjad yta på kartan nedan så har den ökat med i runda slängar 70% under 2022.

Alltid något!

Nu blir kanske någon nyfiken på vilka nya länder jag har lyckats resa till under pandemin och jag kan ju inte lämna någon i ovisshet. Hösten 2021 prickade jag in Andorra, i år har jag prickat in Kenya i mars och Kanada i september.

När får vi fira 100-sträcket här då?

Jag vet faktiskt inte. Vet inte när jag tror det skulle hända. Och jag är långt ifrån lika säker på om det kommer hända som jag var i februari 2020.

Läs mer: Klickbar version av min världskarta

Nu ser jag det mer som en bonus om det händer och är på riktigt glad över alla färjade ytor på min världskarta. Så glad att jag blev tvungen att dela min glädje här precis efter att ha fyllt i Kanada.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelChania på Kreta – Gränder, venetiansk hamn och snygga barer
Nästa artikelÄr plastpåsar förbjudet i Kenya?

5 KOMMENTARER

 1. Tack för svar, ditt resonemang tycker jag låter vettigt. Jag är väldigt förtjust att åka till Spanien och Italien så antalet länder ökar inte inte så fort på min lista. Däremot åker jag till olika regioner vilket fall :).

  Jag kommer nyfiket fortsätta att följa ditt reseliv.

  • Jag samlar också på regioner i Italien! https://www.ladiesabroad.se/italiens-regioner.html

   Senast var Apulien, högt på listan står nu Basilicata och Kalabrien. Jag var förresten på dagsutflykt från Sicilien till Kalabrien på min första charterresa ca 1982, men räknar inte in detta. Men kul att jag redan som 11-åring ville åka till ”riktiga Italien” också, inte bara till Sicilien. Och att mina föräldrar var på.

   • Ja precis som att ”samla” på stater i USA. Där har jag haft upphåll pga Trump och Covid. När är det väl dollarn som sätter ett ekonomiskt stopp att åka dit 🤔.

    Jag var 17 dagar i Apulien tidigare i år och tycker det är fantastiskt där. Kalabrien är det också men åker man utanför säsong (slutet av oktober) så kan det vara rätt så tomt med folk upptäckte vi. Tropea var väl mest liv i. (Jag kom hem från Sicilien för ett par veckor sedan 😀)

 2. Tack för en härlig och inspirerande blogg! Jag räknar också länder men har inte ens kommit upp i hälften av ditt antal. Jag är lite nyfiken på hur du räknar ett land? Jag räknar som jag tror att 100-klubben räknar att man måste ha sovit minst en natt i landet och det måste vara i en riktig säng.

  Hur räknar du?

  • Tack så mycket! För vad som räknas som länder så håller vi oss till FNs sätt att räkna, dvs att territorier som t ex Svalbard, Aruba, Hong Kong och Färöarna räknar vi inte som egna länder.

   Jag räknar givetvis inte mellanlandningar eller ett lunchstopp med någon buss vid motorvägen, men utöver det har jag inte riktigt definierat några kriterier. När jag tänker efter nu så anser jag att jag har varit i Lichtenstein till trots för att jag inte sov över, men jag spenderade en hel dag där och fick med mig allt som finns av sevärdheter, så sa i alla fall killen som jobbade på landets turistkontor och var den som körde mig runt och visade. Det samma med regionen Transnistrien i Moldavien. Så svaret blir nog att heldagsutflykter till ett land, där jag upplever flera sevärdheter och provar maten räcker för mig för att räknas, speciellt om det är ett litet land eller region.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here