Jag var i Singapore februari 2020. Jag tyckte väldigt mycket om staden och inte visste jag då att detta skulle bli min sista resa utanför Europa på ca två år. Då hade jag kanske njutit ännu mer av allt. Om detta ens är möjligt, för vi hade en maximalt fantastisk semester.

Jag hade egentligen tänkt att skriva en artikel från sommarens svenska roadtrip nu. Men beroende på det urusla vädret i Stockholm och det faktum att jag sitter inomhus och fryser, gör att jag behövde lite utomlandsinspiration själv. Särskilt eftersom det i Oslo denna helg är 25 grader och alla pratar om att sommaren är tillbaka. Och jag skulle egentligen åkt till Oslo i fredags men fick för mig att boka om biljetten till i dag, söndag kväll, i stället. Verkligen ett felaktigt beslut.

Men åter till Singapore! Här är mina 12 bästa tips till vad att se och göra i den lilla pärlan av en stad. Och land, ifs.

1. Området Kampong Glam

Kampong Glam är mitt bästa område i Singapore och också här vi bodde. Här finns en små färgglada hus längs gulliga gator, många restauranger och en uppsjö av barer. En moské finns också, mitt i det hela. Vi är ju faktiskt i den gamla arabiska stadsdelen.

Läs mer: Kampong Glam i Singapore

2. Området Chinatown

Singapores Chinatown är ett ganska stort område. Självklart fyllt med marknader och nips att köpa överallt, som sig hör och bör i Chinatown. Men viktigast; en uppsjö av kinesiska restauranger. Mums. De ligger längs med gatorna, bodar mitt i gatorna och i hawker centers eller marknader. Mat överallt. Några tempel finns också, för den som gillar sådant. Dvs bla jag.

Läs mer: Chinatown och Little India

3. Området Little India

Av de etniska områden i Singapore som jag besökte så är Little India det minsta. Men kanske också det mest autentiska och minst besökta av andra turister. Känslan var verkligen som att vara i en indisk stad. 

4. Stranden Sentosa Island

Sentosa Island är en stor ö ett stenkast från centrala Singapore. Det finns flera nöjesparker här och det går också att bo på ön. Men först ock främst ligger det flera finfina stränder som pärlor på en snor och det var dessa jag var ute efter. Den längst bort är den finaste!

Läs mer: Sentosa Island och hur du reser dit

5. Att promenera överallt

Singapore är både en promenadvänlig stad, dvs att det finns trottoarer precis överallt, och det är korta avstånd. Är du extremt effektiv kan du på samma dag uppleva alla punkter nedan till fots (med undantag av Indonesien…). Fast två dagar är kanske att rekommendera så du inte behöver stressa.

Det går också att gå från Kampong Glam till Clarks Quay på en halvtimme, och det tar också en halvtimme från Clarks Quay vidare till Chinatown.

Läs mer: Att promenera all over Singapore

6. Parken Gardens by the Bay

Gardens by the Bay är parkernas park. Området i sig är stort och med många områden. Mest känt är de blänkande träden Supertree Grove, som absolut inte får missas. Vi var här två gånger, gillade superdupermycket.

Läs mer: Gardens by the Bay

7. Området Clarke Quey

En quay är de gamla hamnområden längs Singapore River. Det finns tre kvar; Clarke Quey, Boat Quay och Robertson Quay. Clarke Quay är den mest polulära och den mest kända men också den vi gillade minst. Vi upplevde det hela som en neonig Drottninggata.

8. Området Boat Quay

Boat Quey är lugnare än Clarke Quay och ligger också närmare citykärnan. Här gick vi genom flera gånger ock åt en lunch. Ett helt OK område.

9. Utsikten vid statyn Merlion

Merlion är en känd fiskstaty vid vattnet. Firren i sig är väl lagom kul men utsikten mot Marina Bay Sands, Helix Bridge, och ArtScience-museet är FANTASTISK. Vi var här både dagtid och kvällstid. Wow.

Läs mer: Clarke Quay, Boat Quay, Merlion, Helix Bridge, ArtScence museum och Marina Bay Sands

10. Bron Helix och ArtScience-museet

Nu pratar vi the best of the best of modern architecture i Singapore. Bron Helix är inspirerad av ett vattenmolekyl och på kvällen tänds röda lampor. ArtScience-museet är som en blomma. Skylinen består av skyskrapor och bakom ligger Marina Bay Sands. Bättre än så här blir det inte.

11. Hotellet Marina Bay Sands

Marina Bay Sands, med sina tre byggnadskroppar och ”båten” längst upp, måste vara världens mest kända hotell. Infinity poolen är definitivt världens mest fotograferade pool. Pollen är endast för hotellets gäster men baren bredvid är öppen för den som önskar.

12. Utflykt till Indonesien

Bara någon dryg timma bort med båt ligger semesteröarna Bintan och Batam. Tillhörande Indonesien och väldigt populära bland Singapores invånare att åka till över helgerna. Vi valde Bintan och hade tre fina dagar där.

Läs mer: Bintan Island i Indonesien


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikel24 timmar i Ystad – Klostret, ett borgarhem från förra seklet och smörrebröd Hos Morten
Nästa artikelYasuragi – Ypperligt japanskt hotell och SPA i Stockholm

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here