När Alla Stockholare i dessa dagar pratar om nyöppnade Ellery Beach House på Lidingö vill jag slå ett slag för systerhotellet Fyri Resort i Norge. Då det annonserades att ägarna bakom Steam hotell, Ystad saltsjöbad och Falkenberg strandhotell skulle öppna sitt första hotell i Norge var jag snabb med att boka. En perfekt solfylld helg i mitten av augusti åker jag till Fyri Resort i Hemsedal, med min syster Christiane.

Fyri Resort hann inte med mer än att precis öppna innan hela skidorten Hemsedal stängdes ner i mars pga coronaviruset; tuff början mao. Min första bokning i våras ställdes då in. Av en händelse ombokar jag till första helgen de har öppet igen; dagen innan var det grand re-opening.

Jag känner direkt igen mig från The Steam Hotel när jag kliver innanför dörren. I stora loungen på bottenvåningen finns både den öppna brasan, de djupa sammetsfåtöljerna och biljardbordet. Inget fel alls på detta; jag gillar The Steam. Mycket. Har varit där två gånger inom loppet av ett år.

Läs mer: Systerhotell – The Steam Hotel i Västerås

Rummet på Fyri

Jag bokade via ett öppningserbjudande, slog på stortrumman och valde en svit. Jag fattar inte varför jag inte alltid bor i en svit; att bo på hotell är min grej och jag uppskattar verkligen de rummen som är något extra.

Ser ni Mick Jagger och Jerry Hall över sängen?

Vi har inte bara ett stort sovrum samt vardagsrumsdel med både soffgrupp och schäslonger, utan vi har också ett pyttelitet extra sovrum med två enkelsängar i vinkel, där den ena är loftsäng halvvägs över den på golvet. Mycket kompakt, men perfekt då ingen av oss gillar att dela sovrum. Vi sover var sin natt i lilla sovrummet.

Läs mer: Systerhotell i Göteborg Pigalle och Bellora

Jag älskar allt med rummet och är lycklig över att vi har två nätter, vill ju hinna med häng på rummet också.

Pool Club

Fyri har en riktig trevlig poolavdelning. Inomhus finns relaxbäddar och en uppvärmd pool; med enormt panoramafönster mot bergen. Måste vara magiskt att ligga här på vintern.

Den asiatiska salladen är så god att jag åter den till lunch båda dagar

Men vi är här på sommaren och det är varmt och skönt. Vi lägger vantarna på en av solbäddarna utomhus efter frukost och stannar där till det är dags att piffa inför middagen. Efter lunch, när många andra har kommit tillbaka från sina vandringar, blir det ganska så uppsluppen stämning i poolen och många bubbelglas i händerna. De två servitörerna, givetvis svenska som sig hör och bör i Norge, får verkligen kört sig. Vi beställer lunch från matbaren Roa, som ligger i loungen på bottenvåningen, men där maten också serveras vid solsängarna.

Poolerna, sängarna, servicen och miljön är fantastisk. Men det som verkligen gör det hela är kulisserna runtom oss. Mäktiga berg, grön skog och blå himmel så långt ögat kan se. Sola och vila kombinerad med sagolik natur; det är min melodi. Det hela ger mig liknande känsla som Rooms Hotel i georgiska Kaukasusbergen, där jag var med min väninna Hanne för fyra år sedan och fortfarande brukar drömma mig tillbaka till.

Läs mer: Rooms Hotel i Kaukasusbergen
Läs mer: Byn Kazbegi med finaste naturen

Middag på restaurang Liv

Vi har bokat ett paket med tvårättersmiddag första kvällen. Denna serveras i restaurang Liv, längst upp i byggnaden. Glädjen är stor när vi tilldelas ett av de större runda borden, avsedda för betydligt flera personer än oss två. Vi väljer förrätt och varmrätt från á la cartemenyn där vi båda tar arancini till förrätt. Till huvudrätt tar Christiane kalv och jag en fantastisk hälleflundra med rökt yoghurt. Älskar allt som är rökt.

Nästa kväll väljer vi var sin pizza; en vit med pesto och chevré och en margarita med en hel burrata på. Magiskt goda båda två. Väldigt kul med en restaurang som är bra både på á la carte och pizza.   

Frukost på Fyri Resort

Jag är en person som vaknar tidigt, så båda dagarna smyger jag mig upp och börjar på frukosten innan Christiane vaknar. Det positiva med att komma dit innan alla andra är att jag kan ta det perfekta utomhusbordet på första parkett på terrassen. Alltså, vilken utsikt att börja dagen till.

Det serveras en rikhaltig buffé, precis som jag är van vid från Fyris systerhotell. Smoothie, knaperstekt bacon, flera sorters ägg och generellt mycket att välja mellan.

Jag vet redan när jag åker hem från Hemsedal att jag kommer att åka tillbaka till Fyri Resort. Frågan är bara sommar igen eller vinter? Jag är ju ingen skidperson men kul se vinterlandskapet och ligga framför brasan. Kanske en veckodag?

Läs mer: Våra favorithotell i Sverige

Bra att veta

Hemsedal ligger ca två och en halvtimme med bil från Oslo. Med buss tar det ca fyra timmar; tyvärr tar bussen 45 minuters paus i Gol, som är precis innan Hemsedal.

Vi hade köpt ett paket med tillgång till pool club hela tiden vi var där. Andra paket har bara tillgång givna tidpunkter under vistelsen. Alla gäster får olika armband och detta följs upp av de som jobbar där, så att köpa det billigare paketet och tänka att det löser sig är ingen bra idé.

Vi var på Fyri dagen efter att pool club hade öppnat, och allt var inte helt klart än på hotellområdet. Jag antar detta är fixat nu men hotellet ligger i ett område som generellt är under utbyggnad. Ett bra tag framöver är det nog risk att det kommer pågå byggnadsverksamhet från grannarna på området. Detta störde inte oss men den som letar negativa aspekt kan nog störa sig över detta.

Vi valde att vika denna helg åt Fyri, dvs hotellet. Det blev inget av att vandra och utforska Hemsedal; det får vi komma tillbaka och göra en annan gång. Dock gick vi en kort promenad i hotellets närområde sista dagen. Magiskt vackert.


Och Ellery på Lidingö då? Där checkar Maxime och jag in nästa söndag. Ser redan fram emot detta.

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelJag kan inte bestämma mig – Åka eller inte åka till Italien
Nästa artikelKampong Glam – Vårt bästa område i Singapore

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here