När jag berättar om mina kommande resor så är det då och då någon som ställer frågan Har du varit där tidigare? Jag svarar alltid Nej, jag åker aldrig till samma ställe mer än en gång. Det finns så många ställen att uppleva!

Men sanningen är att det finns några ställen som jag redan har besökt och som jag gärna skulle återvända till. Jag har samlat dessa i listan nedan, som är i icke-prioriterat ordning.

Amalfikusten

Sommaren 2013 spenderade jag i den lilla byn Aquavena, söder om Neapel, med Lotta och Malin. När vi ändå var i området så gjorde vi en tredagars rundtur till Amalfikusten och Capri. Vi stannade till i Amalfi, Miniori Positano och Ravello. Jag håller med om att byarna är pyttesmå och jag såg allt i alla fyra byar då jag var där, men jag skulle gärna återvända och ta det lite lugnare. Bo en natt i varje by, kanske? Förutom Ravello, som blev favoriten. Lite otippat eftersom det är den enda byn som inte ligger vid havet, men ojojoj vilken utsikt. Där skulle jag gärna bo två eller tre nätter och bara strosa runt i byn och läsa en bok vid poolen.

Läs mer: Amalfikusten

italien-amalfikusten

Capri

Jag spenderade bara en dag på Capri under vår rundresa till Amalfikusten och Capri, men jag förälskade mig verkligen i ön. Jag och två andra miljoner peroner per år….. Anacapri med Villa San Michelle, serpentinvägen Via Krupp från Augustus trädgårdar till stranden Marina Piccola. I just love it!

Läs mer: Capri

capri-augustus-tradgard-via-krupp-italien

Marrakesh

Jag besökte Marocko på en pressresa våren 2014. I fyra dagar reste vi runt i landet och glampade i Sahara-öknen. Sista dagen skulle vi spendera i Marrakesh, en stad jag har önskat besöka i evigheter. Tror ni inte att det regnade och jag gick miste om hela nattmarknaden på torget Djemaa el-Fna och det var riktigt blött då vi besökte parken Jardin Majorelle? Marrakesh; jag vill ha revansch!

Läs mer: Marrakesh

Marocko

Korsika

Sommaren 2002 spenderade jag på den italienska Rivieran med tio norska väninnor. Tre av oss passade på att hyra en bil och ta båten över till Korsika under tre dagar. Under dessa tre dagar besökte vi Ajaccio, Bonifacio, Calvi etc.; vi körde runt som galningar och lyckade få med oss nästan hela ön. (Bra att jag redan kunde detta med högt tempo innan jag började åka på pressresor). Redan på planet hem sa jag att jag ville tillbaka till Korsika, och ännu mer sugen blev jag efter Come Fly with Me´s artiklar från ön.

Läs mer hos Come Fly with Me: Korsika

frankrike-korsika

Lissabon med Sintra och Cascais

Jag spenderade faktiskt tio dagar i Lissabon, Sintra och Cascais under våren 2014 men fick uppenbarligen inte nog. Jag gillade att Lissabon känns som en liten och gemytlig huvudstad, lite lagom ruffig. Nöjesutbudet lärde jag mig också uppskatta. Till Cascais skulle jag vilja åka både för att svalka av mig i havet och supa in den trevliga atmosfären. Sintra, med alla slott och andra sevärdheter, är bland det häftigaste jag har upplevd ock tål att köras i repris.

Läs mer: Lissabon samt Sintra

portugal-lissabon-belem

Venedig

Då Maxime och jag var i Porec i norra Kroatien år 2008 så gjorde vi en dagsutflykt till Venedig. Staden som är precis så vacker som den framställa på bild och film. Vi föll båda hejdlöst för Venedig, till trots för turistvarning, och också här visste jag omedelbart att jag ville tillbaka. Maxime återvände under påsken i fjol och jag ska tillbaka igen på en dagsutflykt i juli i år, när jag är vid Gardasjön. Jag lär ta reda på om ännu en dagsutflykt kommer mätta mitt Venedig-begär eller om jag fortfarande kommer önska att spendera mer tid där.

Läs mer: Venedig

Venedig

Kotorfjorden i Montenegro

Jag spenderade fyra dagar vid Kotorfjorden i fjol sommar, men jag skulle utan tvekan kunna återvända. De mysiga små byarna lockar, men det är först om främst kombinationen av branta berg och vatten som är den stora behållningen. En utsikt som bjuder på denna kombinationen gör mig lugn och sansad och totalt harmonisk.

Läs mer: Kotorfjorden

Kotor - Montenegro - UNESCO

Koh Krandan i Thailand

Sommaren 2014 var min syster Christiane och jag i Thailand. Vi spenderade en knapp vecka på ön Koh Mook och gjorde dagsutflykter till närliggande öar. En av dessa var Koh Kradan. En liten ö som inte har mycket annat är fantastiska stränder, en resort och bungalows av varierande kvalitet att erbjuda. Om jag vid något tillfälle behöver vila upp mig eller ska skriva en bok så ska jag checka in på Kradan Beach Resorts på Koh Kradan.

Läs mer: Koh Kradan

Alperna under sommarsäsong

Jag kom hem från en långhelg med Maxime till Salzburg för bara några veckor sen. Men det vi fick under vår helg var bara en smakbit på alla vackra landskap och vyer som erbjuds i regionen. Jag vill åka på roadtrip med utgångspunkt från Salzburg och bo på Hotel Schlafbergspitze, som ligger ensamt 1783 meter högst upp på ett berg och på anrika Hotel Salzburger i Bad Gastein. Jag vill också en sväng till Bayern i Tyskland och spana in slottet Neuschwanstein, som sägs vara inspirationen till Törnrosa. Huvudingredienser; berg och vackra vyer.

Läs ner: Salzburg

Hur brukar du göra?

Åker du tillbaka till samma hotell år efter år och Julio i baren vet inte bara ditt andranamn, utan också din blodgrupp? Eller söker du dig oftast till nya ställen och orter och räknar kanske också länder? Följer du ett tema när du reser, så att det till exempel bara är skidresor eller enbart storstäder som gäller?

Föregående artikelMalta runt – En dagsutflykt
Nästa artikelNio aktiviteter på Aruba – En aktiv semester

11 KOMMENTARER

 1. Alltså… har också skrivit ett inlägg om det här för något år sedan. Default-läget är ju nytt, nytt, nytt.
  Men sen finns det ju några klassiker som man längtar tillbaka till. Hong Kong, La Digue, Gozo och Namibia till exempel.

 2. Gärna nya ställen, inte nödvändigtvis nya länder även om jag också ”samlar” på länder. Tänker precis som du, livet är för kort för att åka tillbaka till ställen jag redan varit på. Men det finns några platser jag känner att jag bara måste åka tillbaka till och det är Nya Zeeland, Japan och Island. Italien och Grekland får jag inte heller nog av, men det får gärna vara nya ställen. Svalbard i vinterskrud lockar också.

  • Nya ställer i redan besökt land har jag också gjort mångas gångar. Det är ju inte alltid man hinner med allt under en och samma resa. Och Svalbard i vinterskrud borde du verkligen uppleva; SÅ vackert.

 3. Vissa platser som jag och min man reste till innan vi fick barn vore det roligt att återvända till nu, så att barnen också får uppleva dem och vi får uppleva dem igen en massa år senare. Som när vi bilade på småvägar genom Kalifornien, Arizona, New Mexico och Texas och på vägen bland annat vandrade i Grand Canyon.

  Vissa platser som vi besökt de senaste tio åren skulle jag på sätt och vis vilja återvända till, som Pienza i Italien eller Château des Vigiers i Frankrike, men nya platser lockar ännu mer 🙂 Rom och Paris vill jag resa till många gånger, där finns hela tiden nytt att upptäcka.

  Vår tema för resor är roadtrips inklusive en storstad. I sommar skall vi besöka Paris och sedan bila två veckor genom Loiredalen och upp genom Normandie, bland annat bo på slott och hyra ett hus.

  Tack för att ni delar med er av era upplevelser, det inspirerar!

  • Tack så mycket, vila snälla ord. Jag gillar också roadtrips, då hinner man uppleva så många ställen och nya intryck. Sen håller jag med om storstäder som Rom, Paris, London New York, de kan besökas hur många gångar som helst. Jag tror jag har varit i Rom fem gångar och varje gång besöker jag Peterskyrkan. Älskar den!

 4. Alltid efter en resa säger jag ”hit vill jag igen”, för det är en så liten del man brukar hinna se och göra. Men sen blir det nästan alltid ett nytt resmål ändå. De enda undantagen är väl Helsingfors, Tallinn och Riga eftersom de är på ett så behändigt avstånd för en helgresa.

  • Jag känner mig igen i att precis efter resan tänka att jag vill tillbaka. Sen, när nästa resa ska bokas, så slår ”det finns så mycket att se” till och det blir i alla fall ett helt nytt resmål.

 5. Jag har åkt tillbaka till både samma plats och hotell en gång för att vi gillade det så mycket. Annars händer det att jag återvänder till platser för att jag längtar tillbaka men bokar då oftast ett nytt hotell eftersom jag älskar att upptäcka nya fina hotell. Helst vill jag resa till nya ställen hela tiden men hamnar allt som oftast i USA om och om igen, mycket på grund av släkt och vänner som vi åker för att besöka.

  • Men USA är ju enormt, så där kan man ju uppleva hur mycket som helt. Sen ser jag absolut detta med att hälsa på hos släkt och vänner, ofta kan man du bo gratis, vilket betyder lägre budget per resa och flera resor att genomföra!

 6. Jeg reiser også helst til nye steder. Det finnes riktignok plasser jeg har vært flere ganger, og det er mange steder jeg gjerne skulle reist tilbake til for å utforske stedet/området/landet nærmere, men som oftest vinner helt nye plasser når jeg skal velge reisemål. Et sted jeg har reist tilbake til utallige ganger, er imidlertid nordvestkysten av Danmark. Der har deler av familien (ikke bare kjernefamilien) feriert hvert år siden jeg ble født, og med noen få unntak har jeg vært der minst en gang i året. Reisene mine er ganske varierte, men min største favoritt er naturopplevelser.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here