Idag påbörjade vi vår tredagars kryssning i inget annat än Tallinn. Lena har varit här två gånger tidigare men för mig var det första gången. Vi vaknade upp i en solig sovhytt och duschade och klädde genast på oss för att börja dagen med en laxciabatta till frukost.
Väl ute på plan mark promenerade vi i snabb takt vi mot Tallinns ”gamla stan” där vi möttes av kullerstenar, små minigränder, urgamla små två-trevåningshus i färgglada pastellfärger och utsmyckade ingångspartier. Tallinns gamla stan kan enkelt jämföras med vårt älskade Stockholms Gamla stan, dock aningen större, mysigare och med fler öppna torg där det finns kyrkor, fik, restauranger och butiker. Det finns en hel del boutiquer, affärer och butiker, dock är dessa väldigt souvenirinriktade och säljer mest krimskrams som man inte vill hänga upp i vardagsrummet hemma. När vi köpt kaffe och bulle to-go promenerade vi runt och en kort sväng utanför Gamla stan. Där möttes vi av ett shoppingcenter med otippat bra butiker. Visserligen samma shoppingbutiker som hemma i Stockholm men hellre det än Baltikuminspirerade kläder!
Det fanns även två utsiktsplatser om man gick upp för kullerstensbackarna i gamla stan. Tyvärr blev jag inte särskilt imponerad av utsikten över resten av Tallinn då den för det mesta var grå, deppig och kändes nästan lite dött. Utsikten över gamla stan var däremot uuuunderbart vacker! En tonfisk wrap och en strut med jordgubbar senare tog vi oss raskt ner och tillbaka till en solig uteservering på stora torget i gamla stan. Där njöt vi av en iste och körsbärs paj i ett par timmar. Solen stekte och underhållande musikanter gjorde vår dag ännu bättre. Strax innan vi skulle ta oss tillbaka till båten satte vi oss på en trevlig restaurang som var lite fjällinspirerad med eldstad på borden och trästubbar till barstolar. Jag valde en hamburgare med cheddar och Lena en kycklingfilé fylld av brie. Mumma!
Med mätta magar tog vi oss tillbaka till färjan där vi nu sitter i champagnebaren på däck åtta med live pianomusik. Sådär härligt tillgjort och underhållande, men inte klagar man inte!
Föregående artikelUnawatuna
Nästa artikelVinterpalatset / Eremitaget

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here