En fredag morgon för ganska exakt ett år sen satte jag mig på tåget till Göteborg. Jag skulle nämligen träffa två norska väninnor där. Geografiskt mitt mellan Oslo och Stockholm och rättvist för båda. Det fanns ingen tvekan hos mig; skulle jag till Göteborg så skulle jag också bo på hotell Pigalle. Och så blev det lyckligtvis också.

I. Hotell Pigalles lounge och bibliotek

Precis som jag hade väntat mig var Pigalle ren magi från första sekund.
Jag kommer till hotellet någon halvtimme innan våra rum är klara men det gör inget. För då kan jag utforska hotellet. Förlåt, jag menar; då kan jag och min kamera utforska hotellet.

Jag börjar med bottenvåningen och receptionen och låter foton tala för sig själv. Fast helt tyst kan jag inte vara, för Pigalle har tre par Louboutins som gästerna kan låna och jag passade på att reservera sista paret. Det som i vanliga fall står i en glaskupa på receptionsdisken.

Läs mer: Thorskogs slott – Att bo lyxigt och lantligt utanför Göteborg

Eftersom det inte är helt gratis att bo på Hotell Pigalle, och jag som vanligt ville ha mitt eget rum, så bokade vi endast vanliga standardrum. Jag checkar in oss alla tre och bara minuter senare kommer Marie-Helen och Irene. Jag gillar mest röda rummet och de mest gröna rummet, så då är det bestämt.

II. Pigalles takbar

Vi öppnar en flaska bubbel på rummet och jag går omkring i de rödsulade och svindyra skorna. Sen bestämmer vi oss får att ta hissen längst upp.

Pigalle har en finfin takbar och eftersom det är början av maj och solen skiner så går vi upp dit för en fördrink innan middagen. Det samma har också halva Göteborg gjort…. Vi beställer tre Aperol Spritz och står och hänger vid baren. Men efter en kort stund kommer en trevlig kypare och frågar på urgullig göteborgska om vi vill ha ett bord som nu blir ledigt. Älskar när baren har koll på vilka gäster som också bor på hotellet och erbjuder det lilla extra.

Inomhusbaren med snedtak och blommiga soffor är också underbar. Men nu var det första uteserveringshelgen på året och alla ville vara utomhus. Sen går vi ut på stan för middag.

III. Rummet

Det är medaljongtapet, sammet, mättade färger och guld som gäller också på Pigalles rum. Och jag älskar det. I badrummet finns också samma tapet och bröstpanel som i rummet och detta är kanske det häftigaste.

Jag fotar rummet både i fullt solljus, vid midnatt och tidig morgon. Jag tycker den mjuka midnattskänslan gör rummet mest rättvisa, så det är dessa foton som finns nedan. Så fint rum!

IV. Hotellfrukosten

Louboutinsen stylar jag såhär tillfälligt snyggt i sängen morgonen efter och låtsades att jag bara hade sparkat av mig dem där natten innan. Innan jag faktiskt snällt lämnar tillbaka dem i receptionen så att andra också kunde lyxa till det.

Läs mer: Arken hotell och SPA

Pigalles frukost serveras i vindsvåningen, i samma lokal som baren och restaurangen huserar kvällstid.

Jag har både sölat och fotat skorna i sängen, så när jag kommer upp är både Irene och Marie Helen på plats och mitt i frullen. Och de har tagit bästa bordet, med enorma U-formade soffan, som jag spanade in dagen innan och ville sitta i. Bra där!

Ser ni hur fint Irene matchar sofforna?

Jag låter mig inte alls stressa av att de två andra är nästan klar med frukosten, utan jag tar för mig av allt det goda på den fint uppdukade buffén. Och självklart sitter de kvar och gör mig sällskap. Samtidigt som vi planerar dagen och vad vi ska göra.

Jag kan bara avsluta det hela med att säga att Pigalle är ett toppenhotell som jag gärna återvänder till. Men först vill jag testa systerhotellet Bellora.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelVåra 5 favorit kolonialstäder
Nästa artikelMexikansk mat – Mina 11 favoriträtter på Isla Holbox

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here