I förrgår kom jag hem från tio dagar i Singapore och Indonesien och i dag vaknade jag upp till snö på marken. Nästan som jag sa innan jag åkte; att min värsta mardröm skulle vara att landa till snö på Arlanda. I min värld var våren redan här och jag har börjat planera vad jag ska plantera i trädgården i Oslo.

Nu kom jag lite bort från temat jag skulle skriva om, men innan jag återgår måste jag flika in att jag vaknade kl 03 i går morse och klockan 04 i dag. För att resa så mycket som jag gör hanterar jag jetlag fruktansvärt dåligt. Men jag har väldigt ordnade garderober i hallen sen några timmar tillbaka…

I alla fall; 2020 verkar bli ett år i Asiens tecken för mig. Utöver resan jag precis kom hem från har jag ytterligare två resor bokade.

Kazakstan och Kirgizistan under påsk

Under påsk kommer jag att åka tio dagar till Kazakstan och Kirgizistan med min norska väninna Hanne. Vi har redan varit i Iran, Oman samt Georgien och Armenien tillsammans.

Vi kommer flyga in till Almaty i Kazakstan och därifrån göra en rundresa runt sjön Issyk-Kul med chaufför och åka hem från Bishkek i Kirgizistan. Äntligen; detta har jag önskat göra länge.

armenien-jerevan-khor-virap-noravank
Kyrkokomplexet Noravank i Armenien

Burma och Laos under jul och nyår

Jag har också redan bokat årets jul- och nyårsresa! Jag har under flera år kollat på Burma/Myanmar och hittat bra priser när jag sökt tidigt under året. Men mitt planerade resesällskap har inte kunnat ta ställning till resan så tidigt och när vi har kollat senare har alltid priset varit skyhögt. Så nu bokade jag bara och hoppas någon hänger på!

Jag kommer flyga in till Luang Prabang i Laos och ser framför mig några dagar på Mekongfloden. Planen är vidare att stanna till i Chiang Rai i Thailand, jag har inte varit i norra Thailand tidigare, innan jag fortsätter till Burma. Jag är borta hela tre veckor och hoppas kunna möta upp med någon vän under resans gång.

Mekongdeltat i Vietnam

Och det bästa med min Asienbonanza? Utöver att jag är über-exalterad och det är fyra fantastiska destinationer jag ska till, och två jag redan har varit i, så blir det sex nya länder att bocka av på min lista också. Och det passar bra för en som jag.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelThe Steam Hotel – Återbesök två år senare – Med nya hotell-i-hotellet Turbine
Nästa artikelSingapore – Ny asiatisk storstad i mitt ?

12 KOMMENTARER

  1. Men vad trevligt! Alla dessa fyra länder är ju härliga på sitt sätt! Laos blev mitt enda nya land förra året. I år kommer jag åtminstone få tre, varav jag redan varit i två, varav det ena också just är Burma 🙂

    • När man redan har varit i så många länder som du har så är det ju svårt att få till nya. Många är ju otillgängliga medan andra är ointressanta eller för långt bort att ta sig till utan ”storplanering”. Tänker också att alla fyra är bra på var sitt sätt. Lite olika måste man ju ha.

  2. Häftigt! Särskilt den första resan skulle jag kunna ge min högra arm för att få åka på!
    Vi avvaktar att boka Laos just nu tills vi ser hur Corona utvecklas. Osäker på om Christofer kan befinna sig i någon riskgrupp?

    • Det känns ju som ÄNTLIGEN till Kazakstan och Kirgizistan. Men vill ju fortfarande också till Uzbekistan, Tadzjikistan och, om möjligt, Turkmenistan. Så finns ju alltid flera. Detta med coronavirus verkar ganska besvärligt just nu, men tänker hysterin har lagt sig till jul och nyår. Men håller tummarna för att det inte blir strul med Kazakstan och Kirgizistan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here