Jag brukar generellt ofta äta på restaurang, i båda mina hemstäder Oslo och Stockholm. I bland dyrare ställen men jag är faktiskt inte miljonär, så oftast blir det något enklare eller en kvarterskrog. Jag har mina favoriter jag brukar återvända till och gemensamt för flertalet är att det serveras asiatiska mellanrätter. Miss Voon är en av dessa. 

I dessa coronatider har jag dock dragit ner rejält på mina restaurangbesök. Samtidigt vill jag stödja de företag som jag gillar och som behöver detta. Självklart kan man inte stödja alla och självklart är jag bara en person.

Första servering; hummertacos och sashimi/avocadotacos till mig

När jag hörde att en av mina favoritrestauranger inom området dyrare asiatiska smårätter nu erbjuder sin avsmakningsmeny för halva priset, och att de har möblerat om/använder inte alla bord så man sitter luftigt, var jag snabb att boka ett bord på Miss Voon.

Andra servering; skogssvampdumplings och tonfisk/tryffelvårrulle till mig

Miss Voons avsmakningsmeny går under namnet Omakase och kostar i vanliga fall 750 kronor. Det serveras tillsammans sju rätter; sex varma och kalla mellanrätter och en efterrätt. Det som serveras är kockens val från ordinarie menyn, men det är möjligt att anpassa för allergier eller vegetarianer.

Tredje servering; fjordlaxtartar/glasnudlar till mig

Rätterna byts ut lite då och då men sashimi och hummertacos är alltid med som en del av menyn. Hummertacosen är underbara och ofta är det endast för dessa jag går till Miss Voon. Rätterna serveras i omgångar men ofta två och två. Jag brukar alltid välja bort rött kött och rå fisk och är allergisk mot blötdjur, mina ersättningsrätter står nedan inom parentes.

  • Hummertaco och sashimi (avocadotaco)
  • Skogssvampdumplings och tonfiskspett (tryffelvårrull)
  • Fjordlaxtartar (glasnudlar med tångkaviar)
  • Black cod
  • Sakeglass med choklad och körsbär.

Fjärde servering; black cod

Allt var godast på menyn; så brukar det vara. Och att få allt detta för 375 kr per person är som hittat. Och jag vill gärna att Miss Voon överlever, så det kändes kul att gå dit för att stötta dem. Här finns länk till menyn, men eftersom de byter rätterna då och då lägger jag med en bild på hur den såg ut vid vårt besök.

Femte servering; efterrätt med sakeglass, choklad och körsbär

Boka bord i tid; de har färre platser i restaurangen nu och det blir faktiskt fullbokat på helgerna. Även i dessa tider. Det är också halva priset på Omakasemenyn som take-away, men mycket viktigt är att då beställa senast kl 16 dagen innan.

Jag frågade vår kypare hur länge de skulle erbjuda halva priset; svaret var att de har beslutat att göra det ut denna vecka men troligtvis kommer de också att fortsätta. Hoppas deras initiativ med många besökare men mindre vinstmarginal per besökare är en lyckad strategi.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelDå har jag varit på ryska ambassaden och hämtat ut mitt visum – Ett något absurd scenario
Nästa artikelJamaica – Seven Mile Beach i Negril

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here