Februari… En ganska så trist månad bland de tolv; kallt, mörkt oftast snöigt eller regnigt. Tur det går att resa bort då och detta är något både Maxime och jag ofta har gjort under denna månad. 

Välkommen till de senaste tio februarimånader i våra reseliv.

2013 – New York

Maxime bodde i New York under 2013 och 2014 och jag hälsade på hela fem gånger. 2013 blev det ett iskallt besök i februari och varmare under tidig höst och igen över jul och nyår.

2015 – Seychellerna

Maxime och jag var tio dagar på fantastiska Seychellerna! En drömresa till riktiga paradisstränder. Vi var först några dagar på ön Praslin, innan vi åkte vidare till La Digue, där den kända paradisstranden Anse Source d´Argent ligger.

2016 – Hawaii

Året efter gjorde Maxime ännu en drömresa, hon var på Hawaii med sin pappa, hans fru och sina syskon på ön Oahu, där de hälsade på styvmammans familj! Gissa om jag satt avis hemma och hade velat följa med…

diamond-head-hawaii-usa

2017 – Tallinn

Jag åkte till Tallinn med min mamma. Tallinn är en av mina nära favoritstäder och vi fokuserade på mat och vackra byggnader.

2018 – Argentina och Bulgarien

Under februari 2018 var jag i Argentina tillsammans med min syster. Vi var i Buenos Aires, i kuststaden Carilo och på en estancia där vi red på hästar.

argentina-buenos-aires-la-boca

Mot slutet av månaden åkte Maxime med pojkvännen och deras kompisgäng på den årliga skidresan; detta år gick den till Bansko i Bulgarien.

bulgarien-bansko

2019 – Thorskogs slott och Farris bad i Norge

Första dagen i februari 2019 satte jag mig på tåget till Göteborg, tillsammans med mina Alaska-väninnor Jeanette, Katarina och Sofia. Vi skulle ha en blogg-workation och passade på att lägga den på vackra Thorskogs slott.

Mitt i februari fyller min mamma år och i 2019 firades detta på lyxiga SPA-hotellet Farris bad i Norge, där Farris är Norges svar på Ramlösa. Mineralvattnet alltså.

norge-farris-bad

2020 – Singapore/Indonesien

Lite visste Viveca och jag när vi åkte till Singapore den 15 februari 2020 att detta skulle bli sista långresan på flera år. Vi gick och gick i Singapore; en stad som passar utmärkt att gå både med korta avstånd och med trottoarer överallt. Vi var uppe i kända hotellet Marina Bay Sands, var i parken Garden by the Bay och njöt av skyskrapor och modern arkitektur. Efter några dagar satte vi oss på färjan till ön Bintan i Indonesien; vi ville ha lite strandäng också.

singapore

2021 – Sigtuna stadshotell

Covid härjar igen. Inför en planerad dagsutflykt till Sigtuna bestämmer jag mig för att stanna kvar och sova över på Sigtuna stadshotell. Gillar både Sigtuna och stadshotellet mycket.

sverige-sigtuna
sigtuna stadshotell sverige

2022 – Gran Canaria

Februari 2022 åkte jag en långhelg till Gran Canaria! Jag bodde i Las Palmas gamla stadsdel Vegueta och gjorde en finfin dagsutflykt upp till öns höga berg och gulliga byar.

spanien kanarieoarna gran canaria

2023 – Hotell Jacy´z i Göteborg

Jag mötte upp fyra norska väninnor i Göteborg för att bo på relativt nyöppnade och superfina hotellet Jacy´z. Det blev wining, dining, utsikt och pool club; mycket lyckad helg.

Tidigare månadssummeringar:


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelThe Pink Company i Stockholm – En rosa brunchdröm
Nästa artikelRestaurang Tranan – En klassiker sedan 1929

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here