Igår var jag på ryska ambassaden och hämtade ut mitt visum. Kändes lite smått surrealistiskt att hämta ut ett visum i dessa dagar. Därför jag har dragit ut lite på det också, för egentligen har det varit klart i en vecka. 

Det var ingen kö där kan jag uttrycka det som, faktiskt var jag alldeles ensam i lokalen. Inte alls som då jag lämnade in min ansökan. Så nu har jag ett oanvändbart visum och är några hundra kronor fattigare.

Så kan det gå.

Tur i oturen är att april egentligen inte är helt optimalt för Kazakstan och Kirgizistan, det är fortfarande mycket snö i bergen då. Vilket vi inte hade kollat upp ordentligt innan vi beställde. Nu kan vi förhoppningsvis göra om och göra rätt när vi ska boka igen.

Läs mer: Kazakstan och Kirgizistan under påsk

Men den 24 timmar långa mellanlandningen i Moskva vill jag ha kvar vid ersättningsresan också. Artikelns omslagsbild är förresten från Kreml, då jag var där 2014 i december och bitkallt.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att inte missa nya artiklar!

2 KOMMENTARER

  1. Du som endelig skulle til Sentral-Asia! Men det er som du sier enda bedre å reise dit litt senere på året. Da jeg var der i siste del av juni for noen år siden, fikk jeg høre at det hadde vært umulig å komme seg opp til Lake Song-Kul i slutten av mai på grunn av mye snø. I slutten av juni var det kaldt i fjellene og veldig varmt i hovedstedene, særlig Dusjanbe og Tasjkent, hvor det var langt over 40 grader.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here