The Steam Hotel i Västerås ligger med på min topp tre-lista över hotell- och SPA-upplevelser i Sverige. Jag föll för hotellet på alla områden då Maxime och jag var där för två år sedan, når hotellet fortfarande var relativt nyöppnat. Men hur ser det ut nu; två år senare? Dags för ett återbesök.

The Steam Hotel 2017

Förra gången var vi där en fredag till lördag och hotellet var fullbelagt av glada förjulsfirare. Vi hade ett paket med tidig tillgång till SPA:et The Voltage Lounge på ankomstdagen och sen trerätters middag i Chamberlin Grill på bottenvåningen kl 20. På avresedagen hade vi också tillgång till SPA:et, där vi också valde att göra varsin behandling, och åt frukost på 18 våningen i restaurnag Locavore restaurangs lokaler. Vårt superiorrum på 13 våningen har finfin utsikt över Mälaren.

Jag blir så förtjust i det turkosa rummet att det är en viktig inspirationskälla när jag renoverar mitt eget sovrum.

Läs mer: Att bo som på ett hotell – När jag renoverade hemma

The Steam Hotel 2019

Denna gång åker är det också december men jag åker själv. Det är söndag och absolut lugnare. Jag har endast bokat ett rum, mao inget paket, och jag tilldelas ett rosa standardrum men utsikt mot staden på sjunde våningen.     

Jag ankommer tidigt, redan vid lunch. Tänker nämligen maximera upplevelsen. Rummet är inte klart, vilket jag inte heller förväntade, så jag tar en runda och kollar in allt. Är det lika fint som jag mindes? Blir jag lika imponerad?

Läs mer: The Steam Hotel 2017

Det är inte många gäster utöver mig själv, och jag njuter av känslan av att ha hotellet nästan för mig själv. Jag hittar orangeriet på bottenvåningen, där man får gå genom restaurnag Chamberlin Grill, som vi missade senast. Jag sätter mig och njuter närkontakten med Mälaren ett tag. Sen går jag en runda upp på mezzaninen, med alla spel och soffor, innan jag sätter mig vid brasan och redigerar några foton. Inspirerande miljö att jobba i.

När klockan blir 15 checkar jag in och hänger någon timme på rummet; innan jag känner mig lite ensam och går ner till en soffa på mezzaninen med en bok. Nu börjar det fyllas upp och flera av biljardborden används.

Middag och frukost i Chamberlin Grill

Tyvärr är det fullt i The Voltage Lounge av gäster med SPA-paket, så min plan om att njuta av SPA innan middagen går om intet. Men på något sätt lyckas jag få de åtta timmarna mellan ankomst och middag att gå hur snabbt som helst i alla fall. Som gäst utan paket där mat och SPA ingår får man först boka bord i restaurangen fyra dagar innan; dvs paketgästerna har företräde.

Min bordsbokning är klockan 20 och eftersom jag äter själv så väljer jag en haloumiburgare framför trerätters. Även om jag har blivit bättre på att vara själv på restaurang tycker jag fortfarande det känns konstigt att äta flera rätter. Blir liksom lite länge att sitta själv.

Nästa morgon äter jag frukost i Chamberlin Grill och precis som jag misstänkte då jag förra gången åt i Locavore på 18 våningen så är utbudet större på bottenvåningen. Maten är fräsch och känslan lyxig; det blir en lång frukost.

SPA i The Voltage Lounge

Strax efter att SPA:et öppnar klockan 9 betalar jag mina 295 kronor och släpps in. Jag är nästan själv och börjar med att kliva ner i inomhuspoolen. Förflyttar mig sen till bastun för att torka innan jag förflyttar mig till favoritrummet; varma loungen med brasan. Sen utomhuspoolen och loungen med utsikt, för att igen upprepa allt flera gånger.     

Klockan 13 lämnar jag The Voltage Lounge, jag har nämligen en till grej jag vill hinna med innan jag lämnar hotellet.

Turbine Hotel

Samme vecka som jag är på The Steam har nämligen nya Turbine Hotel öppnat. Ett hotell-i-hotellet. Samma ingång men en egen hiss upp några våningar.

Här finns 40 rum, två karaokerum och en biograf. Jag ser mig runt i trevliga lobbyn, där a la carte-frukosten också serveras. Lobbyn dubblerar också som bar och kvällstid serveras enklare rätter.

Jag frågar snällt om att få se ett rum och det får jag. Superiorrummen har högt i tak och en trappa upp till sängen. Jag gillar omedelbart; det är något särskilt med sängen på en mezzanin. I övrigt är känslan och designen mycket samma på Turbine som på The Steam.

Och hur var The Steam två år senare?

Kort sagt tyckte jag det var precis lika bra som första gången. Det känns fortfarande nytt och fräscht och jag uppskattar den rå och industriella känslan lika mycket som vid första besöket. Allt var precis lika bra som senast, men jag ska inte komma hit igen utan att ha bokat något paket. Jag vill veta säkert att jag får plats både i restaurangen och i SPA:et. Ja, jag kommer gärna tillbaka. Och om det går att kombinera att förhandsboka restaurang och SPA med Turbine så bor jag gärna här nästa gång.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelLand´s End och Minack Theatre i Cornwall
Nästa artikelMot Kazakstan och Kirgizistan samt Burma och Laos

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here