Nu kan jag sätta bock på planerna för sommaren 2021! Tre resor blir det, varav två roadtrips. Rutterna är utstakade, hotellen är bokade och vad att se samt restauranger och fik är märkta i Google Maps. Den tredje resan blir ett återseende med en favorit.

Så kommer min sommar att se ut:

Öland, Västervik och Kalmar

När det förra året blev tydligt att sommaren 2020 best spenderades i Skandinavien var de givna alternativen Gotland och Öland för mig. Jag älskar Gotland men här var jag 2019. Jag har aldrig varit på Öland, så Öland började jag planera för.

Läs mer: Våra bästa tips för en rundresa på Gotland

Jag fick tips om hotellet StrandNära och kände direkt att detta är stället för mig. Tråkigt bara att så kände också väldigt många andra och det var redan fullbokat mina datum. Att bo på StrandNära var helt avgörande för mig, så då blev det inte Öland 2020.

Gotland

Men jag vet ju att planering är A och O, så redan i oktober förra året reserverade jag tre rum i tre nätter på StrandNära för juli 2021. Det blir jag och tre vänner som åker. När vi först var i gång ville vi också ha några dagar på norra Öland, så vi kommer i tillägg att bo två nätter nära Hornsjön.

Men vi ville också stanna till någonstans på vägen så det inte skulle bli så mycket sammanhängande tid i bilen. Jag kollade på kartan; Västervik låg lagom till och det såg fint ut när jag bildgooglade. När vi hittade Slottsholmen hotell där så blev vi lite ivriga, vi bokade inte bara en natt utan två nätter. På väg hem stannar vi en natt i Kalmar. Väldigt kul, jag har inte varit några av ställen tidigare.

Gotland

Eriksberg safaripark och Söderköping

Kommer ni ihåg att jag så snällt önskade mig en resa till Eriksberg safaripark från tomten i julklapp? Väl, jag fick inget från honom. Dumma tomten. Får jag inte det jag önskar mig som present får jag fixa själv. Så när vår mamma/mormor i februari fyllde 80 så fick hon en resa till Eriksberg från Maxime och mig. Hon bor visserligen i Oslo men åker till Stockholm och vi utgår därifrån.  

Förhoppningsvis kan vår syster/moster Christiane hänga på, men här beror det lite på vaccin och norska karantänregler. Maximes sambo Jonas kommer också att åka med, så vi blir ett litet gäng.

Söderköping

Söderköping tillkom på samma sätt som Västervik gjorde för Öland, vi ville dela upp körsträckan. Jag har tidigare varit i Söderköping under vintern och gillade men vill ha ett återseende på sommaren för att äta den berömda glassen.

Läs mer: Gulliga Söderköping

Vi kommer att avsluta med att åka till Ystad, där Maxime och Jonas ska fortsätta semestern med vänner. Det är fortfarande öppet om min mamma, syster och jag också stannar till en natt i Ystad eller om vi tar tåget direkt hem till Oslo via Malmö.

Läs mer: Bildkavalkad från Ystad

Fyri Resort i Hemsedal i Norge

Jag var på Fyri Resort i norska skidorten Hemsedal förra sommaren och älskade stället. När jag fyllde år i mars visste de norska väninnorna precis vad jag skulle bli gladast av allt för; nämligen en helg med dem på Fyri.

Vi åker också i år i mitten av augusti och hoppas på precis samma pangväder som jag och min syster hade förra året.

Läs mer: En solig helg på Fyri Resort i Hemsedal

norge hemsedal fyri
Fyri Resort
norge hemsedal fyri
Fyri Resort

En möjlig bonus?

Jag drömmer också om att bo på detta hotell, precis nedanför Norges högsta berg Galdhöpiggen och vid Gjendesjön. Får se om jag får till i år, detta hade varit den perfekta extrasemestern. Visst osar hotellet fulländad nationalromantisk perfektion mitt i dalgången?

Har du bokat sommarsemestern än? Brukar du boka långt innan för att få det bästa hotellet eller vill du vara spontan och bestämma allt senare?


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelChicago – Våra 9 bästa tips till staden där skyskrapan och pan pizzan såg dagens ljus
Nästa artikelManoshe – The Hummus Club i Stockholm

2 KOMMENTARER

  1. Visst är det roligt, jag tänkte på dig när jag skrev inlägget. Och just det, jag hittade ju Slottsholmen i via Resfredag när jag googlade Västervik. Så tack för tipset!

    Det är svårt detta med spontanitet och bra hotell/billiga flygbiljetter. Jag vill ju egentligen vara spontan, men vill ha bra grejer utan att bli ruinerad.

  2. Så spännande att läsa om dina semesterplaner, gillar att du söker dig neråt mina hemmatrakter… 🙂 Och det där hotellet du länkar till, wow! Hoppas du får till det!

    Vi har satt semesterveckorna, men inte fyllt dem med innehåll än. Gillar att vara spontan, men problemet är som du konstaterar att de bästa hotellvistelserna kanske uteblir. Vi vet att det blir Sverige, och som vanligt mest fokus på södra delen. Tobias vill uppåt landet, får se var vi landar till slut!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here