MJ´s har det perfekta läget i Malmö; ett stenkast från Lille torg och en kort promenad från centralstationen. Men hotellets största behållning är definitivt interiören, känslan och miljön. Här säljs det överdådighet och maximalism, allt med en stilfull och elegant touch.

MJ´s lobby och bar

Jag går in MJ´s dörr från gatan och möts av en stor bar och bredvid den hittar jag hotellets incheckningsdesk. Till väster om denna finns en öppen spis dekorerad med flamingos, speglar och stearinljus. Ut mot gatan står en grupp färgglada och brokiga soffor med en uppsjö av mönstrade kuddar. Överallt finns blommor i olika nyanser av rosa och lampskärmar med fransar, sammet och ännu fler flamingos.

Behöver jag säga att jag känner mig hemma direkt?

Rummet på MJ´s

Jag har sett foton på MJ´s rum med finaste rosa fjädertapeten och för att var säker på att få ett av dessa så mailar jag innan. Detta var tydligen smart gjort, då jag vid incheckningen får veta att det är inte alls många rum som har denna tapet. Mitt rum ligger på tredje våningen och jag åker upp. Precis utanför hissen möts jag av en öppen loggia med utsikt över restaurangen på bottenvåningen. Jag passar också på att kära ner mig i mattan, som är den perfekta kombinationen av cool och elegant.

Jag har bokat mediumstorlek på rummet hos MJ´s och får ett hörnrum med separata rum för sängen och sittgruppen. Precis som en liten svit. Sovrummet rymmer precis sängen med sängbord och bäst av allt; tapeten med matchande sänggavel och kuddar.

Lyxig känsla med sittgrupp i rummet, så jag stannar på rummet för några möten innan arbetsdagen är slut. När dessa är över flyttar jag mig till sängen och kikar lite på TV, för visst ska man hänga i hotellsängar med mjuka kuddar. Det är ju sedan gammalt.

Vid 18 går jag ner till baren för en drink. Nu är det ganska fullt här och livlig stämning, jag sätter mig vid det stora runda delade barbordet.

Restaurang Lillie´s

Middagen väljer jag att äta på östasiatiska restaurangen Lillie´s som ligger runt hörnet, framför huvudrestaurangen som ligger inne i MJ`s. Klok av skada efter tidigare besök på systerhotellen har jag någon tes om att satsa på hotellens mindre konceptrestauranger framför deras stora huvudrestauranger.

Jag har läst att stämningen kan vara ganska hög på Lillie´s, så eftersom jag ska äta själv så bokar jag bord strax innan kl 19. Fast det är onsdag så vet man ju inte. Jag hatar att känna mig själv på restauranger, så bättre att vara före var.

Lillie´s ligger vägg i vägg med MJ´s men med egen ingång. Jag går in genom en smal och mörk passage, det är bara de röda neonskyltarna som berättar för mig att jag är på rätt ställe. Också här möts jag av en stor bar när jag kommer in, några trappsteg ner ligger matsalen. Jag känner igen den fina mattan från hotellet och inredningen går i liknande färger och stil; sammet, mönster, fransar och tofsar. I taket klättrar gröna konstgjorda växter och ned hänger enorma runda fjäderbollar och röda kinesiska lyktor.

Maten som serveras på Lillie´s är asiatisk fusion, som inredningen vittnar om. Det är smårätter som gäller, vilket är en stor favorit hos mig så jag kan smaka flera rätter. Jag minns jag som tonåring hade ett horoskop hängande på väggen, där det stod att som stjärntecknet fisk kan en få sammanbrott över att väja mellan äppelkakan och chokladtårtan. Jag tror inte riktigt på detta med astrologi, men just svårigheten med att välja maträtt stämmer mycket bra på mig.

Menyn består av runt 15 rätter, plus tillbehör och desserter. Jag går lika bra för två av signaturrätterna på menyn. Den första är Lillie´s okonomiyaki; en japansk pannkaka serverad med bacon, salladslök, majonnäs, tonkatsusås, forellrom och kryddblandningen furikake. Den andra är en lo bak go; en kinesisk dim sum-rätt bestående av stekt rovakaka serverad med salladslök och konserverad rädisa. Utöver detta beställer jag också en sidorätt i form av en papaya- och melonsallad. Jag dricker et glas prosecco till, serverat i ett tunt glas med spetsmönster. Mycket elegant.

Båda signaturrätterna är väldigt goda men om jag måste rekommendera bara en får det bli den umamiga japanska pannkakan. Papaya- och melonsalladen blir ett lätt och fräscht komplement till de två kryddiga rätterna.

Kände jag mig själv då? Nej inte alls. När jag visades till mitt bord fanns endast två andra sällskap på plats i lokalen, men när jag går vid 20.30 så är det fullt. Visst var det livligt i lokalen men inte feststämning. Lokalen är inte heller jättestor, utan precis lagom. Precis framför mig satt en familj med en mycket väluppfostrad liten tjej i finklänningen på en kudde i stolen, i övrigt var det blandat med par och grupper med vänner. Flera av gästerna känner jag igen vid frukosten nästa dag.

Frukost på MJ´s

Frukosten serveras i hotellets ljusgård, med marockanska kaklade bord och smidesjärnstolar, ljusa väggar, pelare och mycket växter. Med glastaket fyra våningar upp blir känslan öppen och luftig, och det har skapats en mycket lyckad känsla av att vara utomhus.

MJ´s frukostutbud är normalstort och det som erbjuds känns fräscht. Allt är gott och jag är nöjd när jag är där. Dock är det så att jag bara veckan efter är i Göteborg och bor på Jacy´z och JQ; det helt nyöppnade dubbla systerhotellet och ESS Groups flaggskepp. Jag äter där två olika frukostar, som ifs båda är bland de bästa jag har ätit, och tyvärr bleknar upplevelsen på MJ`s när jag nu i backspegeln jämför.

Jag vet det är orättvist att jämföra mellan två olika hotell, även om de har samma ägare, men de två frukostarna på Jacy´z och JQ erbjöd verkligen extra allt på flera områden. Så är det inte på MJ´s, men det är absolut ingen dålig frukost som serveras. Den är en mer vanlig variant.

Läs mer om MJ:s systerhotell

Pigalle i Göteborg
Bellorna i Göteborg
Jacy´z och JQ i Göteborg
Ellery Beach Club i Stockholm
The Steam i Västerås
Fyri Resort i Hemsedal i Norge


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelRestaurang Främmat
Nästa artikelSolen restaurang i Slakthusområdet – Stockholm

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here