Gatan Graffiti Alley går parallellt med hippa gatan Queen Street West, i Torontos område Fashion District. Den korta gatan är en självklarhet i Toronto för den som gillar mer udda saker att se och göra, men ligger lite bortgömd och inget man bara snubblar över. 

Graffiti Alley är tre kvarter lång och fasaderna på båda sidor täcka av högklassig gatukonst. Här är inte graffitin bara laglig, utan det uppmanas att täcka fasaderna med olika konstverk.

Gatans formella namn är Rush Lane, men även på Google Maps anges Graffiti Alley. Som många andra storstäder hade Toronto en utmaning med illegal graffiti över staden. Under början av 2000-talet påbörjades ett arbete med att legalisera och samla målningarna, och 2012 beslutade staden om StreetARToronto, som går under kortnamnet StART, och Graffiti Alley skapades.

De flesta målningarna är gjorda av Kanadas största graffitikonstnärer och största delen lämnas i fred utan att taggas ner av andra. De olika konstnärerna ändrar då och då sina fasader, så förvänta inte att hitta precis samma vid nästa besök.

Uber5000 i Graffiti Alley

Mest imponerande är de gula fåglarna, som fortsätter runt hörnet och täcker två hela fasader. Konstnären är Uber5000 och just de gula varelserna verkar vara hans signum. Jag förmodas att det berättas en historia men jag har inte riktigt lyckats klura ut denna. Någon? Eller är det två motiv, där den sista är att åka skridskor? Och den första en hummer som agerar DJ??? Ja, jag har googlat.

Glöm inte kameran och se till att det finns batteri på mobilen. Selfie-faktorn är mycket hög.

Läs mer: Niagarafallen – En dagsutflykt från Toronto


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelFreyjas takbar Söder och restaurang Tabbouli
Nästa artikel5 favoriter i Oslo – Mina tips till det bästa att se och göra

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here