April är en månad med lite varierande antal resor, eller mer precist om det görs resor eller ej. Ofta är påsken under denna månad och då har jag ofta varit hemma i Oslo och röjd i trädgården där framför att åka bort.

En och annan resa har det i alla fall blivit, ena året blev det tom fyra under samma månad! Fast vi reser mycket så är detta lite i överkant även för oss.

2012 – Östersjökryssning

Det var påsk och Maxime och jag var på en Östersjökryssning till Tallinn, Helsingfors och St Petersburg. Fartyget var M/S Princess Anastacia, som är gamla Viking Olympia, och var tyvärr så långt ifrån en hit det går att komma. Roliga destinationer, då.

2014 – Portugal

Min väninna Tone gifte sig i Cascais i Portugal helgen innan påsk och jag passade självklart på att göra detta till en hel semester över helgdagarna. Först begav jag mig några dagar till fantastiska Sintra, för att så möta upp min väninna Viveca i Lissabon.

portugal-lissabon-sintra-pena-palace

2016 – Iran

Mmmm, finfina Iran. Ett av de finaste länder jag har varit i. Jag skulle gärna åka tillbaka och utforska flera delar; så vacker arkitektur och natur samt så vänliga invånare. Jag reste dit med min norska väninna Hanne och var i Teheran, Isfahan och Shiraz.

Isfahan Iran Esfahan

2017 – Svalbard, Malta, Argentina, Nice

April 2017 var en månad med i överkant många resor för både Maxime och mig. Först ut var Svalbard för oss båda, en fantastisk resa med massor av snö och vinteraktiviteter.

Dagen efter Svalbard satte jag mig på flyget till Malta. Vi bodde i fina Valletta och åkte till ännu finare Mdina samt till grannön Gozo.

malta-gozo

Under påskledigheten åkte Maxime till Buenos Aires för att hälsa på en väninna som var utbytesstudent där ett halvår.

argentina-buenos-aires

Slutligen åkte Maxime i slutet av månaden en långhelg till Nice med sin farmor, där de också passade på att besöka Antibes och Monaco. Mycket imponerande med tre resor av Maxime under en och samma månad.

2018 – Färöarna

Vår julklapp till vår mamma/mormor var en resa till Färöarna. Vilket ställe och vilken natur! Vi bodde i Torshavn och gjorde fantastiska dagsutflykter därifrån.

faroarna-bildbomb

2019 – Krakow

Maxime och jag åkte en helg till Krakow. Till trots för magnifik arkitektur och utflykt till saltgruvan Wieliczka, så föll ingen av oss hundraprocentigt för Krakow. Kan ha varit för att överallt runt oss var det brittiska och svenska svensexor.

polen krakow

2021 – Sigtuna

Exakt två månader efter att jag förra, och första, gången bodde på Sigtuna stadshotell så var jag tillbaka. Det var påsk och jag hade lockat med mig min väninna Lotta för häng i Sveriges äldsta stad.

sigtuna sverige

2023 – Södertälje

Årets påskresa gick till Södertälje utanför Stockholm! Närmre bestämt SPA-hotellet AdAstra, som öppnade i höstas. Vi stannade exakt 24 timmar och SPA-ade båda dagarna, chillade i fina hotellrummen och åt en mycket god middag.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelBästa tips till Petra – Ett av världens sju nya underverk
Nästa artikelAd Astra – Hotell och SPA i Södertälje

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here