Kära tomten, jag försöker igen med en önskelista till jul. Det gick inte så bra för den du fick i fjol men skam den som ger seg. I år har jag varit ännu snällare än vad jag var i fjol, jag äter alltid upp maten och tar mina omega 3-kapslar varje dag.

Här kommer min ytterst modesta önskelista:

En ny jordglobslampa

Den förra jordgloben jag fick i julklapp från min pappa för några år sen gick sönder då en spegel rasade över den. Och en äkta resenörd måste ha minst en jordglob i hemmet. (OK, jag har redan två men båda är små och inte lampor.) Jag tänker denna gröna skulle passa bra hemma i mitt vardagsrum, det är viktigt med snygg och den klassiska med blått hav och många färger på länderna passar tyvärr inte hemma hos mig. Också en nödvändighet med tydligt inritade länder med namn, så jag faktiskt kan använda den för att drömma mig bort och planera. Denna gröna och guldiga från Åhléns skulle vara perfekt.

En resa till Brasilien

Detta är en resa jag hade planerat tillsammans med tre vänner för hösten 2020. Jag har skrivit minst en gång tidigare om hur gärna jag önskar genomföra denna resa och detta är resan jag längtar mest efter just nu. Storstad, djur och stränder. Du behöver inte ge mig resan i sig, jag skulle bli glad om du bara kan fixa så att det är möjligt att resa igen till Brasilien under 2022, utan covid-smittorisk. En stor uppgift; jag vet, men jag sätter min lit till dig.

En weekendväska med elefanter

Jag behöver en ny weekendväska och jag älskar Svenskt Tenns elefantmönster. Jag hade egentligen velat ha väskan i ljusrosa men den största storleken finns bara i svart. Och svart är också en fin färg, så svart elefant i weekendutförande blir jag jätteglad för.

Det var allt. Snälla tomten, du är den mest handsome man i rött jag vet om. Hoppas du hittar hem till mig i år, jag har förresten precis sotat skorstenen så du inte smutsar ner din stiliga outfit.

Och hur gick det med min önskelista från förra året?

Jo tack, som frågar. Det gick lite så som så med mina tre punkter på önskelistan. Faktiskt riktigt uruselt, för jag fick inte en enda grej från tomten från den listan.

Men jag vet ju hur jag själv får grejer att hända, så två av tre punkter har jag i alla fall fått uppleva under 2021. En tur till Eriksberg safaripark gav Maxime, min syster och jag till vår mamma/mormor i 80-årspresent och vi var där i augusti. När Maxime fyllde 30 i september tog hennes man Jonas och jag med henne på överraskningstur till Ästad vingård. Mao två av tre punkter från önskelistan uppfylldes under året, även om det inte riktigt var tomtens förtjänst.

Jag hoppas på bättre lycka i år.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelElegant-galna huset Casa Mila av Gaudi – Barcelona
Nästa artikelÅrssammanfattning av reseåret 2021

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here