Igår var jag på ryska ambassaden och hämtade ut mitt visum. Kändes lite smått surrealistiskt att hämta ut ett visum i dessa dagar. Därför jag har dragit ut lite på det också, för egentligen har det varit klart i en vecka. 

Det var ingen kö där kan jag uttrycka det som, faktiskt var jag alldeles ensam i lokalen. Inte alls som då jag lämnade in min ansökan. Så nu har jag ett oanvändbart visum och är några hundra kronor fattigare.

Så kan det gå.

Tur i oturen är att april egentligen inte är helt optimalt för Kazakstan och Kirgizistan, det är fortfarande mycket snö i bergen då. Vilket vi inte hade kollat upp ordentligt innan vi beställde. Nu kan vi förhoppningsvis göra om och göra rätt när vi ska boka igen.

Läs mer: Kazakstan och Kirgizistan under påsk

Men den 24 timmar långa mellanlandningen i Moskva vill jag ha kvar vid ersättningsresan också. Artikelns omslagsbild är förresten från Kreml, då jag var där 2014 i december och bitkallt.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelBästa svenska hotell – Våra favoriter
Nästa artikelMiss Voons meny – Asiatisk avsmakningsmeny

4 KOMMENTARER

  1. Du som endelig skulle til Sentral-Asia! Men det er som du sier enda bedre å reise dit litt senere på året. Da jeg var der i siste del av juni for noen år siden, fikk jeg høre at det hadde vært umulig å komme seg opp til Lake Song-Kul i slutten av mai på grunn av mye snø. I slutten av juni var det kaldt i fjellene og veldig varmt i hovedstedene, særlig Dusjanbe og Tasjkent, hvor det var langt over 40 grader.

    • Nettopp! Endelig skulle jeg dit. Men jeg har en ferdig avtalt rute emd sjåför, så det er jo bare å aktivere den igjen. Men vi måtte hoppe over song-Kul pga snö i den planen vi hade. Det er jo ganska langt dit. Skulle du synes det var verdt å reise dit bare for en natt? Var det sååååå bra? Eller må man må ha to netter for å ikke komme frem sent på kvelden og dra halvtidlig dagen etter?

    • Nu vet vi ju svaret om din resa i maj. Men grejen är att om jag bara hade väntat två arbetsdagar så hade UD hunnit avråda och jag hade inte heller ansökt om visum.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here