I mitten av augusti var jag en sväng i Göteborg. Jag blev erbjuden att bo på ett hotell som jag hade hört mycket gott om, så då tackar man ju ja. Jag hade gärna stannat hela helgen i Göteborg men nu blev det inte så denna gång.

Jag la in Göteborg som en liten omväg när jag i alla fall skulle förflytta mig mellan Stockholm och Oslo. Nu tänkte jag visa er mitt dygn på Arken hotell och SPA i bilder.

sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Jag checkades in i en liten svit, med ett sovrum såklart…
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
… och en vardagsrumsdel med soffa (misstänker det är en bäddsoffa men snygg är den) och ett skrivbord. Utanför bilden till höger finns världens största garderob.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Sen hade jag lite bråttom till SPA:et.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Eftersom en av de superpopulära kopparkaren med varma stenar var lediga så la jag mig där en kvart. Hur jag visste att det var huggsexa på dessa? Tjejen som visade mig runt i SPA:et tipsade mig.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Sen var det dags för min behandling; en Art Garden Bambu Releax. Visst ger behandlingsrummen rätta SPA-känslan?
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
När jag kom ut från behandlingen så sken solen. Jag passade då på att gå ut en sväng. Arken ligger majestätiskt på en höjd och på uteområdet har de sparat bergsformationerna och byggd terrasser och och trappor som följer bergets former.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Fantastiskt fint! Det finns sittgrupper tillgängliga för alla gäster och solsängar för SPA-gästerna. Allt hopbundet med trätrappor och stigar.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
På det; utsikten. Jag dööör lite.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Så var det upp på SPA:ets övervåning som gällde. Jag gick höger och visste inte vad jag skulle mötas av. Men det visade sig att vara tidernas häftigaste infinitypool.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Håller ni inte med? Det var helt fantastiskt att hänga här och njuta av solen och utsikt över havsvatten och segelbåtar.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Jag hade hamnat lite i ofas med måltiderna och runt fyrasnåret känner jag mig rejält hungrig. Jag går ut i hotellreceptionen för att köpa en bar eller en påse nötter. Men där är det dukat upp med en enklare afternoon tea, så då passar jag på att hugga inpå den. Tyvärr ingen bild då jag inte visste innan jag gick ut att jag behövde kameran och blev för glad över utbudet och var för hungrig för att hämta. Men såhär ser Arkens loungdel ut.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Orangeriet har utgång från infinitypoolen. Mer orangerier åt folket! Här låg jag också ett tag och drog mig.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Nästa stopp var de två saunas på markplan, med panoramafönster och faaaantastisk utsikt. Den med vatten för att kyla ner fötterna blev min favorit på hela Arkens SPA! Utsikten! Så naturnära och vackert.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Och här är de två saunorna sett från trädgården. Visst ser de magnifika ut också härifrån?
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Inomhus igen! Lite dolt runt ett hörn ligger ljusterapirummet, som är bländande vitt och superljust, och som också kallas för Summer Lounge.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Sen var jag ju bara tvungen att prova mörketerapirummet; aka Winter Lounge.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Efter fem timmar i SPA:et, ifs inkluderat en behandling, så var det faktiskt dags att dra sig därifrån. Jag gick upp till rummet och duschade. Sen hängde jag lite i soffan i sviten och kollade vilka bilder från SPA:et som behövde tas om och läste lite nyheter och andra bloggar.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Plötsligt var klockan halv nio och det var dags att gå ner för middag. I mitt paket Lilla Art Garden SPA ingick trerätters middag. Bredvid mig satt ett gulligt äktepar från Trollhättan med svenska flaggan på bordet; de firade nämligen sin 50 bröllopsdag! De hade stora vinpaketet till middagen och var redan glada när jag kom ner och tyckte synd om mig som var själv. Det visade sig att de ägde husbil och hade hade varit på långresa i både Kanada och Australien med sönerna, så vi hade mycket att prata om.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Nästa dag vaknade jag med tuppen! Som boende får man innan SPA:et öppnar klockan 9 möjlighet att hämta ut nyckel. Vilket jag självklart inte ville missa! Jag var där strax innan klockan 8 och såhär såg det ut i Autumn Loungen då.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Jag gick direkt upp till övervåningen, passerade det inspirerande trapphuset, och gick direkt in till Spring Lounge där det finns jacuzzi, kallkulp och fyra olika bastun. Det var så många andra där dagen innan att jag ville spara denna delen.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Först en detaljbild från fotbaden, där man kan slipa fossingarna med salt.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Sen spenderade jag en liten evighet, väl så länge jag kunde innan jag började koka, i den kaneldoftande bastun. Det syns inte på bilden med det är 90-gradigt vinkelfönster på högersidan, så utsikten var också här il magnifico.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
När jag var som en kokad kräfta så lämnade jag kanelbastun och gick till infitypoolen för att kyla ner mig igen. Här hängde jag nästan en halvtimme men den har ni redan sett foton på. Så det blir en detalj från bottenvåningen i stället.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Därefter blev det lite kopparkar igen men de har ni också sett bilder på, så då blir det dessa fina sängar precis bakom koppar karen. Som jag tyvärr inte testade. Tidsbrist.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Snöbastun håller -4 grader, så här öppnade jag bara dörren och sprang sen ut igen. Sen var klockan kvart över nio och det var dags att gå upp på rummet och duscha för att hinna med frukosten som avslutas klockan tio.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Sen plockade jag på mig allt det mumsiga som finns på hotellfrukostar och njöt. Eftersom jag hade varit vaken i nästan tre timmar så hade jag hunnit upparbeta en rejäl aptit.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Beroende på såg lockande ut så gräddade jag en våffla. Fast jag inte gillar våfflor. Och nej, jag gillar fortfarande inte våfflor, nu är jag helt säker. Oavsett hur goda de ser ut.
sverige-goteborg-arken-hotell-spa
Under frukosten kom molnen tjocka (denna bild är från dagen innan) och det planerade hänget i trädgården byttes ut mot att åka in till Göteborg och se på Pridefestligheterna innan tåget mot Oslo skulle avgå klockan 15. Erkänner att jag hann med lite shopping också… Arken hotell ligger cirka 15 minuter bil från centrala Göteborg, eller drygt 30 minuter med buss. Först åkte jag en busslinje som het Röd (vilket gulligt namn!) i en 20 minuter, sen bytte jag till buss 32 i tio minuter. Framme!

Besöket på Arken hotell och SPA gjordes i samarbete med hotellet.
Text, foton och synpunkter är mina egna.

Föregående artikelEureka och glaciären – Dag 11 och 12 av #4WomenInAlaska roadtrip
Nästa artikelOia – Den santoriniska solnedgången känd över hela världen

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here