För nästan tre år sen provbodde Maxime och jag på nyrenoverade hotellet Downtown Camper by Scandic i Stockholm. Då var endast rummen klara; SPA:et på översta våningen samt sviterna jobbades det fortfarande med.

Jag har planerat att återkomma för ett besök på The Nest SPA sen de öppnade, men de två gångar jag har försökt tidigare har det redan varit fullbokat. Men i slutet av januari i år hade Maxime mycket både med studierna och på jobbet att jag ville överraska med något roligt. Hon hade bara en halvdag tillgänglig, så det fick inte vara för långt från stan. När jag kom på The Nest kändes det som en självklarhet; varför kom jag inte på det tidigare?

Frukost på Downtown Camper

Maxime sov över hemma hos mig natten innan och jag hade i maskopi med hennes sambo hämtat en bikini hemma hos dem. När jag höll på att planera frukosten vi skulle äta hos mig innan vi åkte insåg jag att The Nest ligger ju inhyst i ett hotell. Givetvis ska vi äta frukost på Downtown Camper när vi först är där.  

Läs mer: Vi provbor på hotellet Downtown Camper

Strax efter klockan 8 på morgonen visas vi till vårt bord och vi äter allt vi önskar av det goda i buffén. Och ja, den var fortfarande lika god som förra gången. Efter en timme var vi båda nöjda och belåtna, Maxime extra nöjd eftersom hon hade gräddat sig en belgisk våffla. Det var dags att åka hissen upp till översta våningen.

SPA:et The Nest Wellness

Jag betalar inträdet för oss båda och vi får varsin morgonrock, toffler samt handdukar. Det är en tisdag och från början är vi själv på The Nest. SPA-delen består av en rund bastu, omsluten av kvistar med fågelbokänsla, och det som har gett stället namnet. Runt bastun står vilostolar uppradada. Fönstren är stora och fönsternischerna djupa och uppvärmda; perfekt för att ligghänga och njuta av utsikten.

The Nest har bara en pool, som är utomhus. Utsikten över hustaken är magnifik och finast är Stadshuset i bakgrunden. Vi ser på foton att sommartid är det en härlig loungemöblering här också. Poolen är skönt uppvärmd och vi stannar ett bra tag. Fortfarande ensamma. När vi till slut lämnar poolen är det att springa in i bastun som gäller.

Det står en skylt om att klockan 10 är det ”sauna release” i bastun, under uppseende av en instruktör. Vi väntar men ingen kommer. Kanske vi skulle anmält oss i receptionen innan? Vi är inte jättebesvikna och när det blir för varmt i badstun, och vi är nästan torra, tar vi på oss badrockarna och förflyter oss de fåtal metern till fönsternischerna och utsikten. Vi roar oss med att kolla på lägenheterna i kvarteret Elefanten precis utanför våra fönster; bostadshuset från 2003 mitt i Stockholm city som var milt sagt omdebatterat då det byggdes.  

En liten historielektion mitt i det hela

När vi först är i gång googlar vi också på kvarteret Blåmannen 20/huset Klara Zenit, som ligger på Drottninggatan och är fastigheten bredvid Åhléns City, där bla H&M och Clas Ohlson ligger. Visste du att det ligger 100 radhus och två villor på taket? Alla hyresrätter och alla osynliga från gatan. Jag skulle älska att bo där, tänk vad coolt att odla jordgubbar i trädgården på 14 våningen på Drottninggatan.

Åter till The Nest…

Det finns ett stort utbud nötter, frön och torkad frukt samt färsk uppskuren frukt. Vi tar med oss var sin lilla skål till en stor säng i SPA:ets sista avdelning; loungen. Igen med finaste utsikten, fast åt andra hållet. Vi roar oss med ett kulspel Maxime kan men som jag inte minns namnet på, samt att kolla in i fönstren på Söder genom teleskopet. Sen måste Maxime avvika och åka till jobbet medan jag ligger kvar och slösurfar till en av de anställda kommer förbi och berättar att min tid på The Nest utlöper om en halvtimme.

Efter att ha duschat sätter jag mig och jobbar i cocktail loungen, på samma våningsplan men öppen för alla. Loungen öppnar först klockan 16 men jag är långt ifrån ensam om att sitta där och jobba.

Bra att veta om The Nest och Downtown Camper

  • Att äta frukost på Downtown Camper kostar 235 kr för icke-gäster på hotellet. Du behöver inte boka innan. Frukosten serveras mellan klockan 7 och 11.
  • The Nest Wellness kostar 395 kr för icke-gäster på hotellet och 195 för gäster (detta är fasta priset, fast det står som kampanj på hemsidan). Det finns två tidsslottar 07.30 till 13.30 eller 14 till 20. Fredag och lördag är det också en slot klockan 20 till 22, med lite partykänsla vad jag förstår. Bokning är ett måste, det blir snabbt fullt kvällar och helger.
  • The Nest var en överrakning från mig till Maxime men jag fick också en överrakning. Maxime är medlem av träningskonceptet Bruce, och då kostar inträdet endast 150 kronor! Trevligt och oväntat.
  • Det finns skåp med kodlås i omklädningsrummet.
  • Morgonrocken får man behålla, den blev snabbt min nya favvomorgonrock hemma.

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelSentosa Island – Stränderna i Singapore
Nästa artikel49 trädgårdscaféer och utomhusfik i Stockholm

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here