Ön Sentosa ligger ett stenkast söder om Singapores hamn. Här finns flera nöjesattraktioner, bland annat Universal studios, och större hotell. Men viktigast av allt; en strand. Och stränder mitt i staden är något jag gillar, så det var en självklarhet att Viveca och jag skulle till Sentosa då vi var i Singapore.

Att åka till Sentosa

Vi började med att åka tunnelbanan till stationen Harbour Front. Härifrån kan man antingen åka linbana över till Sentosa, vilket kunde varit trevligt. Utsikt är kul. Men inte för S$35, dvs nästan 300 kr.

Det andra alternativet är att åka monorailen Sentosa Express för S$4 för tur och retur. Denna går från Vivo City, följ skyltarna från tunnelbanan. Gå av på sista stationen Beach Station.

För den som vill promenera över bron är detta också en möjlighet. Men totalt inaktuellt för oss då vi ville maxa tiden på stranden.

Läs mer: Colonial District, The Quays och Marina Bay

De olika stränderna Siloso, Palawan och Tanjong

Väster om Beach station ligger stranden Siloso Beach, en liten promenad mot öster ligger Palawan Beach och ännu längre österut ligger Tanjang Beach. Kort sagt är Siliso den med mest aktiviteter och besökare, Palawan lite lugnare och med färre vattenaktiviteter medan Tanjong är lugnast och här finns bara en beach club.

Läs mer hos Runway to Adventures: Sentosas stränder

Om du vill promenera längs stränderna finns det en beachwalk att göra så på, annars går det gratisbuss var tionde minut. Vi gick förbi Palawan till Tanjong, vilket tok i underkant av 30 minuter i värmen, och åkte bussen tillbaka. Jag är lite tveksam till om promenaden var så fin att den var värt det, det var mycket att gå an lång bit från vattnet och längre än vad vi trodde.

Är bungyjump är din grej? Läs om när Dryden gjorde detta på Sentosa.

Tanjong Beach Club

Vi hade redan innan avresa sett ut Tanjong Beach Club som vårt ställe för sol och bad i Singapore. När Viveca fick också denna beach club rekommenderat från killen hon satt bredvid på planet, som hade en tjej som bodde i Singapore, så vårt val kändes helt rätt.  

Varje dagbädd för två personer kostar en summa, som jag tyvärr inte minns, men summan dras av om man beställer mat och dricka. Och både mat och dricka var smarrigt, så det vill du göra. Viveca åt en pasta med mer krabba än pasta och jag en fisk med perfekt krispigt skinn.

Läs mer: Singapore – Ny asiatisk storstad i mitt ?

Vattnet är kristallklart och var ljuvligt att bada i. För den som inte gillar sand finns det också en pool. Det finns några dagbäddar vid poolen, resterande på stranden. Det rekommenderas en reservation för att säkra en säng.

På helgerna är feststämningen hög, enligt hemsidan. För den som inte vill släpa på handdukar går detta att hyra.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelSelfies från Istanbul
Nästa artikelThe Nest SPA på Downtown Camper i Stockholm

4 KOMMENTARER

  1. Vaddå, vill inte alla hoppa bungyjump? ? Intressant ö ändå, blandar så mycket. Fort Siloso längst ut var också värt ett besök (men kvalar inte in på det här inlägget så klart).

    Fick en släng av längtan tillbaka nu!

    • Väldig rolig ö. Next time in Singapore har jag redan bestämt att jag ska bo minst en natt på Marina Bay Sands, och funderar på att bo över en natt på Sentosa också.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here