Kazbegi har en uppsjö av privata pensionat av olik standard men bara ett riktigt hotell. Hotellet heter Rooms Hotel Kazbegi och ingår i gruppen Design Hotels. Som namnet säger så är Rooms något av ett ögongodis.

Den största behållningen – Terrassen

Hotellets absolut största behållning är den väl tilltagna terrassen, vi pratar flera hundra kvadratmeter. Fast hotellet är fullbokat under våra två dagar så blir det aldrig trångt eller fullt på terrassen, och då tar de också emot över-dagenbesökare till Kazbegi. Sittgrupperna är många, dynorna är komfortabla, vinet är kallt och utsikten kan man inte klaga över.

Utsikten, ja. Makalös. Framför oss har vi Georgiens högsta berg Mt Kazbek på 5033 meter över havet, med snöklädd topp och med molnen hängande ner över berget. Framför Mt Kazbek reser sig, mätt från Rooms Hotels höjd, det 450 meter höga berget där kyrkan Tsminda Sameba Church ligger. Nedanför detta igen ligger husen som utgör Kazbegi stad.

Den näst största behållningen – Loungen

Om terrassen är nummer ett så är absolut den inomhus loungen nummer två. Glasvägg från golv till tak, så att det går att njuta av utsikten inifrån också. En av kvällarna har vi ett riktigt oväder och att se blixten lysa upp landskapet är magiskt.

Läs mer: Kyrkan Tsminda Sameba Church och byn Juta i dalen mellan bergen

Kazbegi stad erbjuder inga lockande restauranger, så flertalet gäster äter sin middag antingen i loungen eller i matsalen. Matsalen är en förlängning av loungen och utsikten är lika fantastisk där. Vi njuter av god mat i de stora skinnsofforna mellan bokhyllor, och överallt finns desigklassiker och roliga detaljer.

Rummen på Rooms Hotel Kazbegi

Huskroppen är långsmal, så antingen har man utsikt mot Mt Kazbek, med andra ord samma som från terrassen, eller så har man Garden Room med utsikt mot en liten skogsdunge och ett annat berg. Alla rum har balkong, roliga detaljer och trägolv i hela rummet, inklusive duschen!

Boka din vistelse: Rooms Hotel Kazbegi

SPA-anläggningen

En trappa ner finns en riktig fräsch SPA-anläggning, med stor pool, stora fåtöljer och samma makalösa utsikt som övrigt i hotellet. Utanför finns solsängar och vi spenderar hela första eftermiddagen liggande där.

Läs mer: Georgian Military Highgway från Tbilisi till Kazbegi

Vi planerade hela tiden att beställa var sin massage men det var tyvärr alltid för värmande sol, för fin utsikt eller vi hade precis beställt en flaska vin som kom i vägen.

Ett totalt lugn

Min väninna Hanne skadade ryggen samma dag som vi åkte hemifrån och vi får ställa in flertalet av våra planerade vandringar. Vilket faktiskt inte gjorde mycket; vi älskade att spendera delar av vår tid på terrassen. Ingen av oss fick nog av den underbara utsikten.

Läs mer: Hur du planerar din rundresa till Georgien och Armenien. Och vad kostar det?

Jag brukar inte vara en person som behöver varva ner och ta det lugnt men i Kazbegi och på Rooms Hotel så slappnade jag av totalt och uppnådde det totala lugnet. Jag uppskattade också mycket konceptet med de stora gemensamma ytorna och att flertalet gäster vistades på hotellet på kvällen.

Jag åker sällan tillbaka till samma ställe eftersom det finns så många ställen att upptäcka, men nu har jag hittat ett nytt koncept som jag gillar. Hotell belägna i storslagna och natursköna omgivningar; isolerat så att man spenderar mycket tid på hotellet är inget problem men de gemensamma utrymmena måste ha magnifik utsikt.

Har du något liknade Rooms Hotel Kazbegi att rekommendera? I Norge, Sverige eller utomlands kvittar; jag är tacksam för alla tips. Nu ska mitt resande få ett nytt fokus!

Resan sponsrades delvis av Georgian National Tourism Administration.
Text, fotografier och synpunkter är mina egna.

Föregående artikelGotland och Visby – En favorit i repris
Nästa artikelVåra 8 bästa tips för vad att se och göra i Kyoto

6 KOMMENTARER

  1. Det er jo så utrolig fint i det området, og med den beliggenheten til hotellet blir det jo superenkelt å nyte omgivelsene! Jeg bodde på et enkelt gjestehus nede i byen, det var fint det også, men det kan jo slett ikke måle seg med dette!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here