Jag kom hem frÄn Singapore tidigare i veckan. Precis som jag visste skulle hÀnda; Singapore Àr en stad jag omedelbart gillade. Absolut liknade kÀnsla som nÀr jag var i Hong Kong i fjol. Moderna asiatiska storstÀder Àr min grej, kÀnner jag.

Det var mycket jag tyckte om med Singapore, men det jag uppskattade mest var de korta avstÄnden och hur promenadvÀnlig staden Àr. Den första dagen Äkte vi ingen tunnelbana alls, det var endast fötterna som tog oss fram.

Till fots i Singapore

Vi bodde i omrĂ„det Kampong Glam, det arabiska omrĂ„det. Första dagen gick vi dĂ€rifrĂ„n via Raffles Hotel till Boat Quay, Merlion, lĂ€ngs Esplanden och avslutade vid Helixbron med utsikt över kĂ€nda hotellet Marina Bay Sands. Sen gick vi tillbaka till Kampong Glam igen, visserligen en ganska trĂ„kig vĂ€g lĂ€ngs trafikerade gator, men det fanns trottoarer och gĂ„ngbroar överallt. Att gĂ„ frĂ„n Kampong Glam till Merlion tar enligt Google 30 minuter och lika lĂ„ng tid tar det att gĂ„ frĂ„n Helixbron och tillbaka. Med detta sagt var vi ute i Ă„tta timmar…

Dag tvÄ Äkte vi tunnelbana till RaffleŽs Place. DÀrifrÄn gick vi igen förbi Boat Quay, Merlion och Esplanaden, nu i strÄlande sol. Vi fortsatte över Helix Bridge och gick till parken Gardens by the Bay. Vi gick ut genom parkens södra del, via finansdistriktet CBD och in i Chinatown. OcksÄ en promenad som tog 30 minuter.

Chinatown
Raffles Hotel

Vi Äkte tillbaka till Chinatown en andra gÄng och nu gick vi frÄn Chinatown till Clarke Quay, en promenad som tog 15 minuter. En annan kvÀll gick vi frÄn Kampong Glam till Little India, vilket tog ca 20 minuter.

Utöver sista dagen, dÄ vi Äkte till stranden pÄ ön Sentosa, hade vi kunnat gÄ överallt och mellan alla stadsdelar. Men det hade nog inte vÄra fötter varit sÄ glada för, helt enkelt. De olika stadsdelarna ligger mao vÀldigt nÀra.

 • Dag 1: 20 930 steg
 • Dag 2: 24 708 steg
 • Dag 3: 24 130 steg
 • Dag 4: 16 212 steg
Helix Bridge, hotellet Marina Bay Sands och blomformade ArtScience Museum
GlassförsÀjare

Renheten och enkelheten

Singapore upplevs som en modern och ren stad. Vilket jag uppskattar hos asiatiska storstĂ€der. En modern storstad appellerar mer till mig Ă€n en förorenad och smutsig stad. Oavsett hur mycket mer genuin den inte sĂ„ moderniserade staden Ă€r. 

Tillsammans med Hong Kong glider Singapore in pÄ min topplista över asiatiska storstÀder.

Tanjong Beach pÄ ön Sentosa
Utsikt frÄn skybaren pÄ Marina Bay Sands

Kontrasten mellan traditionellt och moderna

Med referens till förra stycket; om jag endast Ă€r ute efter en modern storstad kan jag lika bra Ă„ka till New York eller Chicago. Vilket ocksĂ„ Ă€r stĂ€der jag gillar.  Men jag uppskattar kontrasten mellan gammalt och nytt och inget gör min kamera sĂ„ flad som ett tempel med skyskrapor i bakgrunden. Och det Ă€r ofta i Chinatown jag fĂ„r stadens godaste mat; vilket hĂ€nde bĂ„de i Kuala Lumpur och Bangkok. Och nu igen i Singapore.

Esplanaden och rundade byggnaden Theatres on the Bay
Supertrees i Gardens by the Bay, med Marina Bay Sands i bakgrunden

❀ ❀ ❀

Denna gĂ„ng hade jag fyra heldagar i Singapore, vilket kĂ€ndes tillrĂ€ckligt för att hinna med allt vi ville göra. Och jag ska inte sticka under stolen att det Ă€r en dyr stad, sĂ„ fyra dagar kĂ€ndes bra för plĂ„nboken. Men jag Ă„ker gĂ€rna tillbaka för att göra exakt samma igen, samt se lite mer utanför stan. Jag Ă€lskade verkligen att det var bĂ„de sĂ„ kort mellan alla sevĂ€rdheter och sĂ„ lĂ€tt att röra sig till fots. Och nĂ€sta gĂ„ng ska jag ocksĂ„ kosta pĂ„ mig att bo minst en natt pĂ„ Marina Bay Sands. För jag vill ligga vid den dĂ€r infinitypoolen. 

Infinitypoolen pÄ Marina Bay Sands
Nudlar i Chinatown

Det hÀr bara en första spontanartikel och hyllning till Singapore. Jag Äterkommer med mer matiga artiklar lÀngre fram.


Följ Ladies Abroad pÄ Facebook och Bloglovin för att inte missa nya artiklar!

4 KOMMENTARER

 1. Singapore var verkligen en fin och speciell stad, och dĂ„ gillar jag egentligen inte hypermoderna storstĂ€der. Fast hĂ€r fanns ju Ă€ven annat Ă€n skyskrapor och sĂ„ bodde jag i Little India som hade sin egna atmosfĂ€r sĂ„ tillrĂ€ckligt varierande för mig 😊

  • Jag gillar mer moderna asiatiska storstĂ€der Ă€n t ex Mumbai och Bangalore som för mig bara Ă€r smutsig.

   Men roligt att du gillade Little India. Vi var bara dĂ€r en eftermiddag/kvĂ€ll men detta var det etniska omrĂ„det jag gillade minst (alltsĂ„ efter Kampong Glam och Chinatown). I Little India tyckte jag det blev för mycket ”smutsig asiatisk storstad-kĂ€nsla”. Precis som jag skrev ovan med Mumbai och Bangalore, vilket inte Ă€r sĂ„ konstigt. Men Ă€lskar generellt etniska enklaver i andra lĂ€nders storstĂ€der.

 2. Ja, vi fick samma kĂ€nslor för Singapore! Uppskattar ocksĂ„ det moderna och det Ă€r fantastiskt enkelt att vara turist hĂ€r. Varit dĂ€r tvĂ„ gĂ„nger pĂ„ ett Ă„r nu och kan lĂ€tt tĂ€nka mig en tredje gĂ„ng, Ă€ven om jag redan gjort “det mesta” (vad nu det kan anses vara).

  Ska bli kul att se fler inlÀgg!

  • Ju mer jag tĂ€nker pĂ„ Singapore, och kollar pĂ„ min egna foton (som en Ă€kta selfluencer); ju mer gillar jag staden. Detta med gĂ„ngavstĂ„nd till allt var verkligen överlĂ€gset. Jag kommer ocksĂ„ att Ă„ka tillbaka, och dĂ„ tĂ€nker jag definitivt kosta pĂ„ mig Marina Bay Sands, som jag skriver. Tyckte poolen sĂ„g fantastisk ut.

   fler inlÀgg kommer, tÀnkte bara avvakta att vÀrsta Coronahysterin lÀgger sig först.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here