Nu kommer den! Sammanfattningen av alla resor vi gjorde under 2018. Hur många? Vilka länder? Hur många nya länder? Och för den barnsliga; hur många besökta länder totalt? 

Januari

Som jag ofta gör så firade jag in det nya året utomlands. 2018 firades in på Cuba, men redan 07:30 på nyårsdagen gick planet vidare till Jamaica. Resan gjordes med min väninna Viveca och vi stannade cirka en vecka på Jamaica. Vad jag tyckte om Jamaica? En toppendestination, jag tyckte så mycket mer öm den jämfört med vad jag trodde jag skulle göra. Jag; som inte ens gillar reggae och långhåriga flummare.

jamaica-negril-seven-mile-beach

Februari

Redan i februari var det dags för nästa långt-bortresa; till Argentina. Vi flög med Norwegian till Buenos Aires och av en tillfällighet var vi bokade på deras premiärflygning på rutten där planet döpes och allt. Under tio dagar var vi i Buenos Aires, i en strandort fem timmar söderut och på en hästfarm på Pampasen.

Mars

Äntligen kom jag mig till Libanon! Jag har önskat detta sen innan det blev oroligt i Syrien och äntligen är det så pass lugnt att det går att åka till Libanon nu. Viveca och jag flög till Beirut över påsk och gjorde en dagsutflykt till droppstensgrottorna i Jeita, vingården Chateau Musar, dalen med det engelska namnet Qadisha Valley och staden Byblos.

libanon-beirut-restaurang-mezyan

April

Äntligen här också! Vår mamma/mormor fick en resa till Färöarna i julklapp från barn och barnbarn och i mitten av april åkte min mamma, Maxime och jag. Landskapet var precis så vackert och kargt som jag trodde det skulle vara och vi hade såååå tur med vädret.

faroarna-bildbomb

Maj

The summer of my life är i gång och solen skiner varje dag. Som vanligt spenderas somrarna i Oslo och maj månad spenderas huvudsakligen i hängmattan och på trappstegen med att beskära äppelträden. Men jag hinner också med en helg till Göteborg där jag bor på Hotell Pigalle.

norge-oslo-skargard-bleikoya

Det är också i maj jag skriver om att jag har beslutat mig för att downsiza till en resa per månad.

Juni

I mitten av juni åker jag två veckor till Alaska med Jeanette, Katarina och Sofia! Alaska är vackert och förförande och varje dag är den bästa. Vi har också otroligt kul och dricker, som Katarina skriver i något inlägg, ohälsosamma mängder öl. I övrigt är det Oslo som gäller.

Juli

I juli åker jag till underbara hotellet La Belle Vue i Neffies nära Montpellier, med min väninna Lotta och hennes dotter My. Jag vill flytta in på La Belle Vue! I Oslo fortsätter livet i hängmattan och framför datorn. Som alltid jobbar jag ju i juli.

Augusti

I augusti började det tyvärr gå riktigt illa med en resa per månad. Jag började månaden med fem dagar på grekiska ön Santorini, där jag bodde först i Pyrgos och sen i Oia. Pyrgos är jag fortfarande småkär i men Oia vet jag inte riktigt vad jag tyckte om.

grekland-santorini-pyrgos

I mitten av månaden åker jag till Bath på en workation, dvs att jag kombinerar jobb och semester. Jag har med jobbdatorn och jobbar innan lunch både torsdag och fredag, för att semestra övrig tid. Jag hinner också med en dagsutflykt till Cardiff i Wales.

uk-england-bath-pulteney-bridge

Redan helgen efter bär det av till Vilnius på pressresa med Maxime. Vi ska åka luftballong, besöka slottet i Trakai och äta god mat. Påven råkar också vara i Vilnius samma helg, vilket gör att ballongflygningen ställs in med jag fick i stället se påven köra i sin pope mobil.

litauen-vilnius-uzupis

Sen kommer månadens fjärde resa för mig, som är en pressresa till Khanom i Thailand. Jag har varit i Khanom tidigare och älskade stället, så det finns inte annat att göra än att åka. Jag var också i Bangkok för första gången.

thailand-khanom

Maxime och pojkvännen Jonas åker en långhelg till Zillertal i Österrike, med fokus på aktiv semester.

September

I september åker jag tillbaka till den italienska ön Capri. Jag var där en dagsutflykt 2014 och kärade ner mig i ön. Nu stannar jag fyra dagar och gör precis det samma som förra gången, fast i lugnare tempo.

Villa San Michele - Capri - Italien

Oktober

Sista veckan i oktober tar Maxime och jag ut resan vi tidigare i år vann till Hong Kong vi vann tidigare i år. Vi stannar bara tre dagar men WHAT A CITY! Vi älskar kombinationen av skyskrapor, kinesisk mat och stämningen. En dagsutflykt till Macao hann vi med också.

hong-kong-dag1

November

November är en lugn månad, med endast en helg på Vadstena klosterhotell, och jag hittade en ny favoritstad i Sverige.

sverige-vadstena

December

Också en lugn månad, fram till nyårsresorna! Maxime åker till Åre och Lena till Oman!

Statistik för 2018

 • Antal resor under under året: 15
 • Antal nya länder, amerikanska stater och självständiga regioner: 7
 • Antal besökta länder totalt: 73
 • Antal besökta världsdelar totalt: 5

Här finns tidigare års årssammanställningar: 20172016201520142013 och 2012.


Detta var en sammanfattning av året. För att du inte ska storkna pga lång text så återkommer vi med egen artikel med 2018 års topplistor.

Föregående artikelThailändskt – Min odiskutabelt absolut toppfavorit mat
Nästa artikelTopplistan 2018 och gamla och nya nyårslöften

13 KOMMENTARER

 1. Wow, for et reiseår, og så himla mange spennende destinasjoner. Skulle gjerne ha besøkt både Alaska, Argentina og Jamaica selv. Håper du har det flott i Oman! Gleder meg til å lese. 🙂 Godt nytt reiseår!

  • Takk det samme! Oman har vært fantastisk, ligger på stranden og suger i meg siste solstråle nå. Om 20 minutter er det dusj og så flyplasstaxi.

   Har ikke rukket lese din årskavalkade ennå, regner med at jeg finner mye der som jeg vil kopiere!

 2. Låter som ett jättehärligt år! Alaska och Färöarna står högt på min lista med, men än finns inga konkreta planer!
  Passar på att önska ett gott nytt reseår!

 3. Beirut är på något sätt den destination som jag fastnar mest för. Och blir avundsjuk på. Fast det blir nog inget avundsjukeinlägg för mig i år. 🙂

  • Beirut var bra! Och väldigt god mat! Så rekommenderar om ni kan fortsätta resandet, vilket jag självklart hoppas ni kan. Avundsjukeinlägget hade jag glömt bort, men känner nu spontant att jag ska nog följa upp i år också. Nu när du påminde….

  • Haha! Din stress är nog en gigantisk sten i glashuset. Ett stenskred, kanske?

   Blev tvungen att klicka mig in på din sammanfattning och 210 dagar utomlands är jag flera ljusår från. 210 dagar????? Sju månader???? That is a lot!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here