Under förra året öppnade SPA:et The Well i Oslo. Reklamaffischerna finns över hela Oslo och jag har länge önskat åka dit. Min mamma prickade precis rätt med årets julklapp; ett The Well presentkort!

Med tre våningar, 10 000 kvadratmeter och tillsammans elva saunas, fem pooler och fem duschupplevelser samt en restaurang är The Well en imponerande upplevelse. Miljön och känslan är lugn och exklusiv och ger precis den rätta SPA-känslan. Det finns ett schema för varje dag med olika aktiviteter att vara med på, som skrubb i saunan, basturitualer etc. Följ med till vår underbara SPA-dag.

Läs mer: The Wells hemsida

Loungen vid stora wellnesspoolen
Art deco-duschen

The Well våning för våning

På bottenvåningen finns wellnesspoolen med flera olika bubbelbadsfunktioner samt två klassiska varmare jacuzzis och en lounge. Här finns också avdelningen med saunas och äventyrsduscharna. På första våningen ligger behandlingsrummen och hamamet. På översta våningen ligger restaurangen, den japanska avdelningen, yogarummet, utomhuspoolen och skogssaunan.

Läs mer: Gellert SPA i Budapest

Yoga, stora wellnesspoolen och lunch

Min syster Christiane och jag är på plats klockan 11:00. Vi checkar in, får utdelad morgonrock, två handdukar och tofflor. Christiane har varit där tidigare och har redan en bikini medan jag investerar i en baddräkt.

Vi börjar med yoga klockan 11:30 till 12:30. Sen har vi en halvtimme i stora poolen på bottenvåningen. När vi kliver i stora poolen känns vattnet i kallaste laget med det ger sig snabbt. Vi ligger på undervattenssängen och njuter av bubblorna och vi testar de olika båsen där vi kan massera vader, lår eller midjan med jetstrålar.

Läs mer: Exklusiva The Chedi SPA i Schweiz

Stora wellnesspoolen

Klockan 13 har vi bord i restaurangen för lunch. Vi äter båda salladen med salmalax, granatäpple, mango och koriander. Riktig god är den och proseccon sitter precis som den ska.

Klangbad, aufguss och ansiktsbehandling

Vi ser plötsligt att det är dags att avsluta lunchen, vi vill nämligen vara med på klangbad i den värma källan i saunaområdet. Vi får färgglada flytkorvar under nacke och svank och värdinnan går omkring i poolen och skapar klangljud under vattnet med en metallskål. Riktigt avslappnande och häftigt.

Vi testar sen de olika saunorna, där favoriten blir den aromdoftande kristallbastun och TV-bastun, som är lite svalare, där de givetvis visar norrmän som går på skidor.

Aufguss-ritual i skogssaunan

Klockan 15 är vi med på aufguss i skogssunan. Som namnet säger är den vackert belägen med skogsutsikt: i eget hus på andra sidan utomhuspoolen. Aufguss är ett tyskt ritual där värdinnan häller på vatten och is med eteriska oljor på ugnen. Phil Collins spelas och första omgång vatten och snöboll är doftsatt med lavendel. Värdinnan rör sig runt ungen i takt med musiken med en gigantisk solfjäder och för den varma luften mot oss. Behandlingen består av tre låtar och tre olika oljor.

Jag håller på att kokas levande mot slutet och när behandlingen är över är det att slänga sig i snön som gäller. Jag trodde aldrig att jag skulle slänga mig rakt ner i snön men nu har jag testat det också. Någon isbadere blir jag dock aldrig.

Den tropiska saunan
Art deco-poolen

Vi är fortfarande varma och spenderar tiden fram till ansiktsbehandlingen jag har bokat klockan 16 i utomhusbadet onsen i den japanska avdelningen. Vi ligger på botten i den låga poolen och skådar ut. Det är dimmig dag i Oslo; molnen hänger mystiskt ner över träden.

Min ansiktsbehandling är allt vad jag kan önska; 50 minuter senare kommer jag ut som en ny människa.

Saltskrubb, ännu en aufguss, middag och japanska avdelningen

Efter en timme i japansk avdelningen är klockan 18 och vi är med på saltskrubb i kristallbastun. Jag blir len som en barnrumpa över hela kroppen. Vi tyckte mycket om aufgussen tidigare och går igen för surprise aufguss i japanska bastun klockan 18:30. Det är igen extremt varmt men det roligaste är när värdinnan kommer i flygvärdinneutstyrsel. Max rolighetspoäng och verkligen surprise.

Den japanska meditationssaunan

Det känns som vi precis har ätit, men när vi kollat på klockan är det nästan sex timmar sen. Och pizzorna såg väldigt goda ut…. Klockan 19 äter jag en vit pizza med svamp och tryffel som är underbar, Christiane äter en röd med torkad skinka och ruccola. Till detta Cola; vi är alldeles för varma och uttorkade för alkohol.

Min svamp- och tryffelpizza

Avslutningsvis blir det en timme i stora wellnesspoolen och olika bastun innan vi duschar och åker hem med 21-bussen.

En fantastisk SPA-dag jag skulle göra om när som helst

Jag visste att vi skulle stanna ett bra tag men inte att vi skulle stanna i tio timmar! Jag älskade anläggningens utbud och mat. Det jag ärligt talat inte uppskattar är det nakna.

Art Deco Caldarium saunan

Jag förstår inte varför man ska ha möjligheten att vara naken i poolen etc, jag ser verkligen inte vad det tillför. Turligt nog är var det bara uppskattningsvis 10% av gästerna som körde helnaket då vi var där. Jag förstår inte heller varför det är tvungen nakenhet i samtliga bastun. Det kan knappast vara en hygiengrej…. De mest populära dagarna att besöka The Well är givetvis lördagar och söndagar, därefter kommer tisdagar då det är badkläder som gäller. Ta hinten, är mitt råd.

Inträdet är ganska dyrt men när man tänker på det i förhållande till utbudet och antal timmar vi spenderade där så fick vi mycket för pengarna. Och ja, jag kommer absolut att åka dit igen. Då kommer jag kanske inte vara lika ivrig på att testa alla ritualer i de olika saunas och kan ta det lite lugnare.

Japanska badet onsen

Praktisk information

 • Inträdet på The Well är 595 norska kronor. Det finns olika paket och vi köpte ett bestående av inträde samt lunch och efterrätt för 745 kronor.
 • En varmrätt i restaurangen kostar cirka 170 kronor, ett glas prosecco cirka 90 kronor. Maten är genomgående god.
 • Jag betalade tillsammans 2300 kronor för inträde, badkläder, två måltider, yoga och en ansiktsbehandling.
 • Det är valfritt naket i hela SPA:et alla dagar med undantag av tisdagar när det är kläder på. Den som önskar ha på badkläder måste köpa The Wells egna. I samtliga saunas är det naket som gäller och samtliga är unisex.
 • En trekantsbikini kostar 99 kronor, en baddräkt 149 kronor och en bygelbikini 249 kronor. De är alla snygga och kan användas också vid kommande besök.
 • Det går att köpa en sarong för 49 kronor att ha på i saunorna för den som inte vill vara naken.
 • Med The Wells egen buss, som går ungefär varannan timme och kostar 50 kronor, tar resan 20 minuter. Med den offentliga bussen kostar det 53 kronor utan månadskort och 20 kronor med, den tar 40 minuter och går två gångar i timmen.
 • Beroende på att det är naket så är det mobilförbud på hela anläggningen.
 • Vissa aktiviteter kostar extra; yoga 100 kronor och marockanska ritualen 195 kronor.
 • Antalet besökare är lägst till antalet måndagar, onsdagar och fredagar.
Biosunan

Beroende på fotoförbudet på The Well så är samtliga foton i inlägget pressfoton.

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelNegril och stranden Seven Mile Beach – Jamaica
Nästa artikelMina 2017 Ladies Abroad favoritartiklar

10 KOMMENTARER

  • Det burde du absolutt gjöre! Det er som sagt ikke billigt, men sååå verdt pengene. UTen yoga och ansiktbehandling så skulle jeg si at men lett kan tilbringe sju-åtte timer deg. Planlegger man litt annerledes enn oss så kanske det går å ta en senere lunsj och spise litt mer enn en salat, så er ett måltid nok.

  • Brukar du inte påbörja dina flygvärdinnajobb från Oslo i bland? Har för mig att du har sagt det. Du får i så fall planera så att du kan få en dag extra och åka dit. Eller ta med mannen på en helg till Oslo.

 1. Jag som du vet är specialintresserad av spa läste med nyfikenhet och stor behållning ditt inlägg ovan Lena! Nu vill jag också dit! 🙂 Men – även om jag vet att vissa spa i Norge kör naket precis som i Tyskland och Österrike – var det förvånande att man var tvungen att köpa DERAS badkläder?! Det borde ingå som på Yasuragi (om de har det fortfarande). Kanske vill de att alla ska bära snygga badplagg så att inte designen störs? 😉

  • Tänkte på dig då jag skrev; om du hade varit där eller inte än. Valde medvetet att inte kolla innan jag själv skrev. Du skulle älska stället; det är precis som jag vill ha ett SPA. Det med deras badkläder (och sarongen för saunan) är interessant. Jag har för mig att det står att det är för hygienen. Men det är som sagt tillåtet att återanvända badkläder köpt vid tidigare tillfällen och inget vet ju vad de har varit med om sen förra besöket. Skulle mycket väl vara att de inte vill förstöra designen; det är faktiskt snyggt när alla matchar. Och jag tycker som sagt att både tyget och de tre modellerna är snygga.

   • Sent svar, men likevel:
    Jeg la merke til at det var veldig lite vann på gulvet på The Well. De sier jo at en av grunnene til at man må bruke deres badetøy er for å forhindre vannsøl.

    • Jaha, der ser man. Ikke at jeg skjønner att deres eget badetøy skal motvirke det mer enn annet badetøy, men at det er lite vann på gulvet er alltid en fordel. Blir hyggeligere, finere og mer luksusfølelse da. På tide med en tur igjen, merker jeg.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here