Jag kom hem från Singapore tidigare i veckan. Precis som jag visste skulle hända; Singapore är en stad jag omedelbart gillade. Absolut liknade känsla som när jag var i Hong Kong i fjol. Moderna asiatiska storstäder är min grej, känner jag.

Det var mycket jag tyckte om med Singapore, men det jag uppskattade mest var de korta avstånden och hur promenadvänlig staden är. Den första dagen åkte vi ingen tunnelbana alls, det var endast fötterna som tog oss fram.

Till fots i Singapore

Vi bodde i området Kampong Glam, det arabiska området. Första dagen gick vi därifrån via Raffles Hotel till Boat Quay, Merlion, längs Esplanden och avslutade vid Helixbron med utsikt över kända hotellet Marina Bay Sands. Sen gick vi tillbaka till Kampong Glam igen, visserligen en ganska tråkig väg längs trafikerade gator, men det fanns trottoarer och gångbroar överallt. Att gå från Kampong Glam till Merlion tar enligt Google 30 minuter och lika lång tid tar det att gå från Helixbron och tillbaka. Med detta sagt var vi ute i åtta timmar…

Dag två åkte vi tunnelbana till Raffle´s Place. Därifrån gick vi igen förbi Boat Quay, Merlion och Esplanaden, nu i strålande sol. Vi fortsatte över Helix Bridge och gick till parken Gardens by the Bay. Vi gick ut genom parkens södra del, via finansdistriktet CBD och in i Chinatown. Också en promenad som tog 30 minuter.

Chinatown
Raffles Hotel

Vi åkte tillbaka till Chinatown en andra gång och nu gick vi från Chinatown till Clarke Quay, en promenad som tog 15 minuter. En annan kväll gick vi från Kampong Glam till Little India, vilket tog ca 20 minuter.

Utöver sista dagen, då vi åkte till stranden på ön Sentosa, hade vi kunnat gå överallt och mellan alla stadsdelar. Men det hade nog inte våra fötter varit så glada för, helt enkelt. De olika stadsdelarna ligger mao väldigt nära.

 • Dag 1: 20 930 steg
 • Dag 2: 24 708 steg
 • Dag 3: 24 130 steg
 • Dag 4: 16 212 steg
Helix Bridge, hotellet Marina Bay Sands och blomformade ArtScience Museum
Glassförsäjare

Renheten och enkelheten

Singapore upplevs som en modern och ren stad. Vilket jag uppskattar hos asiatiska storstäder. En modern storstad appellerar mer till mig än en förorenad och smutsig stad. Oavsett hur mycket mer genuin den inte så moderniserade staden är. 

Tillsammans med Hong Kong glider Singapore in på min topplista över asiatiska storstäder.

Tanjong Beach på ön Sentosa
Utsikt från skybaren på Marina Bay Sands

Kontrasten mellan traditionellt och moderna

Med referens till förra stycket; om jag endast är ute efter en modern storstad kan jag lika bra åka till New York eller Chicago. Vilket också är städer jag gillar.  Men jag uppskattar kontrasten mellan gammalt och nytt och inget gör min kamera så flad som ett tempel med skyskrapor i bakgrunden. Och det är ofta i Chinatown jag får stadens godaste mat; vilket hände både i Kuala Lumpur och Bangkok. Och nu igen i Singapore.

Esplanaden och rundade byggnaden Theatres on the Bay
Supertrees i Gardens by the Bay, med Marina Bay Sands i bakgrunden

❤ ❤ ❤

Denna gång hade jag fyra heldagar i Singapore, vilket kändes tillräckligt för att hinna med allt vi ville göra. Och jag ska inte sticka under stolen att det är en dyr stad, så fyra dagar kändes bra för plånboken. Men jag åker gärna tillbaka för att göra exakt samma igen, samt se lite mer utanför stan. Jag älskade verkligen att det var både så kort mellan alla sevärdheter och så lätt att röra sig till fots. Och nästa gång ska jag också kosta på mig att bo minst en natt på Marina Bay Sands. För jag vill ligga vid den där infinitypoolen. 

Infinitypoolen på Marina Bay Sands
Nudlar i Chinatown

Det här bara en första spontanartikel och hyllning till Singapore. Jag återkommer med mer matiga artiklar längre fram.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelMot Kazakstan och Kirgizistan samt Burma och Laos
Nästa artikelBrunch i Stockholm – East

4 KOMMENTARER

 1. Singapore var verkligen en fin och speciell stad, och då gillar jag egentligen inte hypermoderna storstäder. Fast här fanns ju även annat än skyskrapor och så bodde jag i Little India som hade sin egna atmosfär så tillräckligt varierande för mig ?

  • Jag gillar mer moderna asiatiska storstäder än t ex Mumbai och Bangalore som för mig bara är smutsig.

   Men roligt att du gillade Little India. Vi var bara där en eftermiddag/kväll men detta var det etniska området jag gillade minst (alltså efter Kampong Glam och Chinatown). I Little India tyckte jag det blev för mycket ”smutsig asiatisk storstad-känsla”. Precis som jag skrev ovan med Mumbai och Bangalore, vilket inte är så konstigt. Men älskar generellt etniska enklaver i andra länders storstäder.

 2. Ja, vi fick samma känslor för Singapore! Uppskattar också det moderna och det är fantastiskt enkelt att vara turist här. Varit där två gånger på ett år nu och kan lätt tänka mig en tredje gång, även om jag redan gjort ”det mesta” (vad nu det kan anses vara).

  Ska bli kul att se fler inlägg!

  • Ju mer jag tänker på Singapore, och kollar på min egna foton (som en äkta selfluencer); ju mer gillar jag staden. Detta med gångavstånd till allt var verkligen överlägset. Jag kommer också att åka tillbaka, och då tänker jag definitivt kosta på mig Marina Bay Sands, som jag skriver. Tyckte poolen såg fantastisk ut.

   fler inlägg kommer, tänkte bara avvakta att värsta Coronahysterin lägger sig först.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here