Välkommen till mina personliga favoriter i Norges huvudstad Oslo! Staden där jag föddes och växte upp och där jag fortfarande spenderar mycket tid. 

Detta är mina fem absoluta favoritställen. Några mer kända och andra mer okända, gemensamt är att de är det bästa jag tycker Oslo har att bjuda på när det gäller något trevligt att se och göra.

Frognerparken med Vigelandsanläggningen

Frognerparken ligger i centrala Oslo; Vigelandsanläggningen är en del av denna och består av mer än 200 skulpturer och statyer. Detta är min största favorit i Oslo, och jag är här hela tiden. Sistnämnda hänger också ihop med närheten till mig lägenhet. Utöver att det är extremt fint att strosa runt, finns det också gräsmattor för vila samt två restauranger.

Läs mer: Vigelandsparken
Läs mer: Bildbomb från Frognerparken

norge oslo frogerparken

Frognerseteren

Nu pratar vi nationalromantik på hög nivå! En halvtimmes resa med tunnelbanan kliver du av 425 moh och möts av timrade byggnader i norska drakstilen, utsikt över hela Oslo och en legendarisk äppelkaka på Frognerseteren kafé. Ett stenkast bort ligger både Holmenkollen hoppbacke och stavkyrkan Holmenkollen kapell också.

Läs mer: Holmenkollen hoppbacke samt kapell och Frognerseteren kafé
Läs mer: Konstutställning och Frognerseteren kafé

norge oslo frognerseteren

Oscarshall slott

Oscarshall lustslott ligger på Bygdöy, 20 minuters resa från centrala Oslo. Detta är Oscar den I:s present till drottning Josephine, uppförd i finaste nygotiska stil med tinnar och torn. Slottet består av flera små byggnader, en lummig park och det finns också ett café.

Läs mer: Oscarshall slott

norge oslo oscarshall

Ön Gressholmen

Gressholmen är en av tillsammans sex öar i indre Oslofjord. Alla öar är trevliga på var sitt sätt, men Gressholmen är egentligen tre öar som har växt ihop och har flest icke-exploaterade delar. Här finns en strand jag tycker mycket om, och numera också en trevlig restaurang.

Läs mer: Guide till Oslofjordens inre öar

norge-oslo-skargard-gressholmen

Akershus fästning

Oslo har en medeltida fästning belägen mitt i stan! Ett stenkast från Aker brygge ligger denna pärla, med torn, murar och gräsmattor att slå sig ner och vila på. En gammal goding som jag har gillat sedan jag var barn.

Läs mer: Akershus fästning

Det var favoriterna! Läs mer om Oslo i länkarna nedan.

Läs mer: En guide till Oslos stadsdelar
Läs mer: Alla artiklar om Oslo
Läs mer hos World of Tina: 18 imponerande skulpturer i Norge


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelGraffiti Alley i Toronto
Nästa artikelSangria och tapas på restaurang Casa del Cava

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here