Både Maxime och jag älskar att bo på hotell. Ett fint hotellrum med fluffig säng, trevliga gemensamma ytor att läsa en bok i, ett inbjudande SPA. Detta är något jag sätter högt och det utgör den perfekta återhämtningen i vardagen för mig. 

Jag lägger ofta mycket tid på att välja hotell när jag reser. Jag bor heller halva resan på ett finare hotell och andra halvan på ett sämre än att bo på ett medelmåttigt hela resan. Då gäller det bara att inte bo på det fina först…

Här har jag samlat de favorithotell i Sverige jag har bott på de senaste åren. Det var svårt att placera ut på listan, t ex älskade jag både ettan och tvåan på listan, men de är svåra att jämföra då det är väldigt olika hotell. Men nu blev listan som den blev.

#1. Thorskogs slott

Jag föll för Thorsskogs slott utanför Göteborg redan när jag klev genom dörren. Detta är ett hotell precis i min smak; maximalistiskt, sammet och tofsar och individuellt inredda rum. Ett av de finaste ställen jag har bott på. Lägg till vackra och lantliga omgivningar, ypperlig service och god mat. Gifter jag mig någon gång kommer det definitivt att hända här.

Jag bodde på Thorskogs slott 2019.

Läs mer: Thorskogs slott utanför Göteborg

#2. Hotell Fårösund Fästning

Fårösunds fästning ligger på Gotland, som namnet säger vid Fårösund och i en gammal fästning. Flera av rummen är i de gamla cellerna och murar och skyddsarmering finns kvar. Ett underbart hotell som jag rekommenderar alla som ska till Gotland att checka in på, och om du inte vill checka in går det att endast äta där.

Vi bodde på Fårösunds fästning 2019.

Läs mer: Hotell Fårösunds Fästning på Gotland

sverige-gotland-farosunds-fastning
sverige-gotland-farosunds-fastning

#3. The Steam Hotel

The Steam Hotel ligger vid Mälaren i Västerås och var årets snackis när det öppnade hösten 2017. Och ja; vi älskar hotellet och det är precis så bra som alla säger. Vi gillade så mycket att vi gjorde ett återbesök ganska precis två år senare.

Vi bodde på The Steam Hotel 2017 samt 2019.

Läs mer: The Steam Hotel i Västerås

steam-hotel-västerås-sverige-staycation
steam-hotel-västerås-sverige-staycation

#4. Hotell Pigalle

Hotell Pigalle är ursäkt i sig för att åka till Göteborg. Igen är det de individuellt inredda rummen, sammet och lyxig känsla som lockar. Varje detalj i hela hotellet är genomtänkt. Har du tur kan du låna ett par Louboutin skor i receptionen också. Pigalle har också en takbar som är väldigt trevlig. Passar också på att nämna Pigalles lillasyster Bellora, som ligger ett stenkast bort och är lite billigare.

Jag bodde på Hotell Pigalle 2018.

Läs mer: Hotell Pigalle i Göteborg

#5. Vadstena klosterhotell och SPA

Vastena klosterhotell består av rum i flera flyglar, delvis på klosterområdet och delvis närmare slottet. Gemensamt för alla är den lyxiga och ombonade känslan och den varsamma renoveringen. Huvudbyggnadens övervåning, med sammetssoffor, bar och afternoon tea blev min favorit. Stort plus för närheten till Vadstena slott och staden i sig är också väldigt gullig. SPA:et är både stort och trevligt.

Jag bodde på Vadstena klosterhotell och SPA 2018.

Läs mer: Vadstena klosterhotell och SPA i Vadstena

sverige-vadstena
sverige-vadstena

#6. Scandic Haymarket

Haymarket är Scandicgruppens flagship-hotell i Stockholm och också enda hotellet i Stockholm på denna lista. Haymarket öppnade år 2016 och var det första av ett kluster hotell i centrala Stockholm med en helt ny känsla och uttryck. Numera finns fler liknade hotell men jag tycker fortfarande inget kan mäta sig med Haymarket. Jag gillar både rummen, coctailbaren, frukosten; allt återskapat i finaste art deco-stil.

Vi bodde på Scandic Haymarket i Stockholm 2017.

Läs mer: Scandic Haymarket i Stockholm

stockholm-sverige-scandic-haymarket
stockholm-sverige-scandic-haymarket

#7. Copperhill Hotell och SPA

Copperhill Hotell och SPA ligger i Åre, längst upp i dalen och delvis i skogen. Utsikten över centrala Åre är formidabel men jag skulle säga att den största behållningen är utsikten in i skogen från SPA:et. Maximalt rogivande.

Jag bodde på Copperhill Hotell och SPA 2016.

Läs mer: Copperhill Hotell och SPA i Åre

Copperhill - Åre - Sverige
Copperhill - Åre - Sverige

Är du nyfiken på flera hotell vi har bott på? Dyk ner i arkivet Svenska hotell.


Många vet kanske att både The Steam, Pigalle och Bellora ägs av ESS Group. Som många andra har de det tufft nu och säljer därför presentkort där de dubblar värdet inom sex månader. Jag har redan stödköpt detta och planerar att använda antingen på Ystad saltsjöbad eller Falkenberg havsbad, som jag inte har varit på än. Ett helt privat tips från mig.

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelChicago – Mina 21 finaste bilder
Nästa artikelDå har jag varit på ryska ambassaden och hämtat ut mitt visum – Ett något absurd scenario

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here