Förra året bodde jag äntligen på Hotell Pigalle i Göteborg och jag älskade hotellet. Jag bestämde där och då att nästa gång i Göteborg ska jag bo på systerhotellet Bellora, beläget på Avenyn och ett stenkast från min favoritrestaurang Toso.

När det damp ner ett mail med sommarerbjudande från ägaren bakom båda hotellen så bokade jag på studs. Jag åkte med mina väninnor och kollegor Viveca och Marie och det är två kokheta dagar i juli.

Hotell Bellora

På bottenvåningen ligger den kombinerade restaurangen och frukostmatsalen, med en ljuvlig uteservering. Allestädes blommor på tapet, i vaser och i krukor. Älskar miljön och stylingen. Vill flytta in här; mitt i blomkorridoren.

En tappa upp, jepp vackra gjutjärnstrappan från matsalen, ligger mysiga bakfickan Upstairs med djupa soffor och brasa. Säkert fantastisk en höstkväll eller regnig sommardag.

Tjejerna i receptionen är fantastiska; både generellt och när jag behöver låna en iPhoneladdare samt en fläkt för att inte bli en våt fläck i rummet. Glada, hjälpsamma och ler hela tiden.

Mitt rum på Hotell Bellora

Vi har alla tre bokat var sitt Minimo Business Small Dubbelrum. Viveca och jag checkas in på fjärde våningen, som är den randiga våningen. Marie får en uppgradering och checkas in i ett större rum på sjätte våningen men tråkigt nog har sjätte våningen vit strukturtapet. Varje våning har sin tapet och om jag inte minns fel så är blommiga tapeten i andra och femte våningen och sjunde har blå-vitblommig tapet. Vill definitivt på ha blommig tapet nästa gång.

Läs mer: Thorskogs slott – Att bo lyxigt och lantligt utanför Göteborg

Minimo Business Small Dubbelrum är bara 14 kvm men har en 160 cm säng. Placeringen av sängen är helt i min smak; intill långväggen med halvvägg på höjden bakom huvudet och vägg som går fram till halva sängen vid fötterna. Älskar grottkänslan en placering som detta ger; så mysigt. Sover som en prinsessa och vill inte gå upp dagen efter.

Frukost på Hotell Bellora

Eftersom vi alla ligger kvar länge i sängen är det tur att frukosten serveras fram till 10:30. Vi är långt ifrån de enda som äter sen frulle och det är många vid buffén utan att det blir stökigt eller tomt.

Frukosten har precis allt jag gillar och riktigt mumsiga surdegsfrallor. Som vanligt smakar jag lite av allt första turen och andra turen tar jag lite mer av det smarrigaste.

Läs mer: Hotell Pigalle

Takbaren Cielo

Bellora har en takbar högt över Göteborgs takåsar och självklart vill vi dit. Baren är långsmal och det finns bord och korgstolar för två personer längsmed räcket och bås för flera personer på andra sidan gången. Vi kapar ett bås och är lyckliga. Vi skal vidare för middag annanstans men det går att beställa upp pizza från retaurangen på bottenvåningen och det ser gott ut.

Jag gillade Bellora mycket och trycker det är ett prisvärt hotell. Kommer definitivt hålla koll på deras erbjudanden framgent och boka igen. För detta uppehållet betalade jag 795 kr för att bo själv i rummet, med frukost. Kommer också boka samma mysiga rumstyp igen, men som sagt gärna med blommig tapet.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelChateau Vartely vingård i Moldavien
Nästa artikelEuropa – Behövs pass för att resa till…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here