I coronatider, med att jobba hemifrån och stanna hemma så mycket som möjligt, har jag också hunnit med att städa lite extra hemma. I en låda i nattbordet hittade jag tre par tofflor jag har tagit med mig hem från olika hotell. Jag tänkte självklart att jag skulle använda dem hemma men så har det tydligen inte blivit. 

Men det är fina tofflor från påkostade hotell och jag blev lite nostalgisk. Jag började både tänka på mitt liv pre-corona och generellt hur många fina, roliga och underbara resor jag har gjort. Så tofflorna åkte upp på soffbordet och kameran kom också fram.

Läs mer: Mitt liv och mina rutiner under tidig coronahöst 2020 

The Steam i Västeås, Sverige

Jag har varit på The Steam två gånger. Första gången med Maxime innan jul 2018, då det fortfarande var ganska nyöppnat. Jag älskade hela konceptet från första stund och håller med om att de inte säljer ett hotell utan en livsstil, som de själv skriver på sin hemsida. Och jag brukar inte låta mig luras av klichéer som detta.

Jag gillade The Steam så mycket att jag åkte tillbaka ganska exakt två år senare. Då fick jag också se nya delen The Turbine Lounge, som har ingång genom The Steam men där man tar en egen hiss upp till en annan del av byggnaden.

The Steam ägs av ESS-gruppen och jag har också varit på systerhotellen Pigalle och Bellora i Göteborg samt Fyri i Hemsedal i Norge.

The Chedi i Andermatt, Schweiz

2016 var jag på en veckas tågluff i Schweiz. Långt innan ordet flygskam ens fanns och man fick pluspoäng för att åka tåg. Tillsammans med Italien anser jag att Schwitz är det optimala tåglandet. Jag reste bland annat den kända rutten Glacier Express från Zermatt till St Moritz, där jag gjorde att uppehåll mittvägs i Andermatt.

I Andermatt bodde jag på lyxhotellet The Chedi och det är det absolut finaste hotellet jag har bott på i hela mitt liv. Allt var helt perfekt där, från rummet till interiören, maten och servicen. SPA:et var också underbart. Behöver jag säga att jag inte ville åka därifrån? En gång ska jag återvända och jag vill också besöka deras andra hotell i Oman och Montenegro.

At Six i Stockholm, Sverige

Maxime och jag bodde på At Six vintern 2018. Ett trevligt hotell där vi bodde i ett de luxerum med panoramafönster och finfin utsikt. Stilrent hotell och väldigt snyggt. Men vi tyckte tyvärr inte att at Six hade det lilla extra som man ofta hittar hos femstjärniga hotell och vi saknade ett SPA. Kombon SPA och hotell är det optimala.

Läs mer: Hemma hos mig

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med mina tre par tofflor. De är ju fina och känns lyxiga, så jag vill ju behålla dem. Men inte kan jag väl börja spara på hotelltofflor för att ha de liggande i en låda?

Och ännu värre; tänk om det hela skulle urarta sig och jag börjar sno med mig morgonrockarna hem? Går verkligen inte för sig.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelFlorens – 14 bästa tips för vad att se och göra
Nästa artikelGudauri – Att åka skidor i Kaukasusbergen i Georgien

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here