Casa del Cava ligger på Söder i Stockholm, på hörnet där Hornsgatan och Götgatan möts och nära Slussen. Här serveras det spansk mat, både i tapasform och a la carte. 

Vi är tre personer som tar ett glas på Freyjas takbar Söder efter jobbet en fredag och i 18-tiden börjar vi känna oss hungriga. Vi är redan i området och det går utmärkt att boka bord kl 19, så vi slår till på detta. 

Casa del Cava

Detr är halvfullt vid borden när vi kommer till Casa del Cava och vi visas till ett mindre runt bord mitt i rummet. Bästa placeringen! Med hörnläge och stora fönsterytor är det ljust i lokalen och det moderna intrycket förstärks genom mycket blommor och stilren utformning. 

Mat och dryck

Det finns endast vanlig sangria på menyn men när vi frågar om cavasangria så går det att trolla fram! En gul kanna med god och fruktig variant kommer på bordet inom kort.

När det gäller mat så går vi för tapas; många smårätter är ju min finaste melodi. Casa del Cava serverar klassiska tapas med en modern twist. Våra val landar på Tabla Mixta, dvs ost- och skinkbräda, potatisen Patatas Bravas, osten Burrata, kroketterna Crocetas Jamon Iberico Pata Negra samt Quesadillas.

Mina två väninnor dricker varsitt glas rött vin på druvsorten Saperavi till maten, medan jag tar ett glas cava från Katalonien.

Ost- och skinkbrädan består av en serranoskinka och en cenina leónskinka, gjort på nöt, samt osterna manchego och madurat; detta är definitivt kvällens godaste rätt. Patatas Bravas serveras med infernosås med sting i, stenbitsrom och gräslök och kroketterna har en tydlig smak av ibericoskinka; båda rätterna är mycket goda. Burratan kommer med basilikakräm och pinjenötter, den är god men anonym och sticker inte ut på något sätt.

Som sista rätt ville vi egentligen ha en griskind, men Casa del Cava höll precis på att byta ut delar av menyn och den fanns inte längre. Vi blev i stället rekommenderade quesadillas med fläsksida, ost, salsa, gräddfil och avokado, som var kvällens svagaste rätt, helt enkelt pga att det var tråkiga smaker, och som i skrivande stund också är borta från menyn.

Allt i allt var vi nöjda med vår middag på Casa del Cava. Jag har varit där tidigare och druckit cava, min ena väninna hade också ätit där tidigare. Stort plus för att fungerar att boka samma dag och att detta inte måste göras veckor innan.

Läs mer: Restauranger i Stockholm


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikel5 favoriter i Oslo – Mina tips till det bästa att se och göra
Nästa artikel15 WOW-bilder från Andorra

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here