Nu när januari har blivit februari så tänkte jag blicka tillbaka på 2017. Jag har dykt ner i är bloggarkivet, där jag vill ge er mina egna favoritinlägg från året som var.

Inte de inläggen som lästes mest, googlades mest eller kommenterades mest. Utan helt enkelt de som blev mina egna favoriter och som jag läste med ett leende på läpparna inför research för denna artikel. Kraven för att kvala in på listan är olika; det kan vara att jag tycker jag lyckades med förmedlingen av historien jag vill berätta, att foton blev extra fina eller att upplevelsen berörda mig på ett särskilt sätt.

Listans ordning är villkorlig efterhand som jag bläddrade i arkivet.

Mdina på Malta

Mdina var Maltas första huvudstad och ligger mitt på ön. Omgiven av en medeltida mur och mycket välbevarad och homogen arkitektur, miljö och stämning. Mdina är en liten stad och vi spenderade bara någon dryg timme där, men jag älskade lugnet och känslan. Artikeln är med på listan för att jag tycker foton lyckas förmedla precis varför jag tycker så mycket  om staden.

Läs mer: Vackra och befästa Mdina på Malta

Hur jag hamnade i ett colombianskt bröllop – I en stad jag inte hade hört talas om inte kände varken bruden eller brudgummen

Denna artikel berättar hur det kom sig att jag åkte till Cartagena i Colombia och var gäst i en väninnas väninnas väninnas bröllop. Artikeln är med på listan både för att jag extremt nöjd med den långa och beskrivande titeln, som bryter alla Googles riktlinjer för hur man bäst namnger en bloggartikel, och texten som berättar en historia som sträcker sig över tre decennier.

Läs mer: Hur jag hamnade i ett colombianskt bröllop – I en stad jag inte hade hört talas om inte kände varken bruden eller brudgummen

cartagena-colombia

Ödehus i Bad Gastein

När jag åkte till Bad Gastein i Österrike så hade jag ingen aning om att byn har ett litet kluster av övergivna hotell. De övergavs någon gång under 1960-talet när hotellen började anses utdaterade och står där den dag i dag precis som de gjorde när det begav sig. Stämningen är helt speciell och jag tycker jag lyckades fånga mystiken i mina foton. Det är också roligt med snöiga artiklar här på Ladies Abroad; det är helt klart en övervikt på somriga och soliga destinationer.

Läs mer: Skidor och ödehus i Bad Gastein

osterrike-bad-gastein-austria

Minsk i Vitryssland

Artikeln med mina bästa tips för Minsk är med helt enkelt för att staden överraskade mig så stort och jag tyckte så mycket om den. Restaurangerna var bättre än vad jag trodde, invånarna var trevligare än vad jag hade förväntat mig och staden i sig själv var precis lagom stor och promenadvänlig. Livet lekte hela tiden och jag var så glad då jag var där. Helt enkelt den perfekta workation, med andra ord blandning av semester och jobb, i fyra dagar.

Läs mer: Våra bästa tips för Minsk

minsk-vitryssland

Ales stenar, Kåseberga by och Olof Victors gårdsbutik på Österlen

Jag har länge önskar att semestra på Österlen och äntligen fick vi till det under förra sommaren. Hela veckan var underbar, fast solen gömde sig mest hela tiden. Första dagsutflykten gick till närområdet, det vill säja Ales stenar med Kåseberga by, Sandhammarens fyr och Olof Victors gårdsbutik. Mina egna minnen från dagen i kombination med att jag tycker foton blev så fina är orsaken till att du läser denna text nu.

Läs mer: Ales stenar, Kåseberga by och Olof Victors gårdsbutik på Österlen

skane-osterlen-olof-victors

Gardasjön – Riva del Garda, Limone och Monte Baldo

Gardasjön är också ett ställe jag länge har önskar att besöka. 2017 var året önskemålet realiserades och det var särskilt de norra delarna av sjön som både min väninna Mija och jag föll för. De dramatiska bergen som stupar ner i vattnet, de gulliga och pittoreska små byarna och den underbara italienska maten. Jag tyckte så mycket om området och tycker jag lyckades visa det både i text och bilder.

Läs mer: Gardasjön – Riva del Garda, Limone och Monte Baldo

Kazbegi – Kaukasusbergskedjan i norra Georgien

Mina två resor under 2017 där jag har varit mest avslappnad och bara njutit var Minsk och då jag besäkte Kazbegi i norra Georgien. Kazbegi bjöd på ett riktigt fint hotell med en utsikt och känsla som het duga. Vi älskade att sitta i solen på den stora terrassen och läsa, görs inget alls och supa in av utsikten. Men vi gjorde också utflykter, bland annat till den lilla byn Juta, med gröna dalar så ögat blev stort och vått. Det var så fint runt Kazbegi och varje gång jag klickar mig in på egna artikeln vill jag åka tillbaka.

Läs mer: Kazbegi eller Stepantsminda – Ministaden i Kaukasusbergen

Svalbard

Svalbard var vackert! Ögruppen golvade mig totalt. Det är inte alltid jag tycker jag lyckas fånga känslan med kameran men på Svalbard blev det lika vackert genom kameran som i verkligheten.

Läs mer: Välkommen till Longyearbyen

Körsbärsblomning i Japan

Jag visste att körsbärsblomningen i Japan skulle vara något annat än den i Kungsträdgården. Men jag hade inte fattat att den skulle vara vacker och imponerande som den var. Jag hade så roligt när jag gick omkring i parken Shinjaku-goyen och fotograferade och blev så nöjd med resultatet. Jag tycker att jag lyckades fånga både själva blomningen och hur japanarna själva är i extas och tar selfies, groupies och fotar varandra. Här tas sakura, det vill säga körsbärsblomningen, på fullaste allvar!

Läs mer: Körsbärsblomning i Tokyo och Kyoto

japan-körsbärsblomning-tokyo-kyoto-sakura

Detta var listan över min a personliga favoritartiklar för 2017. Minns du någon särskild artikel vi publicerade och som inte är med på lisan ovan? Har du någon annan personlig favorit?

Föregående artikelThe Well i Oslo – Nordens största SPA
Nästa artikelMontreux – Utflykt till slottet Chillion och Laveux vingårdar

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here