När The Well under 2021 utökade sin stora SPA-anläggning med också ett hotell så var jag inte sen med att boka en natt. Jag verkligen älskar deras SPA och har varit där en handfull gånger; detta är en stor, exklusiv och välutrustad inrättning. Ett toppställe, så förväntningarna på hotellet är höga.

Hotellet är inhyst i en spektakulär och högrest byggnad, delvis ovanpå SPA-et, och med direkt anslutning till detta. Vi går in den gemensamma entrén men i stället för att svänga höger till SPA-et så går vi nu vänster mot hotellets reception. Vi möts av sobert trä och ljusa färger; jag känner spontant att detta kommer bli mycket bra. 

Rummen

Vi har valt signaturrum och då finns två kategorier rum att boka; med eller utan skogsutsikt. Vi har valt med utsikt och placeras på översta våningen, där utsikten är fantastisk. Gröna träd så långt ögat räcker, maximalt rogivande.

Samma snygga trädetaljer som i receptionen och art deco-inspirerade detaljer i rummet. Jag går mot badrummet och detta är verkligen spektakulärt. Aprikosfärgat profilerat kakel, igen trä, massor av hyllor (ja, tack!), och en bakbelyst spegel. Väldigt snyggt badrum!

Allt i allt ett fint hotellrum, även om jag tycker det är lite väl sparsmakat med färger och detaljer. Jag kan inte låta bli att jämföra med Ellery i Stockholm eller Fyri i norska Hemsedal, båda ägda av ESS-gruppen, där jag tycker rummet på The Well kommer lite till kort.

Läs mer: Ellery Beach House i Stockholm
Läs mer: Fyri Resort i Hemsedal

Vi har köpt ett paket med hotell och SPA, vilket ger oss tillträde till SPA från klockan 12. Detta betyder att vi får börja med SPA och checka in senare.

SPA

SPA-avdelningen är fördelad på tre våningar och omfattar mer än 10 000 kvm. Här finns bland annat elva olike pooler, 15 saunor och ångbad, flera vattenfall, ett japansk badhus med onsen och ett orientalisk hamam, samt givetvis ett brasseri och en bar. Känslan är exklusiv och lyxig.

När jag tidigare har varit på SPA-et har jag oftast varit på plats vid lunch och stannat till runt 21. Det är inget problem att få tiden att gå, problemet är i stället att hinna med allt.

Läs mer: The Well SPA i Oslo

Middag i Mori restaurang

Vi har bokat femrätters middag i restaurang Mori, belägen högst upp i hotellet med enorma panoramafönster. Det är verkligen en WOW-upplevelse att komma ut av hissen och se utsikten.

Vi visas till ett runt bord 👏 vid de enorma fönstren 👏 och bredvid köket, så vi kan se maten som tillagas 👏. Precis som jag gillar det, vi kunde inte fått ett bättre bord.

De fem rätterna kommer in grupperade och allt är en fröjd för ögat. Så fint och så gott, även om jag tycker det generellt kunde varit lite mer sting i rätterna. Menyn är ändrat nu och jag minns tyvärr inte helt vad vi åt. Dessutom är vi en vegetarian och jag äter inte rött kött och har flera allergier, så vi fick så många alternativa serveringar att det hade blivit en hel roman att beskriva.

Vi hoppade vinpaket och valde i stället ett vitt vin som fungerade bra till allt som serverades. Miljön på Mori är fantastisk och servicen oklanderlig. Drygt fyra timmar senare lämnar vi bordet; glada, mätta och belåtna och går till baren ovanför receptionen för en nightcap.

I baren är det bara ett bord ledigt, men stämningen är väldigt lugn. Förvänta inget håll-igång utöver natten.

Bild från baren lite tidigare under dagen

Frukost i Brasseriet

Frukosten serveras i Brasseriet, som också är SPA-ets restaurang. När jag kommer ner 8.30 är bara ett annat bord upptaget.

Jag börjar plocka på mig den perfekta frukosten. Ja, jag älskar hotellfrukost och det är viktig att det runt också är perfekt. Dvs att jag vill ha det snyggt upplagt på mina tallrikar och jag vill hämta allt på en gång. Sistnämnda finns det två orsaker till; både att jag vill njuta och inte behöva resa på mig åtta gånger för att komplettera, samt att jag faktiskt vill glädja mig över synen av den perfekta frukosten dukat framför mig på bordet och se fram emot att äta den.

Frukosten på The Well serveras som buffé. Utbudet finns det inget att klaga på, med en mycket fräsch uppläggning och fina råvaror. Här finns ett stort utbud av frukt och grönt och inga våfflor eller pannkakor. Eftersom jag varken är våffel- eller pannkaksperson så uppskattar jag den mer vuxna känslan på The Wells frukost.

Praktisk information om The Well

  • The Well hotell och SPA ligger ca 15 minuter med bil söder om Oslo. Det går att åka buss från centrala Oslo, som stannar på vägen utanför.
  • Inträdet till SPA-et är i skrivande stund 595, där det går att stanna från det öppnar tills det stänger, och 445 kr för ett kvällspass med ingång från klockan 17. Det är inget problem att spendera en heldag här, det finns massor av pooler och saunas, samt organiserade ritualer i dessa. SPA-et stänger klockan 22.
  • Observera att det är tysk stil i SPA-et, med möjlighet att vara naken. Jag uppskattar att det är någonstans runt 20% av gästerna som väljer att vara nakna. I saunas är det förbjudet med badkläder, men det går att köpa en sarong att skyla sig med. I övrigt är det inte tillåtet med privata badkläder, man måste köpa deras egna, som ifs är snygga och sitter bra. Samma baddräkt kan användas vid flera tillfällen. Tisdagar är det alltid kläder på, även i alla bastur. Behöver jag säga att detta är min favoritdag?
  • För övernattningar finns det konstigt nog inga paket att köpa med båda övernattning, SPA och middag, utan i stället att få med champagne på rummet och en sovmask… Övernattning och inträde till SPA kostar ca 2750 för två personer i dubbelrum. Den som köper ett övernattningspaket får tillgång till SPA från klockan 12 på ankomstdagen och fram till klockan 12 på avresedagen.
  • Restaurang Mori ligger i hotelldelen. Vi åt en femrätters meny som kostar 895 kronor, det finns också en sjurätters som kostar 1195 kronor samt a la carte-rätter att beställa. Det går också att äta middag i Brasseriet för hotellgäster, men här kommer du att få dela restaurangen med SPA-gäster i badrock.

Bilderna från SPA-delen är pressfoton pga fotoförbud.

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelPolignano a Mare – Staden på klippan med lagunstranden
Nästa artikelEtt magnifikt dygn på Glacier Lodge Eqi i den grönländska vildmarken

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here